بخشی از خلاء فرهنگی ورزش را با حوزه هنری میتوان برطرف کرد
وزیر ورزش و جوانان گفت: بر این باورم بخشی از خلاهای فرهنگی ورزش کشور را با تعامل با حوزه هنری انقلاب اسلامی میتوان برطرف کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان - احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان به همراه معاونان خود، نشست مشترکی را با محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی و دیگر مسئولان این نهاد برگزار کرد.
هدف از برگزاری این نشست، استفاده از ظرفیتهای حوزه هنری انقلاب اسلامی در ارائه الگوی سیاستگذاری توسعه فرهنگی در ورزش کشور و همچنین اهتمام جدی به موضوع جوانان بود که همواره مورد تاکید وزیر ورزش و جوانان است.
دنیامالی با اشاره به این که باید خلأهای فرهنگی در ورزش کشور را بر طرف کرد، گفت: از آنجا که حوزه هنری انقلاب اسلامی نهادی است که در راستای رشد و شکوفایی اندیشه و هنر فعالیت میکند، میتواند نقش مهمی در تبیین و ترویج ارزشهای فرهنگی به زبان هنر داشته باشد.
طبیعتا حوزه ورزش و جوانان هم از این قاعده مستثنی نیست و ما بر این باوریم میتوانیم بخشی از خلاهای فرهنگی ورزش کشور را با تعامل این حوزه جلو ببریم.
وی افزود: جریانات هواداری در ورزشگاهها یکی از مواردی است که تاکید داریم با دقت ساماندهی شود.
به طور قطع یکی از راههای مدیریت سکوهای هواداری فرهنگسازی است.
اما نکته اصلی اینجاست که ما قبل از این که به فکر راهکار و درمان باشیم باید از جوان امروزی شناخت پیدا کنیم.
وقتی بتوانیم نسبت به جوان نسل "Z" شناخت پیدا کنیم، آن وقت است که هم مطالبات این حوزه را مهیا میکنیم و هم به فرهنگسازی در ورزشگاهها و توسعه ورزش قهرمانی و همگانی میرسیم.
در ادامه حجتالاسلام محمدحسین حسنخانی، معاون امور فرهنگی و توسعه ورزش همگانی نیز اظهار کرد: حقیقتا جای آثار فاخر ورزشی در حوزه هنری بعد از انقلاب اسلامی خالی است.
یکی از راههای برقراری ارتباط ما با جامعه جوان و ورزشی انتشار کتاب است.
گاهی ما با انتشار یک کتاب میتوانیم جامعه را تحت تاثیر قرار بدهیم.
برای این که مخاطب امروزی را درگیر کنیم، طبیعتا باید از ظرفیت حوزه هنری در بخش فرهنگی بهره ببریم.
وی یادآور شد: در رشتههایی مثل کشتی که مالکیت معنوی آن متعلق به ایرانیهاست و ورزش زورخانهای و پهلوانی که ورزش سنتی و آیینی ماست، کارهای فرهنگی در خورتوجهی صورت گرفته است.
این رشتهها الگوهای خوبی برای ترویج فرهنگ در سایر رشتهها هستند.
همچنین محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی نیز به همنشینی هنر و ورزش تاکید ویژه کرد و گفت: یکی از بهترین ابزارها برای توسعه ورزش، استفاده از ظرفیت حوزه هنری انقلاب اسلامی است.
این حوزه به لحاظ تشکیلاتی دارای یک دفتر ورزش است.
ما آمادگی این را داریم که با تعامل با فدراسیونهای ورزشی هر چه سریعتر تفاهم نامه همکاری منعقد کنیم که محصولات و خدمات مشترکی را به جامعه ارائه بدهیم.
دادمان در این جلسه به معرفی آثاری که حوزه هنری انقلاب اسلامی در مباحث فرهنگی ورزش و جوانان تولید کرده، نیز پرداخت که مستند محرمانه دوحه، جام جهانی ۲۰۲۲، رویای بزرگ (روایت تاریخ والیبال ایران)، مستند فوتسال زنان ایران، مستند موتورسواران و کتاب «عمو حیدر» (روایتی از زندگی پهلوان کشتیگیر سیدعلیاکبر حیدری) از جمله آنها بود.
بر اساس این گزارش، در نشست مشترک وزارت ورزش و جوانان و حوزه هنری انقلاب اسلامی، سیدمحمد شروین اسبقیان، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای، سیدمناف هاشمی، معاون توسعه منابع و مدیریت، علیرضا رحیمی، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان و محسن معتمدکیا مدیرکل روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ورزش و جوانان نیز حضور داشتند و به بیان نقطه نظرات خود پیرامون همکاریهای مشترک در حوزه فرهنگی پرداختند.
همچنین علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال و مهرعلی باران چشمه، رئیس فدراسیون ورزشهای پهلوانی و زورخانهای نیز جز مدعوین در این جلسه بودند که پیشنهادات خود را برای شروع و تداوم همکاری با حوزه هنری انقلاب اسلامی مطرح کردند.