خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضرورت بودجه‌ریزی عملیاتی و حسابداری بهای تمام شده در دانشگاه‌ها

مهر | استان‌ها | شنبه، 20 اردیبهشت 1404 - 19:59
شیراز- رئیس کل دیوان محاسبات کشور بر ضرورت بودجه‌ریزی عملیاتی و حسابداری بهای تمام شده در دانشگاه‌ها تأکید کرد.
مالي،كشور،محاسبات،ديوان،حوزه،دانشگاه،علوم،كمك،وزارت،ادامه،رئ ...

به گزارش خبرگزاری مهر، سید احمدرضا دستغیب در آئین اختتامیه اجلاس معاونان اداری و مالی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی پژوهشی و فناوری کشور در دانشگاه شیراز گفت: دیوان محاسبات در سیاست‌های جدید خود دنبال مچ‎گیری نیست و تمام تمرکز ما برای پیشگیری است و برای آن وقت می‌گذاریم، آموزش می‌دهیم و مدام با مدیران مربوطه در تعامل و ارتباط هستیم.
وی ادامه داد: در سیاست جدید دیوان محاسبات منتظر نمی‌مانیم که یک مدیر، رئیس، معاون و عضو هیئت امنا بعد از یکی دو سال وقتی می‌خواهد از یک مجموعه جدا و یا حتی به طور کامل جدا شده باشد، پرونده او را مورد رسیدگی قرار دهیم.
این شیوه درستی نبوده است و آن را تغییر دادیم.
- رئیس کل دیوان محاسبات کشور افزود: تمام همکاران ما در کل کشور این آمادگی را پیدا کردند که نظارت بدون مداخله اجرایی را انجام دهند و تحت هیچ شرایطی حق توقیف، توقف یا مداخله ندارند اما مثل یک مشاور در طول مدتی که عملیات اداری مالی انجام می‌شود، در کنار مسئولان اداری مالی و مدیران هستند و باید به آنان کمک کنند تا پیشگیری از تخلفات به طور کامل محقق شود.
دستغیب گفت: زمانی از کار خود راضی هستیم که تعداد پرونده‌های ورودی آن کاهش یافته باشد، چرا که هر اندازه تخلفات کاهش یابد، موفقیت ما بیشتر است.
وی با بیان اینکه هنوز برخی تکالیف مالی و نظام مالیه عمومی در برنامه چهارم، پنجم و ششم توسعه کشور بر روی زمین مانده است، ادامه داد: در سال ۸۴ آئین‌نامه اجرایی ماده ۱۴۴ قانون برنامه به همه معاونان مالی ابلاغ شده است و باید آن‌ها را بررسی کرد چرا که این همان چیزی است که امروز برای استقلال مالی دانشگاه‌ها بدان نیاز داریم.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور با تصریح اینکه در برنامه‌های توسعه حسابرسی و بودجه‌ریزی عملیاتی مشخص شده اما در عمل اتفاقی نیفتاده است و نتیجه آن هم این می‌شود در دانشگاه‌ها شاهد استقلال در مصارف هستیم اما استقلال در منابع نداریم، افزود: نتیجه دیگر این بی‌توجهی آن است که وقت قابل توجهی به خاطر تمرکزگرایی در حوزه مالی در کشور صرف می‌شود و در نهایت آن می‌شود که ماحصل بودجه‌ای شکل می‎‌گیرد که تنها با آن می‌توان دانشگاه را اداره کرد و هیچ اتفاق دیگری نمی‌افتد.
دستغیب با تأکید بر اینکه درآمد اختصاصی دانشگاه‌ها باید خیلی بیشتر باشد اما از ظرفیت‌ها استفاده نشده است، ادامه داد: ۲۱۸۵ واحد دانشگاهی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۷۵۹ واحد غیرانتفاعی است.
همچنین در وزارت علوم هم‌اکنون ۶۷۸ پروژه وجود دارد که پیشرفت فیزیکی متوسط ۴۷ درصدی دارند و بودجه‌ای که برای اتمام لازم دارد، متناسب با هزینه‌های سال گذشته، حدود ۳۰ همت دارد اما اکنون نرخ تملک دارای در سال ۱۴۰۴ چه قدر است.
وی ادامه داد: در دیوان محاسبات پایش بر خط داریم و طبق آخرین پایش‌ها وضعیت حساب خزانه در دانشگاه‌ها خیلی خوب شده است و در مجموع ارزیابی ما از اتفاقی که در وزارت علوم افتاده، بسیار خوب و مطلوب است.
رئیس کل دیوان محاسبات همچنین بر ضرورت بودجه‌ریزی عملیاتی و حسابداری بهای تمام شده در دانشگاه‌ها تأکید کرد و افزود: دانشگاه شیراز دارای یک پیشینه درخشان در این حوزه است به عنوان مثال اولین نرم‌افزار، این حوزه در این دانشگاه تولید شد و می‌توان از آن الگوبرداری کرده و بودجه‌ریزی عملیاتی و حسابداری بهای تمام شده را در دانشگاه تولید کرده و در اختیار تمام دستگاه‌ها قرار داد.
دستغیب با بیان اینکه دانشگاه شیراز به خودی خود می‌تواند از اساتید خوبی که در حوزه مالی عمومی فعالیت دارند، استفاده کند، به اهمیت استفاده از نیروهای متخصص در این حوزه اشاره کرد و گفت: اگر از ظرفیت مالی دانشگاه‌ها برای کمک به وزارت علوم استفاده شود، اتفاق بسیار خوبی خواهد افتاد.
وی با تاکید بر اینکه منابع مالی کشور محدود است و باید به درستی از آن استفاده کنیم، گفت: باید سیاست‌های بهبوددهنده برای کمک به دولت ادامه پیدا کند و وزارت علوم و دانشگاه‌ها هم می‌تواند در بهینه‌ساز بودجه دانشگاه‌ها، اصلاح برخی قوانین و مقررات و… کمک کند.
- رئیس کل دیوان محاسبات کشور در پایان تصریح کرد: انتظار ما از وزارت علوم به خصوص همکاران حوزه اداری مالی دانشگاه‌ها این است که به عنوان همکار، به مجموعه دیوان محاسبات کمک کنند تا از ظرفیت علمی آنان به نحوه شایسته‌ای در کشور استفاده شود.