فرصت یک ماهه به ذخیرهکنندگان سیبزمینی در کردستان - تسنیم
معاون اقتصادی استاندار کردستان، گفت: کسانی که می خواهند در بخش ذخیره سازی سیب زمینی فعالیت کنند، باید حتماً در سامانه ثبت نام کرده و تا پایان خردادماه فرصت دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، ارسلان ازهاری ظهر امروز در جلسه تنظیم بازار استان که در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، با بیان اینکه همواره گفته میشود که عمده دلیل افزایش قیمت کالاها در استان، هزینه بالای حمل بار به دلیل دوری مسافت است، اما باید مشخص شود که تأثیر این هزینه حمل بار چند درصد از نرخ کالا را تشکیل میدهد، اظهار کرد: نظارت بر بازار باید به صورت مستمر باشد و از حالت کلیشهای خارج شود.
وی گفت: کسانی که میخواهند در بخش ذخیرهسازی سیبزمینی فعالیت کنند، باید حتماً در سامانه ثبتنام کرده و تا پایان خردادماه فرصت دارند.
باید تکلیفمان روشن و محل فعالیت و ذخیرهسازی مشخص باشد.
متأسفانه مسئولان در این جلسه پاسخ درستی از این حوزه ارائه ندادند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با تأکید بر اینکه از هماکنون باید تعاون روستایی به صورت جد برنامهریزی لازم برای خرید تضمینی سیبزمینی را انجام دهد، خاطر نشان کرد: رسالتی که قرار بود آبان ماه سال گذشته انجام شود، اجرایی نشد و در بهمن ماه قیمت هر کیلوگرم سیبزمینی از 10 و 15 هزار تومان به 60 هزار تومان رسید بعد میگفتند چکار کنیم!
وی تصریح کرد: تعاون روستایی موظف است بر اساس وظیفه کاری میزان ذخیرهسازی و تعداد انبارها را اعلام کند و کارها را به درستی پیش ببرد تا برای امسال مشکلی ایجاد نشود.
ازهاری با تأکید بر اینکه صادرات سیبزمینی کنترل شده و باید کیفیت نیز مورد نظر قرار گیرد، عنوان کرد: تأمین نیازهای بازار در حوزه خوراکی و بذری اولویت است که مشکلی در این حوزه ایجاد نشود.
وی درباره نابسامانی بازار بیان کرد: نظارت بر قیمتها را دستگاههای نظارتی همچون تعزیرات حکومتی، صمت و جهاد کشاورزی باید جدی بگیرند و بدون تعارف با متخلفان برخورد شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان متذکر شد: احکامی که برای تخلفات گرانفروشی در استان صادر میشود باید ملموس و دارای بازدارندگی لازم باشد تا دیگر تکرار نشود.
مجازات سنگین برای ذخیرهکنندگان سیبزمینی
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کردستان نیز در اینباره توضیح داد: ثبت در سامانه جامع کار جدیدی نیست که باید جدیداً انجام شود، چرا که از سال 1400 این قانون لازمالاجراست و تمام فعالان این حوزه باید انبارها و کالاهای خود را در سامانه ثبت کنند در غیر این صورت مجازات سنگینی در حکم قاچاق کالا برای آنان در نظر گرفته میشود.
کاهش بازرسیها
فرزاد سردارزاده؛ معاون نظارت و بازرسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سال گذشته 30 هزار و 231 مورد بازرسی از واحدهای صنفی وغیرصنفی استان انجام شد، خاطرنشان کرد: در نتیجه این بازرسیها، سه هزار و 717 پرونده با چهار هزار و 94 مورد تخلف به ارزش 298 میلیارد و 855 میلیون ریال تشکیل شد.
وی از کاهش نیم درصدی بازرسیهای سال گذشته نسبت به سال 1401 در استان خبر داد و افزود: تعداد پروندهها 6 درصد افزایش و ارزش ریالی پروندهها هم 26درصد کاهش داشت.
معاون اداره کل صمت کردستان اعلام کرد: سال گذشته 11 هزار و 809 مورد بازرسی مشترک انجام و یکهزار و 36 مورد تخلف محرز و در همین رابطه 30 میلیارد ریال پرونده تشکیل شد، اما هیچ کالای اساسی احتکاری رویت نشد.
به گزارش تسنیم، جلسه تنظیم بازار استان کردستان در حالی سالها است که هر چند ماه یک بار برگزار میشود که مسئولان طوری آمار و گزارش عملکرد ارائه میدهند که انگار هیچ مشکلی در این حوزه وجود ندارد در حالی که اظهارات آنان با واقعیت کف بازار بسیار تناقض دارد.
اگر اوضاع خوب است نباید در حد شعاری باشد، بلکه مردم باید خروجی جلسات تنظیم بازار را در زندگی خود احساس کنند.
انتهای پیام/481/