احیای زایندهرود نیازمند مدیریت یکپارچه و حمایت وزارت نیرو است
اصفهان- مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تأکید بر ضرورت احیای زایندهرود و مدیریت یکپارچه منابع آبی، از مسئولان وزارت نیرو خواست به حل معضل کمآبی در این استان کمک کند.

به گزارش خبرنگار مهر، منصور شیشهفروش شامگاه یکشنبه در آئین اختتامیه دومین شب شعر سراسری زمزم رضوی بر اهمیت مدیریت یکپارچه حوضه آبریز زایندهرود تأکید و اظهار کرد: زایندهرود، که در حال حاضر بهصورت موقت برای چهارمین بار در سال جاری برای کشت غلات کشاورزان باز شده، نیازمند احیای پایدار است.
وی، کمآبی، فرونشست زمین، گردوغبار و خشکسالی را از چالشهای جدی استان اصفهان برشمرد و خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که بخشی از این مشکلات به کمبارشی در بالادست حوضه و بخشی به نبود مدیریت یکپارچه برمیگردد.
وی ضمن درخواست از وزارت نیرو برای تأمین حقابههای قانونی کشاورزان، زیستمحیطی و فضای سبز شهر اصفهان تصریح کرد: لازم است مسئولان در این وزارتخانه گامهای جدی برای احیای زایندهرود بردارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری با بیان اینکه اصفهان، پایتخت فرهنگی جهان اسلام و مهد شهادت و رشادت با تقدیم ۲۴ هزار شهید، شایسته توجه ویژه است، ابراز کرد: از وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست انتظار داریم طرحهای تأمین آب این استان را با جدیت اجرا کنند.
تأثیر شعر و هنر در فرهنگسازی صرفه جویی و جلب مشارکت مردم برای مدیریت بحران آب
شیشهفروش با اشاره به نقش فرهنگ و هنر در آگاهسازی جامعه، از هنرمندان و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای برگزاری برنامههای فرهنگی با موضوع آب قدردانی کرد و گفت: شعر و هنر میتوانند در فرهنگسازی صرفهجویی و جلب مشارکت مردم برای مدیریت بحران آب مؤثر باشند و هنرمندان با زبان شعر به موضوع کمآبی پرداختند که این اقدام ارزشمندی است.
وی ویژگیهای یک مدیر بحران را امیدآفرینی، نشاط و شجاعت در برابر مشکلات عنوان کرد و افزود: اصفهانیها در بحرانهای مختلف از سیل و زلزله تا حوادثی مانند حریق بندر شهید رجایی، همواره پیشتاز کمکرسانی بودهاند.
به گفته شیشه فروش، در حادثه اخیر هرمزگان، ۶ هزار نفر در اصفهان برای اهدای خون و ارسال ۳۰۰ واحد خون به مراکز درمانی مشارکت کردند.
مدیرکل بحران استانداری با اشاره به ناترازیهای موجود در بخش آب، برق و گاز، بر ضرورت مصرف بهینه تأکید کرد و گفت: شهروندان اصفهانی در مصرف آب و برق کمترین میزان مصرف را در کشور دارند.
شیشه فروش به دستورالعملهای مدیریت بحران در شرایط ناترازی آب و برق اشاره و خاطرنشان کرد: تمامی ادارات نیز موظف به ۲۰ درصد صرفهجویی و نصب مخازن ذخیره آب و ژنراتورهای اضطراری هستند.
وی همچنین به فرسودگی شبکههای آب و فاضلاب استان اشاره و اظهار کرد: ۳۰۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب و هزار کیلومتر از شبکه آب اصفهان فرسوده است و وزارت نیرو باید با تخصیص اعتبارات ویژه، به بازسازی این شبکهها کمک کند تا از تشدید فرونشست زمین جلوگیری شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با قدردانی از تلاشهای شرکت آب و فاضلاب استان، از همه اقشار جامعه خواست تا با مصرف بهینه و مشارکت در طرحهای فرهنگی، به عبور از بحران کمآبی کمک کنند.
شیشه فروش افزود: هر اقدام کوچک میتواند به یک حرکت بزرگ تبدیل شود.
همانطور که از بحران کرونا عبور کردیم، با همکاری و همدلی میتوانیم چالشهای آب و برق را نیز حل کنیم.
به گزارش مهر، دومین شب شعر «زمزم رضوی» با محوریت ارزش و اهمیت آب و مصرف بهینه با موضوعات «آب در آئینه ادیان توحیدی»، «آب و امید به آینده»، «آب و سرگذشت اصفهان» و «آب و مصرف بهینه» در تمام قالبهای شعری با حضور مقامات کشوری و استانی و تجلیل از برگزیدگان امشب به کار خود پایان داد.