خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیر خارجه عمان: مذاکرات ایران و آمریکا دربردارنده ایده‌های مفید و خلاقانه بود

اعتماد | همه | یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404 - 19:12
وزیر خارجه عمان اعلام کرد که مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم میان آمریکا و ایران که در مسقط برگزار شد، دربردارنده ایده‌های مفید و خلاقانه بود.
مذاكرات،غيرمستقيم،ايران،خارجه،آمريكا،برگزار،وزير،اعلام،عمان،مقام

وزیر خارجه عمان اعلام کرد که مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم میان آمریکا و ایران که در مسقط برگزار شد، دربردارنده ایده‌های مفید و خلاقانه بود.
کد خبر: 712838 | ۱۴۰۴/۰۲/۲۱ ۱۹:۰۸:۲۳
بدر بو سعیدی، وزیر خارجه عمان بعد از چهارمین دور از مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا اعلام کرد: مذاکرات هسته‌ای در عمان دربردارنده ایده‌های مفید و نوآورانه‌ای بود که نشان‌دهنده تمایل به دستیابی به یک توافق شرافتمندانه است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: دور مذاکرات هسته‌ای آتی میان واشنگتن و تهران به محض رایزنی دو طرف با رهبرانشان برگزار خواهد شد.
پیشتر «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه و پس از پایان دور چهارم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط که همانند گذشته با میانجیگری عمان برگزار شد، توضیحاتی را درباره این دور از گفت‌وگوها ارائه کرد.
وزیر خارجه ایران با بیان اینکه این دور از مذاکرات «صریح‌تر و جدی‌تر» از سه دور قبل بوده است، گفت: مقدار زیادی از فضای کلی فاصله گرفته‌ایم و وارد مسائل جزئی‌تر شدیم و در این شرایط مذاکرات دشوارتر می‌شود.
به‌رغم دشواری و صراحت در این مذاکرات، بحث‌های بسیار مفیدی انجام شد.
عراقچی همچنین گفت که احتمالا دور بعدی مذاکرات با فاصله یک هفته و یک روز کم و زیاد برگزار خواهد شد.
او در ادامه گفت: موضوع غنی‌سازی و رفع تحریم‌ها دو موضوع مهم در مذاکرات بودند.
از نظر ما غنی‌سازی موضوعی است که حتماً باید ادامه پیدا کند و و جای هیچ مصالحه‌ای وجود ندارد، البته شاید در ارتباط با ابعاد و سطح آن به جهت اعتمادسازی در یک دوره محدودیت قائل شویم ولی اصل غنی‌سازی قابل مذاکره نیست.
در همین راستا، پایگاه خبری-تحلیلی آکسیوس گزارش داد که یک مقام ارشد دولت آمریکا مدعی «غیرمستقیم و مستقیم» بودن این مذاکرات شد.
آکسیوس به نقل از این مقام مذکور نوشت: امروز، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا، به‌طور مستقیم و غیرمستقیم با یکدیگر مذاکره کردند.
این مقام ارشد آمریکایی افزود: توافق حاصل شد که مذاکرات برای ادامه کار بر روی عناصر فنی ادامه یابد.
ما از نتیجه امروز دلگرم شده‌ایم و مشتاقانه منتظر جلسه بعدی خود هستیم که در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.
استقبال مقام آمریکایی از مذاکرات تهران و واشنگتن درحالی است که پیش از این «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت خارجه با اعلام پایان دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، اعلام کرد: چهارمین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا دقایقی قبل پایان یافت؛ مذاکراتی دشوار اما مفید برای درک بهتر از مواضع یکدیگر و یافتن راه‌هایی معقول و واقع‌بینانه برای حل مسائل مورد اختلاف.
زمان و مکان دور بعدی گفت‌وگوها توسط هماهنگ‌کننده عمانی اعلام خواهد شد.