خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شمار مراکز متصل به فهرستگان به ۳۸ دانشگاه افزایش یافت

مهر | دین و اندیشه | شنبه، 20 اردیبهشت 1404 - 15:18
با پیوستن دانشگاه‌های خوارزمی، بیرجند، صنعتی قوچان و مجتمع آموزش عالی بم به فهرستگان منابع کتابخانه‌های دانشگاهی و مراکز پژوهشی وزارت علوم، مراکز متصل به این دروازه اطلاعاتی به ۳۸ عدد رسید.
اطلاعات،فهرستگان،فناوري،منابع،علوم،پژوهشي،دانشگاهي

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، به گفته دکتر نصراله پاک‌نیت، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی ایرانداک، فرایند تبدیل قالب اطلاعات کتابشناختی منابع کتابخانه‌ای دریافت‌شده از دانشگاه‌ها به قالب استاندارد فهرستگان، از ابتدای سال ۱۴۰۴ با سرعت بیشتری در حال انجام است.
با روند در پیش گرفته شده هر هفته اطلاعات کتابشناختی منابع کتابخانه‌ای حداقل چهار دانشگاه یا مرکز پژوهشی جدید به فهرستگان افزوده خواهد شد.
در این راستا، هفته گذشته دانشگاه‌های خواجه نصیرالدین طوسی، سمنان، صنعتی همدان، مفید قم و تفرش و در هفته جاری نیز دانشگاه‌های خوارزمی، بیرجند، صنعتی قوچان و مجتمع آموزش عالی بم به این سامانه افزوده شدند.
پیش از این، تنها مبدل‌هایی برای تبدیل اطلاعات نرم‌افزارهای آذرسا، سیمرغ و KDR تهیه شده بود که با استفاده از آن‌ها، ۳۴ مرکز به فهرستگان ملحق شده بودند.
اما اکنون با توسعه مبدل جدید برای نرم‌افزار ثنا، اطلاعات دانشگاه‌های استفاده‌کننده از این نرم‌افزار نیز وارد فهرستگان می‌شود و دانشگاه خوارزمی اولین دانشگاهی است که از این نرم‌افزار استفاده می‌کند و به فهرستگان پیوسته است.
گفتنی است فهرستگان منابع کتابخانه‌های دانشگاهی و مراکز پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، یک دروازه اطلاعاتی است که توسط پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) و با حمایت دفتر پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری راه‌اندازی شده است.
این سامانه نقش مهمی در توسعه دسترس‌پذیری داده‌ها و فراداده‌های اطلاعاتی در محیط‌های دانشگاهی دارد.
کاربران می‌توانند از طریق این دروازه اطلاعاتی، کتاب‌های موجود در کتابخانه‌های دانشگاه‌های مختلف کشور را جستجو کرده، فراداده‌های مرتبط را مشاهده کنند و امکان دسترسی به نسخه‌های فیزیکی یا دیجیتال منابع را بررسی کنند.
در صورت امکان، آن‌ها می‌توانند از طریق کتابخانه‌های ارائه‌دهنده، به منابع موردنظر دسترسی یابند.