خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تربیت، میدان تازه مقاومت است / 32 هزار یورو جایزه نقدی

تسنیم | فرهنگی و هنری | یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404 - 13:53
جایزه بین المللی حنظله با هدف پرورش نسل آینده ای از روایت گران مقاومت، فراخوان خود را برای آثار فرهنگی در پنج حوزه منتشر کرد؛ جایزه ای جهانی با تمرکز بر کودک، نوجوان و ایستادگی.
جايزه،حنظله،آثار،فرهنگي،مقاومت،صرفاً،تربيتي،برگزيده،مفهوم،حما ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دبیر علمی جایزه بین‌المللی حنظله به تشریح بخش‌های مختلف این رویداد فرهنگی و روند اجرایی آن پرداخت و اعلام کرد: آثار فرهنگی در پنج حوزه دریافت خواهند شد؛ کتاب، اسباب‌بازی، بازی‌های رایانه‌ای، بسته‌های فعالیت و رسانه‌های خلاق تربیتی.
تمرکز اصلی این جایزه بر آثاری ویژه کودکان و نوجوانان است که بتوانند گفتمان مقاومت را با زبان تربیت و فرهنگ به نسل جدید منتقل کنند.
وحید ولی، دبیرکل جایزه حنظله، با اشاره به تحولات اخیر منطقه و بیداری وجدان جهانی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی، گفت: اتفاق بزرگی در جهان رخ داده که نمی‌توان از کنار آن عبور کرد.
طوفان الاقصی، در قلب سرزمینی که بارها از دست رفته بود، حرکتی را آغاز کرد که معادلات سیاسی و رسانه‌ای را بر هم زد.
این رخداد صرفاً یک عملیات نظامی نبود، بلکه بازتعریفی از مفهوم مقاومت بود.
او ادامه داد: رژیم صهیونیستی سال‌ها تلاش کرده با بهره‌گیری از قدرت رسانه‌ای و سیاسی، مسئله فلسطین را از حافظه جهانی حذف کند؛ اما امروز بار دیگر، فلسطین به اولویت جهان اسلام و ملت‌های آزاده بدل شده است.
این نشانه آن است که باید از قالب‌های سنتی مبارزه عبور کرد و با ابزارهای نوین و روایت‌سازی تازه، مفاهیم مقاومت را منتقل ساخت.
ولی تأکید کرد: رسانه تنها یک بُعد از ماجراست.
باید مقاومت را به زبان بازی، سرگرمی و ابزارهای تربیتی وارد زندگی کودکان کنیم؛ تا نسل آینده با حقیقتی رشد کند که برای آن ایستادگی خواهد کرد.
این جایزه با همین هدف طراحی شده؛ تلاشی برای انتقال مفهوم مقاومت از قاب رسانه به متن زندگی خانواده‌ها و کلاس‌های درس.
او افزود: برگزیدگان این جایزه صرفاً مورد تجلیل قرار نمی‌گیرند، بلکه مورد حمایت جدی نیز خواهند بود.
آثار برگزیده به تولید انبوه می‌رسند، برای آن‌ها بازارسازی می‌شود و مسیر بین‌المللی شدن در اختیارشان قرار خواهد گرفت.
این روند برای ما صرفاً یک برنامه فرهنگی نیست، بلکه ضرورتی تاریخی است.
در ادامه نشست، سهیل اسعد، مهمان ویژه برنامه، با تمرکز بر مفهوم «حنظله» به‌عنوان نماد جایزه، گفت: حنظله صرفاً یک کاراکتر کارتونی نیست؛ بلکه به نماد یک وجدان جمعی بدل شده است.
حنظله، نماینده نسلی است که به ظلم پشت کرده اما مبارزه را ترک نکرده است.
او به ما یادآوری می‌کند که گاهی سکوت، رساترین فریادهاست.
امروز ما در پی پرورش حنظله‌های جدید هستیم؛ کودکانی که با کتاب، بازی و اسباب‌بازی‌های تربیتی، ایستادگی در برابر ظلم را می‌آموزند.
در بخش پایانی این نشست، صادق ذوفن، دبیر علمی جایزه، ضمن تشریح ابعاد اجرایی این رویداد، اعلام کرد: دریافت آثار از امروز 21 اردیبهشت آغاز می‌شود و تا 17 مرداد ادامه خواهد داشت.
پس از داوری آثار تا نیمه شهریور، مراسم اختتامیه برگزار می‌شود.
اما برخلاف بسیاری از رویدادها، اختتامیه برای ما پایان نیست، بلکه آغاز حمایت از آثار برگزیده است.
این حمایت شامل تأمین مالی، نشر، بازاریابی و توسعه بین‌المللی خواهد بود.
وی همچنین از اختصاص 32 هزار یورو جایزه نقدی به آثار برگزیده خبر داد و گفت: این جایزه محدود به ایران نخواهد بود.
رایزنی‌هایی نیز با فعالان فرهنگی از کشورهای لبنان، سوریه، یمن و برخی کشورهای آفریقایی در جریان است.
این یک حرکت فرهنگی جهانی است.
در پایان این مراسم، از پوستر رسمی جایزه بین‌المللی حنظله رونمایی شد.
انتهای پیام/