مذاکره با خودروسازان آلمانی برای صادرات محصولات حوزه باتریهای پیشرفته
مدیر عامل تنها شتابدهنده تخصصی حوزه باتری های پیشرفته لیتیوم یون از آمادهسازی ۴ شرکت فعال در حوزه باتریهای پیشرفته برای ورود به بازارهای جهانی خبر داد.

محمدرضا یعسوبی مدیرعامل شرکت آتین تک در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه ما تنها شتابدهنده تخصصی حوزه ذخیرهسازهای انرژی، بهویژه باتریهای پیشرفته لیتیومیون در کشور هستیم، گفت: باتریهای لیتیومیون نقش کلیدی در ذخیره انرژی تولیدشده از منابع تجدیدپذیر مانند خورشید و باد دارند.
وی با اشاره به ضرورت توسعه این فناوری برای کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و مقابله با آلودگی هوا گفت: در شرایطی مانند هوای ابری یا عدم وزش باد، این باتریها میتوانند انرژی اضافی را ذخیره و در زمان نیاز عرضه کنند.
این فعال فناور خاطرنشان کرد: با توجه به روند رو به توسعه خودروهای هیبریدی و تمام الکتریکی در دنیا و ایران، نیاز ویژه ای به سیستمهای ذخیرهسازی انرژی وجود دارد و در همین راستا این شرکت با حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از سال ۱۴۰۰ با هدف پوشش خلأهای این زنجیره ارزش تأسیس شده است.
یعسوبی با اشاره به چالشهای موجود در صنعت باتری کشور، خاطرنشان کرد: در حالی که ایران در بخشهایی مانند پکسازی (مونتاژ باتری) قوی عمل کرده و به اندازه کافی شرکت داریم اما در حوزه تولید مواد اولیه مانند کاتد، آند و جداکنندههاسرمایهگذاری مناسبی صورت نگرفته است.
ارائه خدمات به استارتاپها و فناوران
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، خدمات این شتابدهنده را شامل فضای کار اشتراکی، تأمین مواد اولیه، دورههای آموزشی تخصصی، جذب سرمایه و پشتیبانی آزمایشگاهی برشمرد و افزود: ما در تمام مراحل، از ایده تا تجاریسازی، کنار فناوران هستیم.
وی همچنین به مدل سرمایهگذاری خطرپذیر این شرکت اشاره کرد و گفت: در ازای حمایتهای مالی و فنی، بخشی از سهام استارتآپهای نوپا را دریافت میکنیم.
تولید باتری های کیسه ای، استوانه ای و سکهای
به گفته این فعال فناور در حال حاضر توانایی ارائه خدمات در زمینه تولید باتریهای کیسهای، استوانهای و سکهای را دارند و با همکاری شرکتهای داخلی در حال توسعه فناوریهای نوین در این حوزه است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان از آمادهسازی ۴ استارتاپ فعال در حوزه باتریهای پیشرفته برای ورود به بازارهای جهانی خبر داد و گفت: این شرکتها در حوزههای رصد فناوری، تولید جداکنندههای باتری و مواد کاتدی و آندی تخصصی فعالیت میکنند.
وی افزود: نخستین شرکت، فناوری نوین بینا است که در زمینه رصد فناوری، امکانسنجی بازار و خدمات پتنت فعالیت میکند و هماکنون در حال تکمیل مراحل ثبت بینالمللی اختراعات خود است.
دومین شرکت، «نانو گستران» نام دارد که در تولید جداکنندههای باتری (سپراتور) تخصص دارد و به تأییدیه دانشبنیانی و ثبت PCT بینالمللی دست یافته است.
این شرکت همچنین در حال آمادهسازی خط پایلوتی با همکاری یک شرکت دیگر است و فناوریهایش با شرکت توشیبای ژاپن قابل رقابت است.
مذاکره با خودروسازان آلمانی و استرالیایی برای صادرات
یعسوبی در ادامه ضمن بیان این مطلب که در حال حاضر، این شرکت در حال مذاکره با سرمایهگذاران و خودروسازان آلمانی و استرالیایی است تا نمونه های محصولات خود را صادر کنند، گفت: از مزایای جداکننده باتری خودرو میتوان به مقاومت در برابر اکسیداسیون، تخلخل، توزیع و پراکندگی سوراخ ها و منافذ ریز، ترشوندگی و پخش خوب اسید و مقاومت الکتریکی پایین اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان آتین تک بیان کرد: سومین شرکت، «کیمیا فناوران انرژی پارس» است که در تولید کاتدهای بر مبنای نیکل(NMC) فعالیت میکند.
این شرکت علاوه بر دریافت گواهی دانشبنیانی و اخذ تأییدیههای فنی، آماده همکاری با خطوط تولید باتری در حال راهاندازی در ایران نیز هست.
وی افزود: آخرین استارت اپ تحت حمایت آتین تک، «سیناف» نام دارد که با تمرکز بر آندهای سیلیکونی فعالیت میکند و موفق به ثبت PCT و تولید نمونههای اولیه با ظرفیت تولید چندبرابری انجام شده است.
آند سیلیکون متداولترین آندهای مورد استفاده در سیستمهای تزریق جریان و در تأسیسات مدفون شده در خاک هستند.
کار این شرکت در زمینه تولید آندهای سیلیکونی قابل رقابت با شرکت های چینی بوده و هدفشان صادرات به چین و دریافت تأییدیههای بینالمللی است.
یعسوبی همچنین از برنامهریزی برای راهاندازی پروژههای باتری لیتیومسولفور در دوره یک تا دو سال آینده خبر داد و تأکید کرد: نیاز فوری به حمایت دولت و سرمایهگذاران کلان برای تجاریسازی این فناوریها احساس میشود.