لایروبی اسکله بندرانزلی؛ گامی بزرگ در رونق اقتصاد دریایی
بازرس کل گیلان از اسکله بندرانزلی که با کمک دستگاه قضایی لایروبی شده بود بازدید کرد و گفت: انباشت رسوبات در محدوده اسکله، مانع جدی در تردد قایق ها و کشتی های تجاری بود که با پیگیری ها، عملیات لایروبی در مدت زمان کوتاهی به سرانجام رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، بندرانزلی، یکی از قطبهای مهم اقتصادی و گردشگری در شمال کشور، به واسطه ظرفیتهای بینظیر در حوزه اقتصاد دریا محور از دیرباز جایگاه ویژهای داشته است.
فعالیتهایی نظیر صید و صیادی، گردشگری، قایقرانی، و تجارت دریایی به عنوان منابع اصلی درآمد مردم این منطقه مطرح هستند؛ اما در سالهای اخیر موانع متعدد از جمله رسوبات انباشته در مسیرهای آبی، چالشهایی جدی برای این اقتصاد ایجاد کردهاند.این مسائل نه تنها باعث اخلال در فعالیتهای قایقرانی و صیادی شده، بلکه برخی از شرکتهای تعاونی نیز به تعطیلی کشیده شدهاند.
یکی از مطالبات مردم انزلی و صیادان لایروبی اسکله بندرانزلی بود که در دهه 90 این اقدام مهم صورت نگرفته بود ولی با پیگیریهای صورت گرفته توسط مسئولان دولت وقت، لایروبی اسکله بندرانزلی در سال 1400 آغاز و در اواخر سال گذشته به پایان رسید.
یکی دیگر از مشکلات مردم و صیادان و همچنین فعالین دریایی انزلی، انباشت رسوبات در محدودههای حیاتی نظیر زیر پل ولایت و مسیر قایقرانان شنبه بازار بود که موجب بروز مشکلاتی برای مردم این شهر شده بود.
احمد آقایی، بازرس کل استان گیلان در بازدیدی از شهرستان بندرانزلی به این مسائل پرداخته و با اشاره به مشکلات ناشی از انباشت رسوبات در محدودههای حیاتی نظیر زیر پل ولایت و مسیر قایقرانان شنبه بازار، اظهار کرد: این مشکلات در سالهای گذشته باعث تعطیلی تعدادی از شرکتهای تعاونی و مختل شدن کسبوکار فعالان حوزه قایقرانی شده است.
به گفته وی با ورود جدی سازمان بازرسی و تاکید بر وظایف قانونی دستگاههای اجرایی، اقدامات مؤثری برای پاکسازی این مسیرها آغاز شده است، همچنین فرمانداری بندرانزلی نیز با همکاری نهادهای اجرایی، عملیات پاکسازی رسوبات را در دستور کار قرار داد که در حال انجام شدن است.
بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، بخشی از رسوبات برای استفاده در پروژه بزرگراه انزلی-رضوانشهر منتقل میشود و مابقی با هماهنگی شهرداری در محلی مناسب دپو خواهد شد تا از ایجاد موانع مجدد در مسیر فعالیتهای اقتصادی جلوگیری شود.
آقایی، بازرس کل گیلان در همین راستا از اسکله بندرانزلی که با کمک دستگاه قضایی لایروبی شده بود بازدید کرد و افزود: انباشت رسوبات در محدوده اسکله، مانع جدی در تردد قایقها و کشتیهای تجاری بود که با پیگیریهای مداوم تعاونیها و تخصیص اعتبارات لازم، تحت نظارت بازرسی، عملیات لایروبی در مدت زمان کوتاهی به سرانجام رسید.
وی با بیان اینکه لایروبی اسکله بندرانزلی، زمینه بازگشت 7 تعاونی و فعال شدن بیش از 300 خانواده پس از چهار سال وقفه را فراهم کرده است، تأکید کرد که نظارت دقیق سازمان بازرسی در تخصیص اعتبارات و اجرای صحیح پروژهها نه تنها باعث احیای فعالیتهای اقتصادی شده، بلکه پیامآور رشد و رونق پایدار در حوزه اقتصاد دریا محور است.
