خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تنها ۴۰ درصد نیروی کار در کشور مهارت کافی دارند

مهر | استان‌ها | شنبه، 20 اردیبهشت 1404 - 16:53
تبریز-رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای با اشاره به «فقر مهارتی» جدی در کشور گفت: از بین ۱.۴ میلیون نیروی کاری که سالانه وارد بازار می‌شوند تنها ۴۰ درصد از مهارت کافی برخوردار هستند.
كشور،بازار،درصد،آموزشي،نيروي،نظام،مهارتي،محمدي،نيازهاي

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین محمدی، ظهر شنبه در نشست شورای توسعه مهارت استان آذربایجان شرقی، با اشاره به بحران مهارت در کشور اظهار داشت: هم‌اکنون تنها ۴۰ درصد از نیروی کار جدید در کشور، از مهارت‌های کافی برای ورود مؤثر به بازار کار برخوردارند.
این وضعیت نتیجه نبود زیرساخت‌های مناسب آموزشی برای ارائه مهارت‌های مورد نیاز بازار کار است.
وی با بیان اینکه تغییرات سریع در مشاغل و ساختارهای اقتصادی، نیاز به بازنگری اساسی در نظام آموزش مهارتی را الزامی کرده است، گفت: طبق پیش‌بینی‌ها، در سال‌های آینده حدود ۱۷۰ میلیون شغل جدید باید ایجاد و ۹۰ میلیون شغل موجود نیز حذف شود.
این دگرگونی عظیم به آن معناست که ۶۰ درصد از نیروی کار باید مهارت‌های خود را به‌روزرسانی کنند.
رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور تأکید کرد: امروز کارفرمایان به دنبال نیروهایی هستند که مهارت‌محور باشند و بتوانند نقش کلیدی در مشاغل جدید ایفا کنند، اما اغلب متقاضیان فاقد چنین توانمندی‌هایی هستند.
این شکاف موجب ناترازی شدید بین عرضه و تقاضای نیروی کار شده است.
محمدی با انتقاد از وضعیت نظام آموزشی کشور، افزود: در میان ۱۴۰ کشور، ایران از نظر میانگین سال‌های تحصیل رتبه ۶۱ و از نظر مهارت‌های کسب‌شده رتبه ۱۳۶ را داراست؛ یعنی در میان شش کشور انتهای جدول جهانی قرار داریم.
این امر نشان می‌دهد که آموزش در کشور بر اساس نیازهای واقعی بازار کار طراحی نشده است.
وی با بیان اینکه این روند اگر اصلاح نشود، ناترازی موجود در نظام آموزشی و مهارتی افزایش خواهد یافت، گفت: سالانه بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر وارد بازار کار می‌شوند، در حالی‌که علی‌رغم وجود بیش از یک میلیون فرصت شغلی، نبود نیروی ماهر از یک سو و نارضایتی کارجویان از بیکاری از سوی دیگر به چشم می‌خورد.
محمدی ادامه داد: نظام آموزش عالی تنها ۲۰ درصد و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای حدود ۳۷ درصد از نیازهای بازار کار را پاسخ می‌دهد و در مجموع تنها ۲۸ درصد از نیازهای مهارتی بازار کار در سیستم آموزشی کشور پوشش داده می‌شود.