خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

روسیه در مذاکرات صلح پیشنهادی بر پیش‌نویس توافق‌نامه ۲۰۲۲ تمرکز دارد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404 - 15:23
کرملین اعلام کرد که مذاکرات صلح پیشنهادی رئیس جمهور روسیه با اوکراین، پیش‌نویس توافق‌نامه رها شده ۲۰۲۲ بین دو کشور را در نظر خواهد گرفت.
اوكراين،روسيه،مذاكرات،صلح،رويترز،استانبول،پوتين،تضمين،احتمال ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - کرملین روز یکشنبه اعلام کرد که مذاکرات صلح پیشنهادی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با اوکراین، پیش‌نویس توافق‌نامه رها شده ۲۰۲۲ بین دو کشور و واقعیت کنترل روسیه بر تقریباً یک پنجم اوکراین را در نظر خواهد گرفت.
پوتین روز یکشنبه پیشنهاد مذاکرات مستقیم با اوکراین را با هدف برقراری صلح پایدار برای پایان دادن به جنگ ارائه داد، ابتکاری که مورد استقبال ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین قرار گرفت.
زلنسکی گفت که کی‌یف مایل به مذاکره است، اما مسکو ابتدا باید با آتش‌بس فوری موافقت کند.
یوری اوشاکوف، دستیار سیاست خارجی کرملین پس از بیانیه صبح زود پوتین به خبرنگاران گفت که مذاکرات پیشنهادی هم پیش‌نویس کنار گذاشته شده در سال ۲۰۲۲ و هم وضعیت فعلی در میدان را در نظر خواهد گرفت.
چند روز پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، روسیه و اوکراین مذاکراتی را در بلاروس آغاز کردند که بعداً به استانبول منتقل شد.
پیش‌نویسی که در آنجا مورد توافق قرار گرفت و چارچوبی برای یک توافق احتمالی را تعیین می‌کرد، به عنوان «بیانیه استانبول» شناخته شد.
این مذاکرات در ماه مه متوقف شد، اما مقامات روسی مدت‌هاست استدلال می‌کنند که می‌توان در امتداد بیانیه استانبول به توافقی دست یافت.
استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریا نیز به پیش‌نویس ۲۰۲۲ به عنوان راهنمای احتمالی برای صلح آینده اشاره کرده است.
بر اساس این پیش‌نویس، که رویترز نسخه‌ای از آن را بررسی کرده است، اوکراین در ازای تضمین‌های امنیتی بین‌المللی از سوی پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد شامل: بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و ایالات متحده و سایر کشور‌ها از جمله بلاروس، کانادا، آلمان، اسرائیل، لهستان و ترکیه با بی‌طرفی دائمی موافقت خواهد کرد.
اوکراین اساساً به طور موقت با بی‌طرفی غیرهسته‌ای و عدم عضویت در اتحاد نظامی ناتو در ازای تضمین امنیتی موافقت کرد که در صورت حمله روسیه، ایالات متحده و متحدانش را ملزم به جنگ مستقیم با روسیه می‌کرد.
مسئله قلمرو در پیش‌نویس ۲۰۲۲ نسبت به تضمین امنیتی در درجه دوم اهمیت قرار داشت - که توسط دیپلمات‌های هر دو طرف به عنوان بزرگترین مانع صلح دیده می‌شد.
اوکراین پس از حمله می‌خواست امنیتش تضمین شود، اما ایالات متحده و متحدانش برای درگیر شدن در جنگ آینده با روسیه محتاط بودند و هر دو طرف یکدیگر را به نقض آن متهم کردند.
طبق گزارش رویترز، طبق پیش‌نویس ۲۰۲۲، مسیر اوکراین برای عضویت احتمالی در اتحادیه اروپا تسهیل می‌شود و روسیه خواهان محدودیت‌هایی برای نیرو‌های مسلح اوکراین و لغو قوانینی است که مسکو آنها را تبعیض‌آمیز علیه روس‌زبانان می‌داند.
منبع: رویترز