خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

زاینده‌رود برای سومین بار طی یک ماه گذشته در اصفهان جاری شد

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404 - 10:30
اصفهان- زاینده‌رود صبح امروز دوشنبه به شهر اصفهان رسید و زیر پل‌های تاریخی جاری شد.
اصفهان،آب،شرق،غرب،كشاورزان،نوبت،كشت،سد،كشاورزي،رهاسازي،غلات

به گزارش خبرنگار مهر، جریان آب در زاینده‌رود صبح امروز دوشنبه به شهر اصفهان رسید و زیر پل‌های تاریخی این شهر جاری شده است.
پیش‌بینی می‌شود جریان آب تا بعد از ظهر امروز به سمت کانال‌های کشاورزی شهرستان‌های شرق اصفهان روانه شود.
منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان عصر روز شنبه بیستم اردیبهشت ماه خبرداد که خروجی سد زاینده‌رود برای تأمین نوبت چهارم کشت غلات پاییزه کشاورزان حوضه زاینده‌رود در غرب و شرق اصفهان افزایش یافت.
به گفته وی، این اقدام بر اساس مصوبات کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی انجام شده اما مسئولان استان جزئیات بیشتری درباره میزان و مدت زمان رهاسازی آب تاکنون اعلام نکردند.
این چهارمین نوبت رهاسازی آب برای کشت کشاورزان شرق و غرب حوضه زاینده‌رود در سال زراعی کنونی و سومین بار طی یک ماه اخیر است که آب در رودخانه شهر اصفهان جاری می‌شود.
نوبت قبلی توزیع آب برای کشاورزان اصفهان از ۶ اردیبهشت به مدت نامشخص اما کوتاه مدت انجام و سپس بستر رودخانه به تدریج خشک شد.
همچنین از ۱۴ تا ۲۲ فروردین ماه امسال نیز زاینده‌رود بازگشایی و در کانال‌های آبیاری غرب و شرق اصفهان جاری شد.
با وجود این، کشت غلات بخشی از اراضی شرق اصفهان به دلیل نرسیدن آب آسیب دیده است.
این درحالی است که از یکصد هزار هکتار وسعت زمین‌های کشاورزی شرق استان اصفهان امسال تنها ۳۰ درصد زیرکشت محصولات کشاورزی رفته است.
پاییز سال گذشته نیز یک نوبت آب برای کشت غلات کشاورزان غرب و شرق اصفهان به مدت ۱۲ روز رهاسازی شده بود.
ذخیره سد زاینده‌رود بنا بر آخرین آمار اعلام شده از سوی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای تا روز شنبه ۲۰ اردیبهشت، ۳۸۰ میلیون مترمکعب بوده است.
به گزارش مهر، سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.
این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.