خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حوادث کار سالانه جان ۱۰ هزار نفر را در ایران می‌گیرد

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404 - 18:18
معاون وزیر بهداشت گفت: سالانه حدود ۲.۷ میلیون نفر در دنیا و حدود ۱۰ هزار نفر در ایران بر اثر حوادث کار جان خود را از دست می‌دهند.
بهداشت،كرونا،محيط،حوزه،كشور،بهداشتي،دوران،صنايع،رئيسي،ديجيتا ...

باشگاه خبرنگاران جوان - علیرضا رئیسی در همایش تحول در ایمنی و بهداشت حرفه‌ای با رویکرد نقش هوش مصنوعی و دیجیتالی شدن در سلامت کار، اظهار کرد: نیرو‌های بهداشت حرفه‌ای باید محیط کار را از نظر وجود گاز‌های سمی، آلودگی‌های صوتی، بینایی، میکروبی، شیمیایی و آسیب به سلامت کارکنان از جمله آسیب به پوست و مو به دقت کنترل و بررسی کنند.
وی خاطرنشان کرد: بررسی و نظارت بر ایمنی ساختمان بر عهده وزارت بهداشت نیست و اگر در قانون آمده باشد، باید مشخص شود که چه دستگاهی در این زمینه، مسئولیت دارد.
فوت سالانه ۲.۷ میلیون نفر در جهان بر اثر حوادث کار
معاون وزیر بهداشت با اشاره به آمار فوتی‌ها در اثر حوادث کار گفت: این میزان مرگ و میر، کم نیست و باید اقداماتی در حوزه کنترل مرگ و میر‌های قابل پیشگیری انجام شود همچنین معلولیت‌های زیادی بر اثر حوادث کار در کشور ایجاد و البته عوارض برخی از آنها در بلندمدت مشخص می‌شود.
رئیسی ادامه داد: نیرو‌هایی که در معرض بخار‌های زغال یا بخار بنزن موجود در پمپ بنزین ها، کار می‌کنند همان لحظه دچار مشکل و بیماری نمی‌شوند بلکه بعد از چند سال، عوارض مشکلات کار، نمایان می‌شود و بسیاری از بیمارانی که به دلیل محیط کار دچار مشکل و بیماری می‌شوند، کار نمی‌کنند که آنها را بررسی کنیم که بگوییم بیماری مربوط به بخار یا گاز مضر در محل کار بوده است.
وی تاکید کرد: برخی قوانین و استاندارد‌ها در حوزه بهداشت محیط و حرفه‌ای مربوط به دوره‌های قبل است که نیاز به بازنگری و به روز رسانی دارد همچنین باید از ابزار‌ها و تکنولوژی‌های جدید استفاده کرد، ارزیابی‌ها را بر اساس آنها مطابقت داد و استاندارد‌های روز را پذیرفت.
معاون بهداشت وزارت بهداشت الکترونیکی شدن با دیجیتالی شدن را متفاوت دانست و گفت: دیجیتالی کردن و هوشمندسازی با الکترونیک سازی متفاوت است.
بسیاری از ابزار‌های نظارتی در حوزه بهداشت محیط و حرفه‌ای باید دیجیتالی و از هوش مصنوعی باید در تحلیل‌ها استفاده شود.
رئیسی با اشاره به کمبود نیرو در بخش نظارت‌های بهداشتی بر صنایع، کارگاه ها، اصناف بر ضرورت استفاده از توان بخش خصوصی در این حوزه تاکید کرد و گفت: حتما نیاز است که از ابزار‌ها و بخش خصوصی در نظارت‌های بهداشتی استفاده شود.
وی از خدمات کارکنان حوزه بهداشت و بهداشت محیط و حرفه‌ای در دوران همه گیری کرونا تقدیر کرد و یادآور شد: کارکنان حوزه بهداشت در آن ایام، شاهکار کردند و افتخار آفریدند که در طول دوران کاری آنها ماندگار شد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره تدوین پروتکل‌های بهداشتی در دوران همه گیری کرونا برای بالاترین سطوح کشور تا صنایع، گفت: کشور ما با وجود تحریم و مشکلات اقتصادی، با همه گیری کرونا درگیر شد، اما اجازه ندادیم، صنایع تعطیل شوند و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، صنایع کشور فعال بودند.
رئیسی ادامه داد: ارزیابی‌ها نشان داد که در دوران کرونا، کمترین ابتلا و مرگ و میر کرونا در صنایع بزرگ بود، چون بر اساس پروتکل‌های بهداشتی، فعالیت می‌کردند که هر هفته در جلسه ستاد ملی کرونا، گزارش‌های آن را ارائه می‌کردم.
هیچ کشوری از قبل تجربه کووید۱۹ را نداشت
معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در دوران همه گیری کرونا، هیچ کشوری از قبل تجربه نداشت و همه کشور‌ها درگیر آن شدند، گفت: کووید۱۹ در هیچ دوره و هیچ کشوری تا قبل از آن وجود نداشت و همه کشور‌ها از ابتدا با ابتکار، علم، فرهنگ و محیط کار باید بیماری را کنترل می‌کردند که در کشور ما این کار سخت‌تر بود، چون در بسیاری از کشورها، حقوق ماهیانه مردم را می‌دادند تا در منزل بمانند، اما این کار در کشور ما امکانپذیر نبود.
منبع: وبدا