چاپ جدید کتاب تحلیل مبانی فلسفی ظهور بحران محیط زیست منتشر شد
چاپ جدید کتاب «تحلیل مبانی فلسفی ظهور بحران محیط زیست» نوشته سید حسین حسینی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «تحلیل مبانی فلسفی ظهور بحران محیط زیست» نوشته سید حسین حسینی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی منتشر شده و در نمایشگاه کتاب تهران که این روزها در حال برگزاری است، موجود است.
در بخشی از این پیشگفتار این اثر آمده است: دانش، تکنولوژی، فرهنگ، سیاست، اقتصاد، جامعه و هرآینه تمدن، دست یازیده انسان است.
از سوی دیگر اما نمیتوان این مهم را فروگذاشت که «انسان معاصر» در چارچوب چنین بسترهای اجتماعی پرافسونی، بسان مومی به بازی درآمده و به دست خود، موجود / موجوداتی خلق کرده که اینک مربوب این رب / ارباب متفرق شده است.
همه اینها بی هیچ گمان نیاز بیش از پیش «انسان معاصر» به «فلسفه ورزی» را نشان میدهد و شاید یکی از روزنههای امیدبخش فرار از بحران، پیشتازی در فلسفیدنهای عقلانی بنیادین باشد.
این پژوهش برهمین سازوکار استوار شده و دستاورد پروژهای چند ضلعی در دهه نود پیرامون «روش شناسی مطالعات علم دینی» بود که فاز نخست آن، از اهمیت نقش «علم دینی» از منظر بحران محیط زیست سخن میگفت.
هرچند این بحران فراگیر، بهانهای بود برای نسبت سنجی با مسئله علم دینی تا بتوان اهمیت آن را به تحلیل گذاشت.
اما بدون تردید، یک نمونه جهانی از مهمترین چالشهای روز دنیای معاصر قلمداد میشود که نمیتوان به سادگی از آن گذر کرد.
سید حسین حسینی، نویسنده و پژوهشگر حوزه فلسفه، نقدپژوهی و روش شناسی است و تاکنون از وی کتابهایی با نام «پرسش _نقد فلسفی»، «روش مساله نقد»، «مطالعات تمدنی»، «شطریات»، «از علم دینی تا توسعه فرهنگی»، «همه من»، «تمدن پژوهی»، «انقلاب تمدنی»، «نقد در تراز جهانی»، «دفتر تربیت»، «تعلیم و تربیت اسلامی»، «نهضت تولید علم و کرسیهای نظریه پردازی»، «مبادی دین پژوهی»، «عرفان محمدی»، «مبادی و مبانی تحلیل سیره نبوی» و «پیامبر وحدت» منتشر شده است.