خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کاهش 40 درصدی بارش‌ها در گلستان/ شالی نکارید! - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404 - 12:13
رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان با اشاره به پیش بینی کشت 54 هزار هکتار شالی در استان بر لزوم رعایت الگوی کشت تأکید کرد و گفت: در صورتی که الگوی کشت رعایت نشود ضرر ناشی از محدودیت منابع آبی و خشکسالی برای کشاورزان خواهد بود.
كشت،پنبه،كشاورزان،استان،كاهش،گذشته،شالي،آبي،محصولات،هزارجريبي

ابراهیم هزارجریبی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان با تاکید بر اینکه کشاورزان محصولات پرآب طلب مانند شالی را کم کنند، اظهار کرد: آب هم جزو نهاده‌های پایه کشاورزی است؛ تا آبی نداشته باشیم تولید هم نخواهیم داشت.
از این رو برای مدیریت منابع آبی با توجه به خشکسالی در سال‌های اخیر باید محصولات کم آب‌بر کشت شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی گلستان با اشاره به آمارهای موجود از کاهش 40 درصدی میزان بارندگی استان در مقایسه با سال‌های قبل خبر داد و گفت: موجودی سدها و آورد رودخانه ها هم نسبت به سنوات گذشته کاهش قابل توجهی داشته ضمن اینکه آب چاه های کشاورزی هم نسبت به قبل افت چشمگیری پیدا کرده است.
وی به جایگزینی کشت علوفه‌ای به جای محصولات پرآب‌طلبی مانند شالی تاکید کرد و افزود: در غیر این صورت ضرر ناشی از محدودیت منابع آبی برای کشاورزان خواهد بود از این رو زارعان باید در کشت نوع محصول کم آب بر دقت لازم را داشته باشند.
هزارجریبی ضمن ابراز خرسندی از همراهی کشاورزان در کاهش کشت محصولات پرآب بر در استان اظهار کرد: سال گذشته شالی در حدود 95 هزار هکتار کشت شده بود درحالیکه این رقم در سال جاری به 54 هزار هکتار رسیده است و امیدواریم در سال‌های آینده این میزان هم کاهش بیشتری یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه در گذشته کشت پنبه در گلستان رونق داشته، افزود: تلاشمان بر این است تا مانند گذشته کشت طلای سفید در استان توسعه یابد چراکه ضمن صرفه اقتصادی آن برای کشاورزان آسیب کمتری به منابع آبی استان وارد می کند اما مشروط بر آنکه موانع پیش روی آن برداشته شود.
وی نبود مکانیزاسون در کشت پنبه را از جمله مشکلات گسترش این محصول در استان دانست و اضافه کرد: در حال حاضر هزینه بالای کارگری انگیزه کشاورزان را برای کشت پنبه کاهش داده که در صورت توسعه مکانیزاسیون، زراعت پنبه در استان هم افزایش خواهد یافت.
هزارجریبی از افزایش قیمت پنبه در کشور خبر داد و گفت: در سال‌های گذشته قیمت پنبه محدود بود و به همین خاطر کشاورزان به کشت شالی روی می‌آوردند اما در سال‌های اخیر نرخ خرید پنبه با هدف تشویق کشاورزان به زراعت این محصول افزایش یافته و از طرفی واردات پنبه هم با ارز گرانتری انجام می‌شود.
انتهای پیام/