چالش ژیمناستیک در البرز/از سالنهای فرسوده تا آینده مبهم! - تسنیم
رئیس هیئت ژیمناستیک استان البرز گفت: سالن خانه ژیمناستیک ملاصدرا به هیچ عنوان استانداردهای لازم را ندارد و به جرئت می توان گفت که حداقل 95 درصد وسایل آن کاملاً مستهلک و غیرقابل استفاده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، مرجان همتی نژاد، رئیس هیئت ژیمناستیک استان البرز در برنامه تلویزیونی ورزش البرز گفت: تعداد ورزشکاران رشته ژیمناستیک در البرز بیش از 14 هزار نفر است که امیدواریم روند رو به رشد نیز داشته باشد.
ورزش ژیمناستیک با چالشها و تغییرات زیادی روبرو بوده و طبیعتاً، هر مسئلهای که در سطح ملی مطرح شود، استانها را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.
وی عنوان کرد: دوران همهگیری کرونا از سال 1398 به بعد، یک دوره رکود و چالش بزرگ برای تمامی رشتههای ورزشی، از جمله ژیمناستیک، در سطح کشور بود.
این همهگیری، چه در بخش مربیان و چه در بخش ورزشکاران، یک نوع ناامیدی و بیانگیزگی خاص ایجاد کرد و ما بسیاری از ورزشکاران را در این دوره از دست دادیم.
پس از آن نیز این رشته با مشکلات دیگری در سطح فدراسیون روبرو شد.
رئیس هیئت ژیمناستیک استان البرز با اشاره به اینکه در نهایت، خانم درگاهی در سال 1400 از ریاست فدراسیون کنارهگیری کرد، افزود: با این حال، ورزش ژیمناستیکبار دیگر با چالشهای جدیدی مواجه شد.
در دوران سرپرستی فدراسیون، فعالیت چشمگیری صورت نگرفت و یک دوره رکود دیگر بر این رشته حاکم شد.
اواخر سال 1402 با بازگشت خانم درگاهی روند رو به رشدی آغاز شد.
همتی نژاد با بیان اینکه امید تازهای در جامعه ژیمناستیک و خانواده آن ایجاد شد و اتفاقات بسیار خوبی رقم خورد، اذعان کرد: این وقفه و چالشهای مدیریتی در فدراسیون، آسیبهای جدی به ورزش ژیمناستیک وارد کرد، هم در زمینه زیرساختها و هم از نظر فنی.
البرز نیز به دلیل مسائل خاص خود در آن دوره، از این آسیبها بینصیب نماند و تأثیرات بیشتری را نیز تجربه کرد.
وی تصریح کرد: زمانی که سرپرست هیئت، آقای پویان، هیئت را تحویل گرفت، موجودی حساب دو میلیون تومان و زمانی که بنده مسئولیت را بر عهده گرفتم، هیئت با 100 میلیون تومان بدهی روبرو بود که با حمایت سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان البرز این بدهی در حال تسویه شدن است.
اما بهجز این مسئله، مشکل اصلی ما سالن خانه ژیمناستیک ملاصدراست.
رئیس هیئت ژیمناستیک استان البرز با اشاره به اینکه این مجموعه تنها سالن اختصاصی ورزش ژیمناستیک و تحت مدیریت اداره کل ورزش و جوانان استان محسوب میشود، مطرح کرد: مسلماً با وجود حدود 9 هزار ورزشکار ژیمناستیک تنها در کرج و حضور ورزشکاران سایر شهرستانهای استان، نیاز به یک سالن مجهز و استاندارد وجود دارد.
همتی نژاد افزود: اما سالن خانه ژیمناستیک ملاصدرا بههیچعنوان استانداردهای لازم را ندارد و به جرئت میتوان گفت که حداقل 95 درصد وسایل آن کاملاً مستهلک و غیرقابل استفاده است.
باز هم با وجود تمام این مشکلات و کمبودها، به همت و غیرت مربیان دلسوز، فعالیتها ادامه دارد.
در خصوص مشکل نور سالن هم در دوره قبل قرار بود نسبت به رفع آن اقدام شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر، پیگیریها برای بهبود وضعیت نور سالن ادامه دارد و اداره کل نیز همکاری لازم را نشان میدهد.
رفع مشکل نور در اولویت قرار دارد تا بتوان پیست حرکات زمینی که از نظر مالی هزینه بسیار زیادی (چندین برابر) دارد را برای ژیمناستها فراهم کنیم.
نور مناسب، پیشنیاز اساسی برای نصب و استفاده از پیست استاندارد است.
رئیس هیئت ژیمناستیک استان البرز خاطرنشان کرد: به دلیل قیمت بسیار بالای تجهیزات، تجهیز کامل یک سالن ژیمناستیک واقعاً دشوار و پرهزینه است.
تجهیز سالنهای ژیمناستیک هزینههای میلیاردی در بر دارد و ارقام آن بسیار بالاست.
در حال حاضر، یکی از مشکلات اساسی هیئت ژیمناستیک البرز، ضعف شدید زیرساختی در شهرستانهای استان است.
همتی نژاد ادامه داد: بهجز شهرستانهای ساوجبلاغ و نظرآباد که هر دو دارای سالن هستند، سایر شهرستانها تقریباً هیچ زیرساخت مناسبی برای ورزش ژیمناستیک ندارند.
حتی در ساوجبلاغ و نظرآباد نیز، اقدامات فنی لازم برای دلگرم کردن ورزشکاران بهطور کامل انجام نشده است.
علاوه بر ضعف زیرساختی، حمایت از ورزشکاران نیز اهمیت بسزایی دارد.
وی اظهار کرد: برای مثال، سالها بود که آزمونهای سطحبندی در استان برگزار نمیشد که از زمان تصدی مسئولیت بنده، این آزمونها در دو بخش آقایان و بانوان مجدداً راهاندازی شده است.
مسابقات لیگ را نیز راهاندازی کردهایم و برنامهریزی شده که مسابقات سطحبندی بهصورت مستمر و هر سه ماه یکبار برگزار شود.
این اقدامات به ایجاد پویایی و ارتقای سطح کیفی ورزشکاران کمک میکند.
رئیس هیئت ژیمناستیک استان البرز اذعان کرد: در حال حاضر، علاوه بر کرج، سایر شهرستانهای استان در بیشتر شاخههای ژیمناستیک فعال نیستند.
تنها در شاخه آکروژیم فعالیتهایی وجود دارد، اما در سایر شاخهها وضعیت به این صورت نیست.
در ژیمناستیک، ما هشت شاخه یا دیسیپلین مختلف داریم و هدف این است که همه اینها در استان ما فعال شوند و توسعه پیدا کنند.
همتی نژاد بیان کرد: در سال جاری، در درجه اول، هدف ما فعالسازی تمامی شاخههای ژیمناستیک در سطح استان است.
در درجه دوم، تلاش خواهیم کرد تا با در نظر گرفتن محدودیتهای موجود، حداقل تا حدی به شهرستانها کمک کنیم.
با توجه به استعدادهای بالقوه در شهرستانها، مطمئناً میتوان ژیمناستهای برجستهای را پرورش داد.
نباید تمرکز صرفاً بر کرج باشد.
رئیس هیئت ژیمناستیک استان البرز در پایان عنوان کرد: با رویکردی سیستماتیکتر و با بهرهگیری از مربیان توانمند و نیروی بالقوه موجود، زمینه را برای بالفعل شدن تمامی استعدادهای ژیمناستیک استان فراهم خواهیم کرد.
انتهای پیام/