خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ماجرای انتقادات و شایعات پارک آبی اراک چه بود؟

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404 - 11:12
نائب رئیس شورای شهر اراک درباره انتقادات و شایعات درباره پارک آبی اراک توضیحاتی ارائه کرد.
اراك،عمومي،مترمربع،استان،پروژه،مالي،منابع،عدد،قرباني،گردشگري ...

داود قربانی، نائب رئیس شورای شهر اراک در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به برخی انتقادات درخصوص طرح های زیرساختی در وزه تفرج‌گاهی در کلانشهر اراک گفت: متأسفانه گاها برخی افراد بدون داشتن صلاحیت لازم، اظهاراتی غیرتخصصی و نسنجیده در رسانه‌ها مطرح می‌کنند که نیاز است به‌منظور تنویر افکار عمومی و جلوگیری از انحراف ذهنی مخاطبان، پاسخی قاطع و مستند ارائه شود چراکه برای ما مردم اولویت و ملاک هستند و رضایت اجتماعی آنها به عنوان سرفصل کاری است و تلاش می کنیم ضمن اقدام مقتضی برای افزایش رضایت اجتماعی مردم، افکار عمومی را توجیح و دستاوردهای مدیریت شهری در اراک را به درستی تبیین و تشریح سازیم.
وی افزود: طبق آمارهای رسمی، استان مرکزی از جمله استان های مهم کشور است که در بخش های مختلف نیز مورد توجه قرار گرفته به طوری که این استان سومین استان پرتردد کشور به‌شمار می‌رود که روزانه میزبان خیلی از مسافران عبوری و یا مسافرینی است که این استان را مقصد و محل توقف سفر خود قرار می دهند.
قربانی تصریح کرد: این استان دارای ظرفیتی بالقوه است که با مدیریت صحیح، می‌تواند در حوزه گردشگری و تفریحات سالم به بالفعل تبدیل شود، در این راستا احداث پارک آبی در کمربندی اراک، واقع در منطقه دره گردو، نه‌تنها از زیرساخت‌ها و پتانسیل‌های قابل‌توجهی برای جذب گردشگر برخوردار است، بلکه با فراهم‌سازی فضاهای تفریحی، ورزشی و رفاهی مناسب، پاسخ‌گوی نیازهای شهروندان اراکی نیز خواهد بود.
عدد اولیه 5 هزار مترمربع صرفاً یک برآورد خام، ابتدایی و کاملاً غیرکارشناسی بود
نائب رئیس شورای شهر اراک اضافه کرد: از جمله آثار مثبت این پروژه می‌توان به ایجاد اشتغال برای جوانان بومی، رونق کسب‌وکارهای محلی و جذب سرمایه‌گذاران در محدوده گردشگری دره گردو اشاره کرد چراکه ظرفیتی که می‌تواند این منطقه را به‌عنوان یکی از مناطق ویژه گردشگری در سطح ملی مطرح سازد، بنابراین با چنین نگاهی، این پروژه نه‌تنها دارای توجیه اقتصادی روشن است، بلکه محرکی مؤثر برای ورود سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و بسترساز توسعه پایدار در منطقه خواهد بود.
وی عنوان کرد: در خصوص تغییر ایجادشده در ابعاد پروژه، باید تاکید کرد که عدد اولیه 5 هزار مترمربع صرفاً یک برآورد خام، ابتدایی و کاملاً غیرکارشناسی بوده که نه‌تنها هیچ‌گونه مبنای فنی نداشته، بلکه بدون در نظر گرفتن الزامات طرح جامع گردشگری دره گردو مطرح شده، این عدد فاقد ملاحظات اساسی نظیر فضاهای اداری، رختکن، سرویس‌های بهداشتی، پارکینگ و سایر اجزای حیاتی طرح بوده است.
قربانی با اشاره به تغییرات انجام شده در اجرای این پروژه اظهار کرد: با برگزاری جلسات تخصصی و بررسی‌های صورت‌گرفته توسط معاونت امور زیربنایی و مشاور ذی‌صلاح، حداقل ابعاد مهندسی و استاندارد برای شهری مانند اراک، با رویکرد جذب گردشگر، 7 هزار و 8000 مترمربع تعیین شد، همچنین با لحاظ نمودن بخش درمانی–ورزشی به مساحت هزار مترمربع، مساحت این بخش به 9 هزار و 100 مترمربع درنظر گرفته شد.
وی اضافه کرد: نکته جالب اینجاست که کل هزینه این بخش، تنها حدود 20 درصد از هزینه احداث پارک آبی را شامل می‌شود، بنابراین ادعاهای برخی افراد مبنی بر افزایش غیرضروری هزینه‌ها، نه‌تنها فاقد پشتوانه کارشناسی است، بلکه نوعی جهت‌دهی نادرست افکار عمومی تلقی می‌شود، علاوه براین، باید تأکید شود که عدد 5 هزار مترمربع، زائیده ذهن افرادی‌ است که به‌دلایل شخصی یا تضاد منافع، مخالف پیشرفت و توسعه این پروژه‌ هستند و مشورت با چنین افرادی به‌هیچ‌وجه قابل اتکا و پذیرفتنی نیست.
تأمین منابع مالی از طریق تهاتر، یک مزیت بزرگ است
نائب رئیس شورای شهر اراک در پسخ به سوالی درباره نحوه تامین آورده مالی پروژه اظهار کرد: در خصوص تأمین منابع مالی از طریق تهاتر، این یک مزیت بزرگ است که شهرداری به جای استفاده از منابع مالی محدود خود، از ارزش افزوده املاکی که ایجاد کرده بهره‌برداری کند، اما سوال اصلی این است که این ارزش افزوده‌ها باید در چه زمانی و به چه منظور استفاده شوند؟
وی ادامه داد: باید توجه داشت که این منابع باید در جهت خدمت به مردم و در راستای تأمین خدمات عمومی، رفاهی و عام‌المنفعه مصرف شوند، شهرداری نهادی عمومی است که هدف آن تأمین منافع عمومی است و نه منافع سازمانی خود.
به همین دلیل، به جای اتکا به منابع مالی محدود، باید از املاکی که دارای ارزش افزوده هستند به نفع رفاه عمومی و بهبود وضعیت زندگی شهروندان بهره‌برداری شود.
قربانی خاطرنشان کرد: از تمامی عزیزان انتظار می‌رود به‌جای سنگ‌اندازی، آدرس‌دهی غلط، برخوردهای مغرضانه و اتکا به نظرات افراد ناآگاه، با نگاه مسئولانه، همکاری و همدلی در مسیر توسعه شهری و ایجاد زیرساخت‌های رفاهی و ورزشی گام بردارند تا بتوانیم زمینه‌ساز رفاه، آرامش و آبادانی برای مردم شریف و نجیب شهر اراک باشیم.
انتهای پیام/711/