شورای فرهنگ عمومی بر بودجه و جهتگیری فرهنگی نقش آفرین باشد - تسنیم
نماینده ولی فقیه در استان همدان، گفت: شورای فرهنگ عمومی باید بر بودجه و جهت گیری فرهنگی استان همدان نقش آفرین باشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، آیتالله حبیبالله شعبانی، نماینده ولیفقیه در استان همدان در دومین مجمع شورای فرهنگ عمومی استان همدان، گفت: شورای فرهنگ عمومی باید نقش مهمی در نظارت بر بودجهها و جهتگیریهای فرهنگی استان ایفا کند.
وی با بیان اینکه هیچ کس در خصوص نشاط اجتماعی مخالف نیست، افزود: اگر برنامهای طبق قانون مجوز بگیرد و اجرا شود، هیچکس مخالف نیست، اما اگر ضوابط رعایت نشود و آسیب به فرهنگ عمومی وارد کند، اعتراض طبیعی است، من شخصاً طرفدار نشاط اجتماعی هستم و از افراد تأثیرگذار در پیگیری این موضوع بودهام، اما همهچیز باید در چارچوب قانون باشد.
اگر قانون ایراد دارد، باید اصلاح شود، نه اینکه به افراد مجری قانون اعتراض کنیم.
امام جمعه شهر همدان همچنین در خصوص آییننامه شورای فرهنگ عمومی گفت: در دو سه سال اخیر اتفاقات خوبی در این زمینه رخ داده و اصلاحات مثبتی انجام شده است؛ به ویژه در حوزه جایگاه منزلتی شورا، لزوم اجرایی بودن مصوبات، و طراحی کمیسیونها.
با این حال، نکته کلیدی این است که اگر قانون یا آییننامهای ابزار اجرایی مؤثر نداشته باشد، نتیجهای حاصل نخواهد شد، آییننامه شورای فرهنگ عمومی آییننامه خوبی است و بسیاری از مشکلات آن اخیراً حل شده، اما در مرحله اجرا در استانها و شهرستانها، ابزارهای لازم برای پیشبرد کار وجود ندارد.
شعبانی تاکید کرد: وقتی کمیسیونهای شورای فرهنگ عمومی در استانها مصوبهای دارند، باید مشخص شود که چه کسی آن را اجرا و نظارت میکند.
آیا دستگاههای دولتی باید این کار را انجام دهند یا ظرفیتهای مردمی؟
شورای فرهنگ عمومی باید بتواند این ظرفیتها را فعال کند، اما آیا دبیرخانه توانایی این کار را دارد؟
آیا نیروی کافی وجود دارد؟
آیا بودجه کافی برای این کار در دسترس است؟
وی همچنین درباره وضعیت فرهنگی استان همدان گفت: طبق پژوهش سال 97، میانگین گفتوگوی خانوادگی در کشور 20 دقیقه و در همدان تنها 12 دقیقه بوده است بنابراین این وضعیت ممکن است اکنون بدتر هم شده باشد، اگر شورای فرهنگ عمومی بخواهد این شاخص را ارتقا دهد، باید بداند چه کاری باید انجام دهد، چه کسی باید اجرا و نظارت کند و از چه طریقی این هدف محقق خواهد شد.
نماینده ولیفقیه در استان همدان در خصوص بودجههای فرهنگی نیز افزود: همدان بیش از صد میلیارد تومان بودجه فرهنگی وجود دارد و با احتساب بودجه صنایع و دستگاههای مختلف، این رقم بیشتر میشود.
اما مسئله اصلی این است که این بودجهها چگونه و کجا هزینه میشود.
آیا اولویتها رعایت میشود؟
آیا هزینهها به سمت ساخت حسینیهها، مساجد یا فعالیتهای سلیقهای میرود یا باید صرف مسائل فرهنگی مانند خانواده، گفتوگو، آموزش و نشاط اجتماعی شود؟
متأسفانه ما در استان بودجه زیاد داریم، اما مدیریت مناسب بودجه نداریم.
شعبانی در پایان از مسئولان خواست که به دبیرخانهها کمک کنند، نیروهای فرهنگی توانمند جذب شوند و شورای فرهنگ عمومی در استانها تقویت گردد تا نقشی مؤثر در ارتقای فرهنگ عمومی ایفا کند.
انتهای پیام/