معاریو: ترامپ اسرائیل را به منافع تاکتیکیاش فروخت - تسنیم
به اعتقاد یک تحلیل گر صهیونیست، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، اسرائیل را به خاطر منافع اقتصادی و معاملات تاکتیکی اش به حوثی ها (انصار الله) فروخت، چون می خواهد از بحران اقتصادی داخلی که دوره دوم ریاست جمهوری اش را تهدید می کند، در امان بماند.

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، اوریل داسکال در یادداشت خود با اشاره به افزایش سرخوردگی اسرائیل از دولت ترامپ معتقد است، در لحظهای که ترامپ تفاهم با حوثیها را به تعهد به منافع اسرائیل ترجیح داد، میتواند نقطه تحول بنیادینی باشد که موقعیت و جایگاه راهبردی تلآویو را به خطر میاندازد و تلآویو را خارج از بازی ژئو سیاسی که محمولا به محوری بودن در آنها عادت کرده بود، قرار میدهد.
داسکال در ادامه مینویسد: ارزیابیهای فعلی در اسرائیل آن است که ترامپ اسرائیل را زیر چرخ کامیون انداخته است، این امر فقط به خاطر اختلافاتی که با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر دارد، نیست بلکه چون اسرائیل دیگر در محاسبات جدیدش در اولویت قرار ندارد و به برگهای برای مذاکره و حتی در صورتی که منافع کاخ سفید اقتضا کند قابل نادیده گرفتن تبدیل شده است.
به زعم این تحلیلگر صهیونیست، ترامپ با حوثیها برای توقف حملات علیه کشتیهای آمریکایی و اجازه دادن به عبور محمولههای تجاری از تنگه باب المندب به توافق رسیده است در حالی که برای دستیابی به توافق با ایران در رابطه با برنامه هستهایاش هم تلاش میکند، چون میخواهد ثبات قیمت نفت را حفظ کند و از این طرق قیمت سوخت را در داخل ایالات متحده در سایه شکلگیری بحران اقتصادی کشنده در کشورش، کاهش دهد.
داسکال در ادامه این تحلیل آورده است، ترامپ بعد از آن تردیدی در امضای توافق هستهای با ایران نخواهد داشت، توافقی که به این کشور اجازه در اختیار داشتن برنامه هستهای صلح آمیز خواهد داد، ترامپ در صورتی که بداند این کار میتواند در راستای هدف مهم و حیاتیاش یعنی جلوگیری از بروز رکود اقتصادی در کشورش قرار میگیرد، در این کار درنگ نخواهد کرد.
در بخش دیگری از این تحلیل هم نویسنده پیش بینی میکند که توافقهای پیش رو، به تدریج نقش اسرائیل را در معادلات آمریکایی کاهش خواهد داد، زیرا امروز در منطقه کشورهای دارای منابع نفت و گازی حضور دارند که میتوانند امتیازات به مراتب وسوسه کننده بیشتری نسبت به تلآویو به واشنگتن ارائه کنند.
داسکال در ادامه تحلیل خود معتقد است که تحولات مرتبط با ترامب تنها به خاورمیانه محدود نمیشود، بلکه به نظام سلطه اقتصادی که ایالات متحده از زمان جنگ جهانی دوم رهبری آن را بر عهده داشته و اکنون در معرض تهدید قرار گرفته، نیز مربوط است.
او میگوید که خروج آمریکا از تعهدات بینالمللیاش و تلاش کشورهایی مانند چین، روسیه، هند و کشورهای عضو بریکس برای کاهش وابستگی به دلار و استفاده از ارزهای ملی در تجارت بینالمللی، از سلطه دلار خواهد کاست.
این اشارهای است به پایان عصری که واشنگتن از دلار بهعنوان سلاحی سیاسی استفاده میکرد.
این موضوع را مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، نیز بیان کرد و در این رابطه هشدار داد که جهان در حال ساختن یک اقتصاد جایگزین است که تحت سلطه دلار آمریکا نیست، به این معنا که ایالات متحده دیگر قادر به اعمال تحریمها به همان شکلی که دههها انجام میداد، نخواهد بود.
نویسنده ادعا میکند که پایه اصلی رابطه بین آمریکا و اسرائیل تنها منافع نظامی نبوده، بلکه «ارزشهای دموکراتیک مشترک» جزو این پارامترها است.
به لطف این ارزشها، اسرائیل به برتری هوایی خود دست یافت، از حمایت مداوم در شورای امنیت برخوردار شد و قراردادهای نظامی پیشرفتهای مانند سامانه دفاعی پیکان (Arrow) به دست آورد که نتیجه توافق استراتژیک با واشنگتن از سال 1987 بود.
با این حال، او معتقد است که این پایه اکنون در معرض تهدید قرار دارد، زیرا به گفته داسکال، ترامب دیگر به این ارزشها اهمیتی نمیدهد و تنها به دنبال کسب سود سیاسی و اقتصادی سریع است.
انتهای پیام/