خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فعالیت ۵۴ هزار نیروی آموزش‌دیده در حوزه فرزندآوری

مهر | سلامت و پزشکی | دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404 - 11:06
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ۵۴ هزار نیروی آموزش‌دیده در حوزه فرزندآوری، در قالب برنامه ملی فعالیت دارند.
جمعيت،بهداشت،رئيسي،سلامت،معاون،كشور،مسئله،كاهش،وزارت،جمعيتي، ...

به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبری با موضوع هفته ملی جمعیت گفت: در آغاز این هفته، مسئولین و مردم کشور باید بیش از پیش نسبت به مسئله جمعیت حساس و هوشیار باشند و جوانی جمعیت دیگر تنها یک مسئله فردی یا فرهنگی نیست؛ بلکه یک موضوع کاملاً اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و حتی امنیتی است که جهان نیز با همین رویکرد سیستمی به آن نگاه می‌کند.
وی با تأکید بر لزوم اقدام چندبُعدی و هم‌افزا در جهت حفظ و تقویت جمعیت جوان، بر این نکته تأکید کرد و گفت: موفقیت در این مسیر نیازمند همکاری منسجم بین بخش‌های مختلف کشور است؛ از فرهنگ‌سازی و آموزش گرفته تا سیاست‌گذاری اقتصادی و حمایت‌های اجتماعی.
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت؛ در حادثه اخیر بندرعباس، پس از احتمال آلودگی ناشی از فعالیت‌های صنعتی، تیم‌های تخصصی فوراً به محل اعزام شدند.
در نخستین اقدام پیشگیرانه، مادران باردار منطقه شناسایی و برای آن‌ها هشدارهای لازم صادر شد.
به گفته رئیسی؛ تا پیش از اثبات هرگونه آلودگی، توصیه‌های اکید به این گروه حساس صورت گرفت و ماسک، محدودیت تردد و مراقبت‌های ویژه در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: این اقدام سریع، نماد روشنی از اولویت‌بخشی به سلامت مادران و نوزادان در سیاست‌های جمعیتی و سلامت کشور است.
به گفته رئیسی؛ از سوی دیگر، بررسی روند جهانی نشان می‌دهد که بسیاری از کشورها نیز با بحران کاهش جمعیت دست‌به‌گریبان‌اند.
برای مثال، رهبر یکی از احزاب سیاسی انگلستان به صراحت اعلام کرده که راهکار تقویت جمعیت نه مهاجرپذیری، بلکه افزایش فرزند آوری در داخل کشور است.
وی ادامه داد: در نمونه‌ای موفق، دولت مجارستان حدود ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به سیاست‌های جمعیتی اختصاص داده است؛ رقمی که از کل بودجه سلامت سالانه برخی کشورها نیز فراتر می‌رود.
یکی از مشوق‌های این کشور، معافیت کامل مالیاتی برای مادرانی است که چهار فرزند یا بیشتر دارند.
رئیسی ادامه داد: تردید، اگر ما نیز بخواهیم آینده‌ای پرنشاط، متعادل و پایدار داشته باشیم، باید این مسئله را به صورت اولویت ملی و با نگاهی سیستمی دنبال کنیم.
۵۴ هزار نیروی آموزش‌دیده در حوزه فرزندآوری فعالیت دارند
معاون بهداشت وزارت گفت: پس از ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ستاد مرکزی تشکیل و تاکنون ۹ کمیته تخصصی در این حوزه فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.
وی افزود: رصد مستمر عملکرد دانشگاه‌های علوم پزشکی، پایش شاخص‌های جمعیتی از جمله نرخ باروری کلی (TFR) و آموزش شبکه‌های بهداشتی از جمله اقدامات مهم وزارت بهداشت در این زمینه بوده است.
به گفته معاون بهداشت، نزدیک به ۱۸ هزار خانه بهداشت، ۵۷۰۰ پایگاه سلامت، بیش از ۵ هزار مرکز خدمات جامع سلامت، ۴۶۰ مرکز آموزش و مشاوره ازدواج و بیش از ۵۴ هزار نیروی آموزش‌دیده در حوزه فرزندآوری، در قالب این برنامه ملی فعالیت دارند و همچنین ۱۳۷۰۰ ماما، ۲۰۰۰ متخصص زنان در بخش دولتی و بیش از ۶۸۰۰ متخصص در بخش خصوصی در این برنامه مشارکت دارند.
وی با اشاره به تجربه کشورهای درگیر با بحران کاهش جمعیت مانند کره جنوبی و ژاپن گفت: اقدامات اصلاحی در این کشورها گرچه سخت و کند بوده، اما نشان می‌دهد مهار روند کاهشی جمعیت ممکن است، اگرچه بازگشت آن بسیار دشوار است.
رئیسی کره جنوبی را نمونه‌ای موفق در مهار سقوط جمعیت عنوان کرد و هشدار داد: وضعیت ژاپن نشان‌دهنده خطرات بی‌توجهی به این مسئله است.
معاون بهداشت با تأکید بر دقت رسانه‌ها در انتشار آمار گفت: کاهش ۷ درصدی ولادت به معنی کاهش ۷ درصدی جمعیت نیست و چنین برداشت‌هایی می‌تواند باعث برداشت نادرست در افکار عمومی شود.