خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

28910 کردستانی در صف دریافت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری!

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404 - 20:30
دبیر کمیسیون بانک های کردستان اعلام کرد: 13هزار و 568 نفر کردستانی برای دریافت تسهیلات فرزندآوری و 15هزار و 342نفر در صف انتظار وام ازدواج هستتد.
تسهيلات،پرداخت،استان،نفر،كردستان،ازدواج،فرزندآوري،گذشته،جوان ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان امروز یکشنبه 21 اردیبهشت در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، جلسه‌ای که به نظر ساماندهی مشکلات اصلی حوزه جوانان خروجی آن نبود!
سال‌هاست که جوانان کردستانی با مشکل اشتغال، مسکن و ازدواج دست و پنجه نرم می‌کنند و جلسات ساماندهی هم هر از چندگاهی برگزار می‌شود، البته سال گذشته اهمیت حوزه جوانان برای شخص استاندار کردستان و سایر متولیان امر آنقدر مهم بود که از شش جلسه، تنها یک جلسه در استان برگزار شد!
واقعیتی تلخ که عمق بی‌توجهی به این حوزه را نشان می‌دهد.
به هر حال؛ جلسه امروز نیز طبق معمول به سخنرانی مسئولان اختصاص پیدا کرد؛ اسماعیل حیدری، دبیر کمیسیون هماهنگی‌ بانک‌های استان کردستان آماری از وضعیت تسهیلات پرداختی ازدواج و فرزندآوری ارائه داد و اظهار کرد: در سال 1402، تعداد 21هزار و 48 نفر برای تسهیلات ازدواج در استان ثبت‌نام کردند و میان آن‌ها 17هزار و 175 نفر یعنی 81درصد تسهیلات ازدواج را دریافت کرده‌اند.
وی از ثبت‌نام 23هزار و 612 نفر برای تسهیلات فرزندآوری در سال گذشته در کردستان خبر داد و افزود: از این تعداد، 18 هزار و 312 نفر یعنی 77.5درصد تسهیلات دریافت کرده‌اند.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان کردستان خاطرنشان کرد: در سال گذشته نیز 28هزار و 425 نفر برای تسهیلات ازدواج در استان ثبت‌نام‌ کرده بودند که 16 هزار و 614 مورد تسهیلات پرداخت شده و 11 هزار و 811 نفر به میزان 59 درصد اخذ تسهیلات داشتند.
وی افزود: همچنین در سال گذشته 23 هزار و 386نفر برای تسهیلات فرزندآوری در استان ثبت‌نام‌ کرده بودند که از این‌تعداد، 12هزار و 717 نفر تسهیلات دریافت کردند.
حیدری بیان کرد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون 14هزار و 769 نفر برای دریافت تسهیلات فرزندآوری در استان ثبت‌نام‌ کرده‌اند که تاکنون 1201 مورد پرداخت شده و 13هزار و 568 نفر در نوبت هستند.
وی اظهار کرد: همچنین از ابتدای سال‌جاری تاکنون 17هزار و 20نفر برای تسهیلات ازدواج در استان ثبت‌نام‌ کرده‌‌اند که از این تعداد، 1678مورد پرداخت شده و 15هزار و 342نفر در صف هستند.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک‌های استان کردستان علت در صف انتظار بودن زوجین برای دریافت تسهیلات و تأخیر پرداختی‌ها را ناشی از کمبود اعتبار عنوان و خاطر نشان کرد: بر اساس قانون، بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات استان‌ها، سهمیه‌ پرداخت می‌کند که در سال گذشته 1800 میلیارد تومان به بخش ازدواج اختصاص یافت که 100درصد جذب و اعتباری باقی نماند و در بخش فرزندآوری نیز 410میلیارد تومان سهمیه اختصاص پیدا کرد که 99درصد جذب و یک مورد به دلیل نداشتن ضامن متقاضی پرداخت نشد.
به گفته وی، در 50روز گذشته، یکی از بانک‌های استان 330 مورد تسهیلات ازدواج‌ پرداخت کرده که در هر شعبه 6تا 7فقره وام پرداخت کرده‌اند اما متأسفانه میزان میزان ورودی و خروجی با هم‌ همخوانی ندارد.
حیدری رقم و مزایای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری را توصیف کرد و مدعی شد: برخی از آقایان ساعت 8صبح همسرش را طلاق می‌دهد و ساعت 11 صبح برای دریافت تسهیلات، ازدواج می‌کند!
متاسفانه قانونی نیز برای جلوگیری از پرداخت این وام نیست.
تسهیلات دریافتی این دسته افراد در گذشته ثبت‌ نشده است.
دبیر کمیسیون بانک‌های استان کردستان اظهار کرد: پیشنهاد شده که سن تسهیلات پایین‌تر بیاید و میزان تسهیلات به صورت نقد به زوجین پرداخت نشود و بخشی از آن به خرید جهیزیه کالای ایرانی اختصاص یابد.
تناقض در آمار ولادت با تعداد متقاضیان تسهیلات فرزندآوری!
در ادامه این جلسه فرزام بیدارپور، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم طی سخنانی گفت: سال گذشته 19 هزار و سال 1402، 21 هزار تولد در استان شده که در مجموع 40هزار واقعه ولادت با آمار متقاضیان تسهیلات فرزندآوری در کردستان همخوانی ندارد و 7 تا 8 هزار درخواست اضافه‌تر بوده است!
بیدارپور افزود: باید سیستم بانکی یک غربالگری در نظر بگیرد و تسهیلات به هر کسی پرداخت نشود.
آمارها بیانگر سوءاستفاده است.
هشدار؛ نرخ رشد جمعیت زیر یک درصد شد
همچنین حسینی،‌ مسئول فرهنگی دانشگاه کردستان نیز ضمن آمار و تحلیلی از نرخ رشد جمعیت کشور که زیر یک درصد است؛ درخواست احصا مشکلات و نیازهای حوزه جوانان از جمله اشتغال را کرد و گفت: مسائل فرهنگی بیشتر از اقتصادی به این حوزه آسیب وارد کرده است.
نمایندگان کمیته امداد و راه‌وشهرسازی نیز پیرامون بحث قانون جوانی جمعیت و میزان پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی و اهدای زمین ویژه فرزندآوری به ارائه گزارشی پرداختند.
به گزارش تسنیم؛ جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان در حالی خاتمه یافت که خروجی این جلسه جز خبر برگزاری همایش پیاده‌روی خانوادگی در دوم خردادماه در سنندج و ارائه آمار تسهیلات و سخنرانی برخی دیگر از مسئولان، خروجی قابل توصیفی برای دغدغه اصلی جوانان همچون اشتغال، ازدواج و مسکن در پی نداشت.
انتهای پیام/481/