پزشکیان: در مذاکره جدی و بهدنبال توافق هستیم، اما کنارگذاشتن تأسیسات هستهای قابلقبول نیست
رئیس جمهور بر سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در تعاملات صلحآمیز با جهان تأکید کرد و با بیان اینکه در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، گفت: ما گفتگو میکنیم برای اینکه صلح میخواهیم، البته بحثی که درباره کنار گذاشتن کل تأسیسات هستهای ایران مطرح شده، برای ما قابل قبول نیست.

پزشکیان: در مذاکره جدی و بهدنبال توافق هستیم، اما کنارگذاشتن…
رئیس جمهور بر سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در تعاملات صلحآمیز با جهان تأکید کرد و با بیان اینکه در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، گفت: ما گفتگو میکنیم برای اینکه صلح میخواهیم، البته بحثی که درباره کنار گذاشتن کل تأسیسات هستهای ایران مطرح شده، برای ما قابل قبول نیست.
کد خبر: 712858 | ۱۴۰۴/۰۲/۲۱ ۲۱:۱۹:۱۶
مسعود پزشکیان در جلسه امروز هیئت دولت، با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، اظهار کرد: آنچه ما از طرف جمهوری اسلامی پیگیر بودیم این است که جمهوری اسلامی ایران به دنبال سلاح هستهای نیست.
آنان هم گفتهاند میخواهند مطمئن شوند ما به سلاح هستهای نمیخواهیم دست پیدا کنیم؛ ما با تمام وجود آماده بودیم.
به گزارش ایسنا، وی افزود: ولی اینکه اعلام کنند ایران باید صلحآمیز بودن تحقیقات انرژی هستهای را کنار بگذارد تا آنان با ما مذاکره کنند این بههیچوجه قابلقبول نیست.
رئیسجمهوری تأکید کرد: ما در بهداشت و درمان، تکنولوژی، کشاورزی، محیط زیست و صنعت به این انرژی نیاز داریم و قرار نیست که این دستاورد را به همین سادگی به آنان بدهیم.
عدهای خیال میکنند ما در ضعف هستیم و در رسانهها حرفهایی میزنند.
ما از نظر وفاق، همدلی و همراهی در کشور در کمال وحدت و انسجام و قدرت هستیم و این خیال خامی است که تصور کنند بتوانند دستاوردهای عزیزان ما بهخاطرش جان دادهاند به این سادگی معامله کنیم.
پزشکیان تصریح کرد: آنچه که در چارچوب سازمان ملل و انرژی صلح آمیز هستهای است پیگیری میکنیم و بر آن ایستادهایم اما اینکه ما به دنبال سلاح هستهای نیستیم این اعتقاد ما و فتوای مقام معظم رهبری است ولی از تحقیقات و مطالعات علمی و تلاش خود برای انجام اقدامات صلحآمیز هستهای بههیچوجه کوتاه نمیآییم.
رئیسجمهوری ادامه داد: ما گفتوگو میکنیم برای اینکه صلح میخواهیم و دنبال جنگ نیستیم.
ما گفتوگو میکنیم تا به دنیا ثابت کنیم از گفتوگو فرار نمیکنیم.
جمهوری اسلامی بههیچوجه دنبال ناآرامی منطقه نیست و این اسرائیل است که در منطقه ناآرامی ایجاد میکند.
دنیا باید بداند کشوری هستیم که دنبال صلح و امنیت در منطقه هستیم.
کشورهای اسلامی با یکدیگر برادرند و میتوانند دست یاری بهم دهند و صلح را در منطقه پایدار کنند.
بنا بر اعلام پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، پزشکیان در این جلسه بر عزم دولت برای حفاظت از دستاوردهای صلحآمیز هستهای کشور تأکید کرد و اظهار داشت: ما میتوانیم این اطمینان را بدهیم که جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به دنبال سلاح هستهای نبوده، نیست و نخواهد بود.
رئیس جمهور با تاکید دوباره بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال بمب هستهای نبوده و نیست، تصریح کرد: اساسا به لحاظ اعتقادی با این مسئله مشکل داریم و طبق فتوای مقام معظم رهبری هر اقدامی در جهت ساخت سلاح هستهای حرام است.
البته بحثی که درباره کنار گذاشتن کل تأسیسات هستهای ایران مطرح شده، برای ما قابل قبول نیست؛ فناوری هستهای و دستاوردهای دانشمندان کشورمان در عرصه انرژی صلحآمیز هستهای در بخشهای مختلف از جمله تولید دارو و درمان، کشاورزی، محیط زیست و صنعت کاراییهای دارد و ما با قدرت فعالیتهای صلحآمیز هستهای را دنبال خواهیم کرد.
پزشکیان بر سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در تعاملات صلحآمیز با جهان تأکید کرد و با بیان اینکه در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، افزود: ما گفتگو میکنیم برای اینکه صلح میخواهیم، ما کشوری هستیم که دنبال صلح و امنیت در منطقهایم و بر این باوریم که کشورهای منطقه برادرند، با هم در صلح و صفا زندگی میکنند و نیازی به این نیست که از آن طرف دنیا کسی بیاید برای ما کاری انجام دهد، این رژیم صهیونیستی است که به دنبال ایجاد ناامنی و ناآرامی در منطقه است.
در این جلسه علاوه بر طرح موارد اجرایی دستگاهها توسط اعضای دولت، گزارش مفصلی از برگزاری نمایشگاه بینالمللی نفت از سوی وزیر نفت ارائه شد.
بر اساس این گزارش، در این نمایشگاه ۲ هزار شرکت داخلی و ۱۷۰ شرکت خارجی از ۱۶ کشور شرکت کردهاند.
همزمان با برگزاری این رویداد بزرگ، کار حفاری در دریای خزر بعد از ۲۸ سال توق، مجددا آغاز شد.
همچنین قراردادی سهجانبه میان تولیدکنندگان، شهرداری، وزارت نفت و سازمان حفاظت محیط زیست و سازمانهای بهرهبردار مثل شرکت پست و دیجی کالا در جهت تحویل ۲۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برقی و تعویض آنها با موتورهای فرسوده و کهنه در تهران منعقد شد.
در جریان برگزاری این نمایشگاه، قراردادی نیز با ۱۸ شرکت استارتآپی تحت عنوان «بار اولی» جهت تولید کالاهایی که برای بار اول در کشور تولید میشوند، به مبلغ ۲۰۰ میلیون دلار به امضا رسید.
در ادامه جلسه امروز هیئت دولت وزیر گردشگری و میراث فرهنگی گزارشی از سفر به کشور مصر و شرکت در اجلاس دی۸ ارائه کرد.
وی همچنین توصیفی از شدت علاقهای که بعد از دیدار دکتر پزشکیان با آقای السیسی رئیس جمهور مصر، نزد مردم و نخبگان و سیاستمداران این کشور نسبت به ایران و فرهنگ ایرانی ایجاد شده و اشتیاق موجود برای بازگشایی سفارتخانهها و آمد و شد میان گردشگران دو کشور بین مصریها ارائه کرد.
در ادامه جلسه تعدادی از آئیننامه اجرایی مربوط به قانون پنج ساله هفتم پیشرفت مورد تصویب قرار گرفت.