یخبندان باغات لیموی چرام را به خاکستر تبدیل کرد
سرمای بی سابقه بهمن و اسفند 1403 باغات لیموی چرام را به تلی از چوب خشک تبدیل کرد، کشاورزان چشم انتظار حمایت مسئولان برای احیای دوباره باغ هایشان هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، چرام، نگین سبز کهگیلویه و بویراحمد، روزگاری با عطر بهارنارنج و طعم لیموترشهایش شهره بود، اما زمستان بیرحم 1403، این شهر را در شوک فرو برد.
یخبندانهای پیاپی نه تنها امید باغداران را به یاس بدل کرد، بلکه خاطره طعم خوش لیمو را نیز از سفرههایشان ربود، اکنون بیش از 270 هکتار باغ لیمو، قربانی سرمای بیامان شدهاند و کشاورزان چشم به دستان سخاوتمند مسئولان دوختهاند تا دوباره شاهد شکوفایی باغاتشان باشند.
آیا چرام دوباره به بهار خواهد رسید؟
شهرستان چرام با توجه به وجود آب فراوان، خاک حاصلخیز و هوای معتدل یکی از قطبهای باغداری استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه مرکبات و به خصوص انواع لیمو بوده و در این شهرستان بیش از 650 هکتار باغات مثمر مرکبات وجود دارد که از این مقدار بیش از 270 هکتار آن انواع لیموترش است.
برودت هوا و یخبندان بهمن و اسفند 1403 موجب خسارتهای زیادی به باغداران شهرستان شد و بخش زیادی از درختان لیمو و مرکبات این شهرستان خشک شده است.
باغداران شهرستان از مسئولان استانی درخواست دارند که برای احیای دوباره باغات آنها را حمایت کنند و تسهیلات مناسبی در اختیار آنها قرار دهند.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان چرام در این خصوص بیان کرد: امسال به دلیل برودت و سرمای هوا در اسفند و بهمن سال گذشته بیش از 270 هکتار از باغات لیمو از بین رفته است.
حمزه امیری افزود: سایر مرکبات شامل نارنگی و پرتقال نیز جوانههایی که موجب تشکیل میوه میشوند از بین رفته و موجب خسارتهای زیادی به باغدارن شهرستان شده است.
فرماندار شهرستان چرام، گفت: متاسفانه به دلیل برودت هوا در دو ماه آخر سال گذشته 100 درصد درختان لیموی شهرستان خشک شده و از بین رفته است.
داریوش پاداش با بیان اینکه سایر درختان مرکبات نیز امسال هیچگونه برداشتی ندارند، افزود: مردم و باغدارن شهرستان از استاندار محترم و مجموعه مدیریت بحران استان انتظار دارند که در این زمینه به باغدارن خسارت دیده کمک شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه زحمات هشت ساله باغداران شهرستان به صورت کامل از بین رفته، ادامه داد: امیدوارم با مساعدت استاندار محترم بتوانیم گوشهای از خسارات مردم را جبران کنیم.
به گزارش تسنیم، باغداران در فصول سرد و زمستانی میتوانند با روشهای حفاظتی فعال و غیر فعال از جمله کوددهی و خاک ورزی، ایجاد بادشکن، رنگ کردن تنه درختان، پوشش پلاستیکی و آبیاری درختان چند روز قبل از شروع یخبندان خسارات ناشی از سرمازدگی درختان را کاهش دهند.
انتهای پیام/