تولید روزانه ۷۲۰ میلیون متر مکعب گاز فرآوری شده از پارس جنوبی/ میدان گازی کیش امسال اجرایی می شود
مدیرعامل شرکت نفت وگاز پارس گفت: امسال هدف گذاری شده که تولید روزانه ۷۲۰ میلیون متر مکعب گاز فرآوری شده و تحویل به شبکه سراسری انجام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری- تورج دهقانی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در نشست خبری بیست ونهمین نمایشگاه بین المللی نفت و گاز ، پالایش و پتروشیمی اظهار داشت: تولید روزانه گاز در پارس جنوبی در حال حاضر به ۷۰۰ میلیون متر مکعب رسیده و در زمان اوج به ۷۸۰ میلیون متر مکعب رسید.
دهقانی گفت: تکلیف امسال منطقه پارس جنوبی تولید ۷۲۲ میلیون متر مکعب گاز در روز است که قطعاً تلاش میکنیم به این عدد برسیم.
دهقانی در مورد دکلهای حفاری گفت :در حال حاضر ۷ دکل حفاری مستقر شده در دریا داریم که چاههای داخل میدان را انجام میدهند و طی یکی دو هفته آینده یکی از دکلها به مرحله تولید میرسد.
مدیرعامل نفت و گاز پارس تاکید کرد: در حال حاضر یکی از مهمترین نیازهای کشور تامین دکلهای حفاری است که طی ۱۰ سال آینده تعداد زیادی دکل مورد نیاز کشور است.
دهقانی در مورد میدان گازی کیش گفت: از حدود ۱۵ سال پیش سوالات از میدان گازی کیش پرسیده میشود ۱۴ حلقه چاه حفاری در آن حفاری شده ۹ تا ۱۰ چاه از آن تکمیل و آماده تولید است که برآورد میشود تولید آن به روزانه ۲۸ میلیون متر مکعب گاز معادل یک فاز میدان گازی عسلویه برسد.
مدیرعامل شرکت گاز پارس همچنین گفت: برای فاز اول یک پالایشگاه در منطقه آفتاب کیش در دستور کار قرار گرفته و میدان کیش یک میدان بزرگ به ظرفیت حدود ۷۵ تا ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز در روز معادل ۳ تا ۴ فاز عسلویه خواهد بود.
دهقانی این را هم گفت : قراردادهای epc در بندر آفتاب کیش در نیمه اول امسال شروع خواهد شد و فازهای ۲ و ۳ هم در آن آغاز خواهد شد میدان گازی کیش بزرگ است که صنایع بزرگ و مصرف کنندگان نهایی میتوانند در آن سرمایهگذاری کنند.
به گفته این مقام مسئول در زمینه میدان پارس شمالی که در ۱۳۰ کیلومتری غرب عسلویه قرار دارد و میدان گازی کیش در ۲۰۰ کیلومتری پارس جنوبی قرار دارد مناقصات آن شروع شده و پیش بینی میشود طی ۳ تا ۴ سال آینده تولید گاز از میدان پارس شمالی داشته باشیم.
دهقانی همچنین در در مورد جکت میدان بلال گفت :یکی از میادین که در میانه راه توسعه قرار دارد میدان بلال است که جکت آن نصب شده و طی یکی دو ماه آینده تکمیل میشود و عملیات حفاری شروع خواهد شد.
وی تاکید کرد یکی از نیازهای کشور تامین جکت برای دکلهای حفاری است که طی ۷ تا ۸ سال آینده دکلهای حفاری با نرخهای خوب بازدهی برای سرمایهگذاران سودآور خواهد بود و نیاز کشور به دکل احساس میشود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت :در حال حاضر افت فشار در میدان گازی پارس جنوبی به ویژه در برخی از بخشها شروع شده و در فاز ۱۲ شاهد افت فشار مخزن هستیم قراردادهای فشار افزایی گاز امضا شده و در آینده نزدیک شاهد شروع عملیات فشار افزایی گاز در پارس جنوبی خواهیم بود.
دهقانی اظهار داشت: تعمیرات اساسی فاز ۱۴ پارس جنوبی با توجه به گرم شدن هوا و کاهش مصارف خانگی گاز شروع شده و به اتمام رسیده و تعمیر اساسی دیگر فازها به زودی شروع خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نفت گاز ياد آورشد:امسال تکلیف ما در پارس جنوبی تولید روزانه ۷۲۰ میلیون متر مکعب گاز فرآوری شده و تحویل به شبکه سراسری است و ما مدیریت راهبردی قراردادهای فشار افزایی در پارس جنوبی را هم بر عهده گرفتیم و ظرف این هفته جلسات هماهنگی با پیمانکاران طرح فشار افزایی در ۷ هاب پارس جنوبی خواهیم داشت.
وی این را هم گفت طرح فشار افزایی پارس جنوبی توسط پیمانکاران داخلی به زودی آغاز خواهد شد و این یک نیاز ضروری برای تولید پایدار گاز در کشور است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس همچنین در مورد طرح انتقال نفت خام از خوزستان به بندر جاسک در منطقه مکران گفت :طرح انتقال خط لوله گوره جاسک با سرمایهگذاری یک میلیون دلار گفت سرمایهگذاری در طرح انتقال لوله نفت خام گورب جاسک به اندازه ۷۰ تا ۸۰ درصد پیش رفته و ۲۰ تا ۳۰ درصد آن مانده است که تا پایان سال نفت خام به پایانه صادراتی جاسک برای اهداف صادراتی خواهد رسید.