محمد کریمی، یکی از صیادان باسابقه بندرانزلی با بیان اینکه انباشت رسوبات نه تنها مسیرهای قایقرانی را مختل کرده بود بلکه فعالیت صیادان را نیز با مشکلات زیادی مواجه کرده بود، اظهار کرد: لایروبی اسکله باعث شد تا بسیاری از صیادان بتوانند دوباره به کار خود بازگردند.
این اقدام نه تنها به اقتصاد ما، بلکه به معیشت خانوادههایمان کمک بزرگی کرد.
حسین نوری، فعال تجاری دریایی، با اشاره به اهمیت لایروبی اسکله گفت: این اقدام نه تنها باعث بازگشت کشتیهای تجاری به بندرانزلی شده، بلکه باعث جلب اعتماد تجار برای استفاده از ظرفیتهای بندر شده است.
امیدواریم این روند با نظارت دقیق ادامه یابد تا بندرانزلی دوباره به قطب تجاری شمال کشور تبدیل شود.
فعالان حملونقل دریایی و صیادان بندرانزلی از لایروبی اسکله این شهر بهعنوان اقدامی حیاتی برای رونق اقتصادی منطقه یاد کردند و خواستار ادامه اینگونه اقدامات برای رفع موانع فعالیتهای تجاری و صیادی شدند.
حسین یونسی، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان گیلان نیز با اشاره به اهمیت لایروبی اسکله بندرانزلی اظهار کرد که شرایط کنونی تالاب انزلی از حیث انباشت رسوبات بالادستی، و تهدید عمق ایمن پهنه آبی بندر، موجب تحمیل هزینههای سنگین لایروبی در سالهای اخیر به اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان شده است.
به گفته وی، در صورت عدم انجام اقدامات راهبردی از جمله آبخیزداری بالادست، جلوگیری از ورود فاضلاب، کنترل رشد گیاهان مهاجم و برقراری توازن هیدرولیکی، ضمن تشدید بحرانهای زیستمحیطی کنونی تالاب، فعالیتهای مرتبط با حملونقل و گردشگری دریایی نیز با صدمات جبرانناپذیری مواجه خواهد شد.
این تلاشها، بهویژه در سالی که به عنوان «سال سرمایهگذاری» نامگذاری شده، از اهمیت ویژهای برخوردار است ولی با وجود این اقدامات، چالشهایی نظیر ماندگاری رسوبات، کمبود بودجه برای پاکسازی و توسعه زیرساختها و محدودیتهای اجرایی همچنان از جمله موانعی است که نیازمند پیگیری و سرمایهگذاری بیشتر است.
آقایی در این باره گفت: امیدواریم با حمایت مدیران استانی و شهرستانی، هیچ مانعی در مسیر فعالیت اقتصادی فعالان حوزه دریا محور باقی نماند و شاهد شکوفایی پایدار در این بخش باشیم.
اقتصاد دریامحور بندرانزلی نه تنها برای مردم منطقه، بلکه برای توسعه ملی از اهمیت بالایی برخوردار است.
آیندهپژوهی در این حوزه ایجاب میکند که با تمرکز بر فناوریهای نوین، بهرهوری از منابع دریایی و حمایت از تعاونیهای فعال، زمینهسازی برای رشد اقتصادی پایدار صورت گیرد و سازمان بازرسی استان گیلان نیز با ادامه نظارت و حمایتهای خود میتواند نقش مؤثری در دستیابی به این اهداف ایفا کند.
گامهای اخیر برای رفع موانع و چالشهای اقتصاد دریا محور در بندرانزلی نویدبخش بازگشت رونق اقتصادی و بهبود زندگی اجتماعی مردم این منطقه است.
تداوم همکاری بین دستگاههای اجرایی و نظارتی، همراه با حمایت مستمر از سرمایهگذاریهای هدفمند، میتواند افق تازهای برای آینده اقتصادی بندرانزلی و کشور رقم بزند.
انتهای پیام/