خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 22 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خلیج فارس؛ از حافظه تاریخی تا وحدت ملی

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404 - 07:01
زاهدان - طرح تغییر نام خلیج فارس به عنوان هویت اصیل تاریخی از سوی آمریکا نشانه ناکامی آن ها در عرصه های میدانی و تلاش دشمن برای ایجاد تفرقه در بین مسلمانان است.
خليج،فارس،تاريخي،آمريكا،ايران،عرب،ايجاد،منطقه،عنوان،مولوي،اخ ...

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: خلیج فارس نه فقط یک آبراهه استراتژیک و ژئوپلیتیکی، بلکه یکی از ریشه‌دارترین نام‌ها در حافظه تاریخی ایرانیان است.
نامی که قرن‌ها در نقشه‌های جهان، اسناد تاریخی و منابع معتبر جهانی با عنوان «Persian Gulf» به ثبت رسیده و گواهی است بر هویت کهن این پهنه آبی.
برای ایرانیان از هر قوم، مذهب و زبان، خلیج فارس بخشی از هویت ملی است؛ از کرد تا بلوچ، از ترک تا لر، از فارس تا عرب‌های جنوب، این آب نیلگون نه‌تنها مرز جغرافیایی که پیوندی فرهنگی، اقتصادی و تاریخی میان نسل‌ها و مناطق مختلف ایران است.
تلاش‌های گاه‌وبیگاه برای تحریف این نام، تنها واکنش یکپارچه‌ای را از ملت ایران برانگیخته و بار دیگر وحدت آنان را حول یک حقیقت تاریخی نشان داده است.
در روزگار کنونی که جنگ روایت‌ها به موازات رقابت‌های سیاسی و اقتصادی جریان دارد، مسئله‌ی نام خلیج فارس به‌تنهایی تبدیل به سنگ‌محکی برای سنجش اصالت و اعتبار ادعاهای تاریخی شده است.
پاسداشت این نام نه صرفاً موضوعی ملی، بلکه بخشی از دفاع از حقیقت در مقابل جعل و تحریف‌هایی است که گاه به ابزار قدرت بدل می‌شوند.
آمریکا به دنبال تفرقه در منطقه است
مولوی عبدالرحمان عارفی، نماینده اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: همان‌گونه که امام راحل فرمودند: آمریکا شیطان بزرگ است، آمریکایی‌ها از قدیم‌الایام به دنبال ایجاد فتنه و اختلاف در بین کشورهای مختلف، به‌ویژه کشورهای اسلامی بوده‌اند و همواره در تلاش برای ایجاد اختلاف بین مسلمانان بوده‌اند.
وی افزود: اکنون آمریکا و هم پیمانانش، تغییر نام خلیج فارس به خلیج عرب را بهانه‌ای برای ایجاد اختلاف یافته‌اند تا مسلمان عرب را به جان مسلمان عجم بیندازند.
این عضو مجلس خبرگان تأکید کرد: همه بدانند خلیج فارس از هزاران سال قبل به همین نام مزین بوده و در همه آثار، کتب و نقشه‌ها با نام خلیج فارس ثبت شده است.
مردم ایران تغییر این نام را قبول نمی‌کنند، چرا که این عنوان در قلب‌های مردم ایران ریشه دوانده است.
اقدامات آمریکا غیر عقلانی است
در همین راستا، مولوی عبدالصمد کریم‌زایی، امام جمعه اهل سنت مسجد فاطمه الزهرا (س) شهرستان ایرانشهر نیز با اشاره به سابقه تاریخی این نام گفت: نام خلیج فارس قدمتی بیش از ۳۰۰۰ سال دارد و از زمان ساسانیان تاکنون، آن را در سراسر دنیا به همین عنوان می‌شناسند.
بنابراین، این نام تغییر دادنی نیست؛ در حالی که عنوان خلیج عرب هیچ‌گونه پشتوانه و سابقه تاریخی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: تغییر نام خلیج فارس به خلیج عرب، اقدامی غیرعقلی، غیرقانونی و بازی با احساسات مردم ایران است.
حتی خود اعراب و حکام کشورهای عربی نیز به‌خوبی می‌دانند که نام اصلی این دریا، خلیج فارس است.
مولوی کریم‌زایی این تلاش‌ها را «ناشی از جهل و اشتباهی بزرگ» توصیف کرد و گفت: چنین تصمیم‌هایی هیچ پشتوانه‌ای ندارد و نتیجه‌ای جز افزایش تنش و بی‌اعتمادی میان ملت‌های منطقه نخواهد داشت.
با وجود تلاش‌های آمریکا برای تفرقه افکنی در منطقه در سالهای گذشته حالا ترامپ سعی دارد پس از شکست در جنگ با یمن نا کامی‌های خود را در عرصه‌های دیگر جبران کند و سعی در تغییر دادن هویت‌های تاریخی منطقه یکی از راه کارهای او برای ایجاد دشمنی در بین مسلمانان است.