خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ادعای جرازلم پست؛مذاکرات هسته‌ای آمریکا در آستانه فروپاشی

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404 - 12:40
رسانه‌های صهیونیستی در آستانه برگزاری دور چهارم مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا به جوسازی درباره روند این دوره پرداخته‌اند.
ايران،مذاكرات،عمان،مدعي،پست،روزنامه،ماه،آمريكا،مسير،اعلام،پا ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - روزنامه جرازلم پست در این خصوص با انتشار گزارشی مذاکرات هسته‌ای را در مسیر شکست توصیف کرده است.
این روزنامه مدعی است پس از موفقیت اولیه مذاکرات در ماه آوریل، گفت‌و‌گو‌های ماه مه با مانع روبه‌رو شده‌اند و مشخص نیست که آیا می‌توان آنها را در این هفته نجات داد یا خیر.
جرازلم پست با این ادعا که ایران به‌شدت نگران فروپاشی مذاکرات هسته‌ای با آمریکا است، ادامه داد: ایران با تردید‌هایی وارد مذاکرات شد، این موضوع از سوی منابع ایرانی و تحلیلگران مختلف مطرح شده است.
بر همین اساس، ایران بر گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم در عمان پافشاری کرد؛ مذاکراتی که سپس به ایتالیا منتقل شد و مجدداً به عمان بازگشت.
عمان که نقش میزبان را دارد، پیش‌تر نقشی کلیدی در آتش‌بس بین آمریکا و انصارالله ایفا کرده بود.
جرازلم پست مدعی است، اما با وجود پیشرفت‌های اولیه در ماه آوریل، مذاکرات در ماه مه با رکود روبه‌رو شده‌اند.
اکنون مشخص نیست که آیا این روند قابل نجات است یا نه.
این روزنامه با نگرانی درباره همزمانی سفر ترامپ به خاورمیانه و مذاکرات هسته‌ای مدعی شد این روند ممکن است به نفع ایران تمام شود.
این روزنامه مدعی شد: در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، راهی خلیج فارس شده و همین امر باعث حساس شدن زمان مذاکرات شده است.
ترامپ و فرستاده‌اش، استیو ویتکاف، ممکن است با اقدامی غیرمنتظره روند مذاکرات را به نفع ایران هدایت کنند.
با این حال، پیام‌های اخیر از واشنگتن درباره لزوم برچیدن برنامه هسته‌ای ایران و توقف غنی‌سازی است.
تحلیل: مذاکرات هسته‌ای با آمریکا در معرض شکست؛ ایران بر حقوق مسلم خود تأکید دارد
با این حال، با گذشت چند هفته از آغاز دور جدید مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ایالات متحده که به‌صورت غیرمستقیم و با میزبانی عمان، ایتالیا و مجدداً عمان انجام شده، روند گفت‌و‌گو‌ها با چالش‌هایی مواجه شده است.
منابع نزدیک به مذاکرات می‌گویند که طرف آمریکایی از پاسخ‌گویی جدی به پیشنهادات فنی ایران خودداری می‌کند و صرفاً به بیانیه‌های کلی بسنده کرده است.
جمهوری اسلامی ایران از ابتدا با نگاهی هوشیارانه و مبتنی بر تجربه وارد این گفت‌و‌گو‌ها شد.
با وجود اعلام آمادگی تهران برای حل‌وفصل مسائل از طریق دیپلماسی، عدم جدیت طرف آمریکایی در رفع تحریم‌های ظالمانه و بازگشت به تعهدات خود، موجب نگرانی‌هایی شده است.
وزیر امور خارجه ایران، دکتر عباس عراقچی، در نشست اخیر خود در دوحه تأکید کرد که ایران به‌عنوان کشوری متعهد به پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT)، بار‌ها اعلام کرده که تولید و به‌کارگیری سلاح‌های کشتار جمعی در دکترین دفاعی کشور جایی ندارد.
با این حال، ایران بر حقوق مسلم خود در بهره‌برداری صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، از جمله غنی‌سازی اورانیوم، پافشاری دارد.
وی همچنین با اشاره به سیاست‌های دوگانه غرب اظهار داشت: «نمی‌توان نسبت به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرد، اما در برابر زرادخانه‌های گسترده سلاح‌های هسته‌ای یک رژیم اشغالگر و متجاوز در منطقه سکوت اختیار کرد.»
مقامات ایرانی همچنین نسبت به رفتار غیرسازنده برخی جریان‌های صهیونیستی و تلاش آنان برای تخریب فضای مذاکرات هشدار داده‌اند.
در عین حال، ایران در حال تقویت رایزنی‌های دیپلماتیک با کشور‌های دوست و مستقل نظیر چین، روسیه، کشور‌های اروپایی و همچنین کشور‌های منطقه‌ای مانند عربستان و قطر است تا مسیر تعاملات منطقه‌ای و بین‌المللی را با محوریت صلح و احترام متقابل تقویت کند.
ایران به‌روشنی اعلام کرده که دستیابی به توافق زمانی ممکن است که همه طرف‌ها به تعهدات خود پایبند باشند و رویکرد فشار و تهدید جای خود را به احترام و تعامل بدهد.
جمهوری اسلامی ایران با هوشمندی دیپلماتیک، برای همه سناریو‌ها آمادگی دارد؛ چه در مسیر توافق عادلانه، و چه در صورت استمرار بدعهدی و فشار سیاسی-رسانه‌ای از سوی ایالات متحده و هم‌پیمانانش.
منبع: جرازلم پست