خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امحا اسناد دولتی به معنی از بین بردن حافظه تاریخی است

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404 - 14:53
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور گفت: امحا اسناد دولتی به معنی از بین بردن حافظه تاریخی سازمان بوده و از این رو پیگرد قانونی دارد افزود: بسیاری از کتاب ها در مجموعه شخصی افراد قرار دارند که خوب است در اختیار کتابخان
اسناد،كتابخانه،ملي،قرار،زارعي،خطي،همدان،پژوهشگران،سند،نسخه،ش ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان عاطفه زارعی پیش از ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه با بیان اینکه یکی اقدامات مرکز اسناد راه اندازی شعب استانی است که شعبه استان همدان هم یکی از قدیمی‌ترین شعب آن به شمار می آید اظهار داشت: این مرکز در دو حوزه اسناد و کتابخانه و همچنین پژوهش و تحقیق فعالیت می‌کند.
وی با تشریح نحوه فعالیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران و همچنین جایگاه اسناد در جامعه افزود: اسناد پشتوانه تصمیم‌گیری و سیاستگزاری هستند و می‌توان بر اساس آنها راهکارهایی به آیندگان ارائه داد.
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور با اشاره به اینکه جریان اطلاعات باید مبتنی بر سند باشد موضوعی که باید در همه عرصه ها مورد توجه قرار گیرد، گفت: اگرچه سازمان اسناد ملی پایگاه مطالعاتی پژوهشگران است اما همه مردم در ارائه سند سهیم هستند چرا که اسناد موجود در نزد مردم بیانگر نکات بسیار مهمی درباره آن دوران، فرهنگ‌ مردم و دیگر مسائل جامعه است.
وی با بیان اینکه در عرصه مدریت دانش ضمنی واحد تاریخ شفاهی راه اندازی شده است، واحدی که در عرصه های مختلف مصاحبه های عمیقی را تولید می‌کند که ما می‌توانیم آن را مبنایی برای استفاده پژوهشگران قرار دهیم، مطرح کرد: تاریخ شفاهی تجربه زیسته افراد است که ما بدون قضاوت آن را در دسترس دیگران می گذاریم.
زارعی با اشاره به اینکه شناسایی و احصا تمام منابع اطلاعاتی مرتبط با ایران از وظایف کتابخانه ملی است ادامه داد: در بخش نسخ خطی نیز آثار مختلف شناسایی شده و رده بندی و سازماندهی آنها در کتابخانه ملی که کتابخانه مادر به شمار می آید، انجام می‌شود.
وی با این توضیح که شناسایی و باز گرداندن کتاب‌های بزرگان ما که در دیگر کشورها وجود دارد از دیگر وظایف کتابخانه ملی به شمار می آید عنوان کرد: نسخه های خطی فقط یک بار قابل مرمت هستند از این رو برای استفاده پژوهشگران این اسناد اسکن می‌شوند تا از آن استفاده کنند.
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور با بیان اینکه گسترش فضاهای دیجیتالی در حال انجام است افزود: ما اطلاعات برخی نشریات قدیمی و محلی را نداریم و اگر کسی از آن نسخه ای دارد از وی می‌خواهیم این اسناد را اهدا کند تا در شرایط کنترل شده نگهداری شوند.
زارعی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امحا اسناد دولتی به معنی از بین بردن حافظه تاریخی سازمان بوده و از این رو پیگرد قانونی دارد افزود: بسیاری از کتاب‌ها در مجموعه شخصی افراد قرار دارند که خوب است در اختیار کتابخانه ها قرار گیرند تا همه افراد قابلیت دسترسی به آن را داشته باشند.
وی با اعلام سال گذشته 1170 سند ، 100 قطعه عکس، 6 جلد کتاب قدیمی و 150 آلبوم اهدا شده است افزود: هفته آینده مراسم رونمایی از دو مجموعه تاریخ ورزش همدان انجام می‌شود، علاوه بر این در نمایشگاه بین المللی نیز رونمایی از یک نسخه خطی که 200 سال قدمت دارد انجام خواهد شد.
انتهای پیام/