خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فست فود به مغز آسیب می‌رساند

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404 - 12:29
محققان دریافته‌اند که فست فود و غذاهای آماده بر بخش خاصی از مغز تأثیر منفی می‌گذارد.
غذايي،قند،رژيم،گنج،مجازي،چربي،حافظه،هيپوكامپ،صندوقچه،سيدني،ج ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - اثرات منفی متعدد رژیم غذایی سرشار از چربی‌های اشباع و شکر تصفیه‌شده بر سلامتی به خوبی شناخته شده است، اما تحقیقات در مورد این موضوع همچنان ادامه دارد.
در اولین مطالعه از این نوع که با استفاده از سیستم واقعیت مجازی (VR) روی انسان انجام شد، دانشمندان دانشگاه سیدنی به وجود ارتباطی بین رژیم‌های غذایی پرچرب و قند و اختلال در جهت‌یابی و حافظه دست یافتند که یافته‌های مطالعات قبلی روی جوندگان را تأیید می‌کند.
این محققان توضیح دادند که ۱۲۰ بزرگسال جوان تحت بررسی چربی و قند غذایی (DFS) قرار گرفتند تا بتوانیم میانگین تقریبی مصرف آنها را در ۱۲ ماه گذشته ارزیابی کنیم.
سپس، با استفاده از یک هدست واقعیت مجازی، شرکت‌کنندگان از یک جوی‌استیک برای پیمایش یک هزارتوی سه‌بعدی با سرنخ‌های برجسته استفاده کردند تا در انتها یک صندوقچه گنج پیدا کنند.
آنها باید این کار را شش بار انجام می‌دادند و اگر در کمتر از چهار دقیقه صندوقچه گنج را پیدا می‌کردند، به تلاش بعدی می‌رفتند.
اگر آنها در این مهلت موفق نمی‌شدند، به صورت مجازی به محل صندوق منتقل می‌شدند تا دفعه بعد بتوانند مکان‌های دیدنی اطراف را ببینند.
در هفتمین و آخرین مرتبه، جعبه گنج برداشته شد و شرکت‌کنندگان باید به بخشی از هزارتو که گمان می‌کردند محل قبلی آن است، می‌رفتند.
حتی با در نظر گرفتن BMI و حافظه کاری، شرکت‌کنندگانی که نمرات DFS بالاتری داشتند، در یافتن جعبه به طور قابل توجهی بدتر از افرادی بودند که چربی و قند کمتری در رژیم غذایی خود مصرف می‌کردند.
علاوه بر این، یافته‌ها نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی سرشار از چربی و قند - مانند رژیم‌های غذایی معمول غربی - باعث نوعی اختلال در عملکرد هیپوکامپ می‌شوند که به جهت یابی مکانی و عملکرد حافظه آسیب می‌رساند.
جهت یابی مکانی به اطلاع‌رسانی و یادآوری مسیر از یک مکان به مکان دیگر معروف است.
در مقابل، دومینیک تران، محقق دانشگاه سیدنی، گفت که حتی در افراد نسبتاً سالم با شاخص توده بدنی طبیعی، رژیم غذایی نامناسب می‌تواند مدت‌ها قبل از بروز سایر بیماری‌های متابولیک، شناخت را مختل کند.
با این حال، این مطالعه به خبر خوبی نیز اشاره کرده است وآن اینکه محققان می‌گویند که این وضعیت به راحتی قابل برگشت است، زیرا تغییرات غذایی می‌تواند سلامت هیپوکامپ و در نتیجه توانایی جهت‌یابی در محیط‌های اطراف، مانند هنگام کاوش در یک شهر جدید یا یادگیری راه جدید خانه را بهبود بخشد.
این نتایج همچنین به طور کلی اهمیت یک رژیم غذایی سالم برای سلامت مغز را برجسته می‌کند، که با افزایش سن و کاهش شناخت طبیعی، اهمیت فزاینده‌ای پیدا می‌کند.
منبع: New Atlas