بازپرداخت نیمی از هزینهها در پروندههای منتهی به صلح - تسنیم
رئیس مرکز حل اختلاف کشور، گفت: بازگشت 50 درصد هزینه دادرسی در پرونده هایی که با صلح و سازش خاتمه می یابند، یک تکلیف قانونی است که هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی، معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور صبح امروز در جمع قضات دادگاههای صلح استان کرمان، اظهار داشت: بازگشت 50 درصد هزینه دادرسی در پروندههایی که با صلح و سازش خاتمه مییابند، یک تکلیف قانونی است که هنوز به مرحله اجرا نرسیده، اما در دست پیگیری است.
وی گفت: فلسفه وجودی این دادگاهها، پیش از هر چیز، تحقق صلح میان طرفین اختلاف است و در مرتبه بعدی به رسیدگی قضایی میپردازند؛ به همین دلیل، فعالیت همزمان شوراهای حل اختلاف در کنار دادگاههای صلح توصیه شده است.
رئیس مرکز حل اختلاف کشور، افزود: موفقیت قانون دادگاه صلح در گرو همکاری نزدیک با شوراهای حل اختلاف است؛ این همافزایی منجر به افزایش صلح و کاهش پروندههای حقوقی خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: کلیه مراجع قضایی از مرحله ارجاع تا اجرا میتوانند پروندهها را به شوراهای حل اختلاف بسپارند، مشروط بر آنکه اطمینان عرفی از عدم مخالفت طرفین وجود داشته باشد.
معاون قوه قضائیه با بیان اینکه در سال گذشته میانگین سازش در پروندههای قابل مصالحه به 42 درصد رسیده، این آمار را موفقیتی بزرگ دانست که از بروز پروندههای بعدی جلوگیری میکند.
صادقی تاکید کرد: فرهنگسازی درباره تفاوتهای داوری حرفهای و غیرحرفهای باید از طریق رسانهها گسترش یابد تا مردم به سمت روشهای مطمئن و قانونی داوری سوق پیدا کنند.
داوری غیرحرفهای میتواند منشاء آسیبهای حقوقی باشد.
وی یادآور شد: در قوانین برنامه پنج ساله ششم و هفتم توسعه، موضوع داوری حرفهای بهطور دقیق تعریف شده و مسئولیت ساماندهی آن بر عهده رئیس قوه قضائیه قرار گرفته است.
دستورالعملی نیز در این زمینه تدوین شده است.
در پایان، رئیس مرکز حل اختلاف کشور خبر داد: آزمون استخدامی ویژه دادگاههای صلح در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.
وی تأکید کرد که ارتقای جایگاه و امتیازات اعضای شوراهای حل اختلاف از اولویتهای این مرکز است.
انتهای پیام/511/