طرح نهضت علمی بسیج در چهارمحال و بختیاری آغاز شد
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت قمربنی هاشم (ع) از آغاز اجرای طرح «نهضت و خیزش علمی بسیج» در چهارمحال و بختیاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، سرهنگ محمدجواد تجویدی، مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت قمربنیهاشم (ع) امروز یکشنبه 21 اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانههای استان، از اجرای طرح ملی «نهضت و خیزش علمی بسیج» در چهارمحال و بختیاری خبر داد و با اشاره به اهمیت نقشآفرینی رسانهها در ایجاد امید در میان نخبگان جامعه، اظهار کرد: جهاد امیدآفرینی امروز یکی از اصلیترین وظایف نیروهای انقلابی بهویژه در عرصه علم و فناوری است.
طرح «نهضت و خیزش علمی بسیج» گامی بنیادین برای حل مسائل واقعی کشور با بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی و توان نخبگان بهشمار میرود.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت قمربنیهاشم (ع) افزود: این طرح در سه بخش اصلی طراحی شده است.
بخش نخست شامل شبکهسازی، گفتمانسازی، جریانسازی و امیدآفرینی بوده و اقدامات متعددی همچون ساماندهی نهادهای مردمی، ایجاد خانههای نخبگان بسیج و تشکیل گروههای مسئلهمحور در شهرستانها را در بر میگیرد.
تجویدی با تشریح این بخش اظهار کرد: طرحهایی نظیر ساماندهی نهادهای مردمی، خانه نخبگان بسیج، جشنوارههای جهادگران علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، شهید چمران، سرآمدان فناوری و صنعت، راهاندازی خبرگزاری علم و فناوری و تدوین نظام مسائل و درختوارههای دانشی در این بخش گنجانده شدهاند.
وی با اشاره به ساختار شبکهای این طرح، آن را متشکل از چهار بخش سفارشدهنده، پاسخدهنده، پشتیبان و ناظر دانست و گفت: از طریق این ساختار، مسائل اولویتدار صنعت و جامعه شناسایی شده و به دانش تبدیل میشوند و در نهایت راهحلهای بومی از سوی نخبگان متعهد ارائه میشود.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت قمربنیهاشم (ع) در ادامه با اشاره به بخش دوم طرح، گفت: این بخش با هدف تقویت بنیه علمی و تربیت نیروی انسانی در تراز انقلاب اسلامی طراحی شده و شامل برنامههایی نظیر طرح شهید احمدی روشن و تقویت علمی نخبگان است.
وی همچنین به بخش سوم طرح با محوریت تولید دانش و فناوریهای نوین، تمدنساز و اقتدارآفرین پرداخت و افزود: طرحهایی نظیر شهید چمران، شهید شهریاری، جهاد علمی، نهضت تهیه متن و محتوا، اجرای علوم انسانی، برگزاری کرسیهای نظریهپردازی بسیج، طرحهای باقرالعلوم (ع)، امام صادق (ع)، «تا ثریا» و حمایت از پروژههای فناورانه کسر و جایگزین خدمت از جمله برنامههای این بخش محسوب میشوند.
تجویدی به برنامههای آتی بسیج علمی در استان اشاره کرد و گفت: برگزاری جشنوارههایی مانند «جهادگران علم، فناوری و اقتصاد دانشبنیان»، «شهید چمران»، «سرآمدان فناوری و صنعت»، راهاندازی خبرگزاری علم و فناوری استان و تدوین نظام مسائل از جمله اقدامات پیشروست.
وی با تأکید بر نقش مؤثر رسانهها در تبیین اهداف این طرح، از اصحاب رسانه خواست در مسیر جهاد علمی و امیدآفرینی با بسیج علمی همراه باشند و خاطرنشان کرد: بسیج علمی در تلاش است تا حلقه وصل میان نیاز کشور، توان نخبگان و حمایت نظام باشد و گفتمان علمی انقلابی را به گفتمان غالب کشور تبدیل کند.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه حضرت قمربنیهاشم (ع) با اشاره به نقش پایگاههای مقاومت بسیج محلات، افزود: هر پایگاه موظف به تشکیل یک هسته علمی است که مأموریت اصلی آن احصای نظام مسائل محلهمحور و ارجاع آن به خانه نخبگان شهرستان خواهد بود.
وی در پایان، مهمترین دستاورد این طرح را آغاز امیدآفرینی علمی در جامعه دانست و گفت: «نهضت و خیزش علمی بسیج» با اتکا به ظرفیتهای مردمی و مشارکت نخبگان، مسیر حل مسائل کشور را هموار خواهد کرد.
انتهای پیام/7540