خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ثابت کرده‌ایم که می‌توان معلول بود و در عین حال نخبه هم بود

مهر | دین و اندیشه | شنبه، 20 اردیبهشت 1404 - 12:52
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به دانشگاه فرشتگان به‌عنوان الگویی از «دانشگاه جامعه‌پرداز»، تأکید کرد: ما ثابت کرده‌ایم که می‌توان معلول بود و در عین حال، نخبه هم بود.
دانشگاه،دانشگاهي،آزاد،اسلامي،علمي،معلوليت،جامعه،ملي،مهارتي،ا ...

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، مراسم اختتامیه نخستین المپیاد ملی علمی مهارتی دانشجویان دارای معلولیت دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر حسین افشین معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
طهرانچی در این مراسم با تبریک سالروز ولادت حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع)، اظهار کرد: در فضای دانشگاهی، مفهومی با عنوان «نسل‌های دانشگاهی» مطرح است.
اگر بخواهیم ترجمه دقیق‌تری از این مفهوم ارائه کنیم، می‌توان گفت که منظور از آن «زایش‌های دانشگاهی» است.
این به معنای ورود و خروج نسلی از دانشگاه‌ها نیست، بلکه بیانگر تحولات ماهوی در کارکردهای دانشگاه‌ها در طول زمان است.
طهرانچی افزود: امروزه چهار نسل از دانشگاه‌ها شناخته می‌شوند دانشگاه به‌مثابه سازمان آموزش، دانشگاه به‌مثابه سازمان پژوهش، دانشگاه به مثابه فناور و کارآفرین و دانشگاه به م مثابه جامعه‌پرداز.
دانشگاه جامعه‌پرداز، دانشگاهی است که مسئله‌ محوری آن برخاسته از نیازهای جامعه است، نه صرفاً از نظام علمی یا صنعتی بلکه دغدغه‌های این دانشگاه از دل جامعه نشأت می‌گیرد.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم دانشگاه فرشتگان را در چارچوب نسل‌های دانشگاهی تحلیل کنیم، باید گفت که این دانشگاه در زمره زایش چهارم دانشگاه و ذیل مفهوم دانشگاه جامعه‌پرداز جای می‌گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: امروز ما مفتخریم، پس از چند سال تلاش بی‌وقفه همکارانم، به‌ویژه دکتر مقدادی، شعار «معلولیت، محدودیت نیست» را اکنون به «محدودیت، مانع نخبگی نیست» تبدیل کنیم.
وی در ادامه افزود: امروز در نخستین المپیاد ملی علمی و مهارتی دانشجویان دارای معلولیت، شاهد آنیم که بنیاد ملی نخبگان حامی و پشتیبان این حرکت عظیم شده است؛ و این یعنی ما ثابت کرده‌ایم که می‌توان معلول بود و در عین حال، نخبه هم بود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: کمتر از پنج سال پیش، دانشگاهی برای قشر معلولان در کشور وجود نداشت؛ امروز اما ما بنیان‌گذار دانشگاهی شده‌ایم که به‌حق، بستری برای درخشش استعدادهای بی‌نظیر این عزیزان فراهم کرده است و ثابت کرده این عزیزان می توانند ستاره های درخشانی در جامعه باشند.
طهرانچی در پایان تأکید کرد: اگر پیش‌تر جامعه با عینکی غبارآلود، این سرمایه‌های انسانی را نمی‌دید، امروز دانشگاه جامعه‌پرداز با نگاهی روشن و بصیر، آن‌ها را دیده و به نیکی ارج نهاده است.
در این مراسم از برگزیدگان نخستین المپیاد ملی علمی مهارتی دانشجویان دارای معلولیت دانشگاه آزاد اسلامی تقدیر شد.