خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

راه اندازی کتابخانه عمومی سیار در ارومیه و مهاباد

مهر | استان‌ها | شنبه، 20 اردیبهشت 1404 - 17:01
ارومیه -مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی از راه اندازی کتابخانه عمومی سیار در ارومیه و مهاباد خبر داد.
كتابخانه،عمومي،مهاباد،نيم،نهاد،مطالعه،شهرداري،درصد،كتابخواني ...

به گزارش خبرگزاری مهر، خدیجه معصومی روز شنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان مهاباد از راه اندازی کتابخانه عمومی سیار در ارومیه خبر داد و افزود: در صورت همکاری بخش صنایع و خیران جهت خرید دستگاه خودرو این نهاد نسبت به تجهیز و راه اندازی آن در شهر مهاباد اقدام خواهد کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه پارسال چهار هزار جلد کتاب با همکاری دستگاه قضائی از محل احکام جایگزین حبس به منابع کتابخانه های عمومی استان اضافه شد، ادامه داد: این تعداد کتاب در قبال صدور ۳۰ حکم جایگزین توسط قضات استان و در راستای کمک به فرهنگ مطالعه تهیه شده است.
معصومی با بیان اینکه پارسال ۲۹۰ میلیون تومان از محل نیم درصد درآمد شهرداری به نهاد کتابخانه های عمومی مهاباد واریز شد، افزود: خزانه کشوری در تهران ۹۷۳ میلیون تومان هم از حساب شهرداری برداشته کرده که اگر به موقع به کتابخانه های عمومی شهرستان واریز می‌شد می‌توان از آن برای شهروندان استفاده کرد.
مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی بیان کرد: در صورت عدم تخصیص سهم نیم درصد کتابخانه ها توسط شهرداری، این امکان برای برداشت مبلغ کامل نیم درصد درآمد برای تهران به صورت مستقیم و بدون اطلاع فراهم است.
فرماندار مهاباد هم در این جلسه اظهار کرد: ارتقای سرانه مطالعه در جامعه نیازمند کار کیفی و متناسب با نیازهای روز و نسل فعلی است.
محمدصادق امیرعشایری با بیان اینکه تنها توسعه فضای کتابخانه ای عاملی برای ارتقای کتابخوانی نیست، اضافه کرد: تولید کتاب‌های صوتی و پادکست برای نسل دیجیتال فعلی تأثیر محسوس‌تری نسبت به کتاب‌های فیزیکی دارد.
وی از تخصیص نیم درصد سهم شهرداری به کتابخانه های عمومی خبر داد و تاکید کرد: هر اندازه در حوزه کیفی کتابخوانی ورود بیشتری پیدا کنیم می‌توان به ارتقای سرانه مطالعه و بیشتر شدن افراد کتابخوان در جامعه امیدوارتر بود.
امیرعشایری یادآور شد: تعامل و هماهنگی بین کانون پرورش فکری کودکان، دانشگاه، نهاد کتابخانه های عمومی و آموزش و پرورش هم برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی ضروری است.
در پایان این مراسم هم از «فریماه امینی» قصه گوی برتر و راه یافته به مرحله کشوری قصه گویی از مهاباد با اهدای لوح قدردانی به عمل آمد.