خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سقوط ارزش روپیه با افزایش تنش‌ها بین هند و پاکستان - تسنیم

تسنیم | اقتصادی | شنبه، 20 اردیبهشت 1404 - 12:13
با افزایش تنش های نظامی بین پاکستان و هند ارزش پول این کشور یعنی روپیه با افت شدیدی مواجه شد و بدترین سقوط خود طی بیش از 2 سال گذشته را تجربه کرد.
هند،روپيه،سقوط،پاكستان،درصد،ارز،افت،معاملات،50،سطح،دلار

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، با افزایش تنش‌های نظامی بین پاکستان و هند ارزش پول این کشور یعنی روپیه روز پنج‌شنبه با افت شدیدی مواجه شد و بدترین سقوط خود طی بیش از 2 سال گذشته را تجربه کرد.
درگیری‌های جاری میان دهلی نو و اسلام‌آباد باعث تضعیف این ارز و همچنین سقوط بازار اوراق قرضه و سهام این کشور شد.
در آغاز جلسه معاملاتی، روپیه اندکی تقویت شد، اما پس از آن‌که هند اعلام کرد تلاش‌های پاکستان برای «درگیر کردن» چند هدف نظامی در مناطق شمالی و غربی هند در روز چهارشنبه و ساعات اولیهٔ پنج‌شنبه را «خنثی کرده»، این ارز به‌شدت سقوط کرد.
پاکستان نیز اعلام کرد که 25 پهپاد هندی را سرنگون کرده است.
هند در ساعات اولیهٔ چهارشنبه برخی از زیرساخت‌های پاکستان را هدف قرار داد؛ این اتفاق دو هفته پس از آن رخ داد ‌که این کشور، پاکستان را به دست داشتن در حمله‌ای در کشمیر هند متهم کرد؛ حمله‌ای که طی آن 26 نفر کشته شدند.
اسلام‌آباد این اتهام را رد کرده و وعدهٔ پاسخ‌گویی به حملات موشکی هند را داده بود.
پس از انتشار آخرین بیانیه‌ها از سوی این دو همسایهٔ دارای سلاح هسته‌ای، بازارهای مالی هند سقوط کردند.
روپیه در پایان معاملات روز پنج‌شنبه با افت 1 درصدی به نرخ 85٫71 در برابر دلار آمریکا رسید که بدترین عملکرد آن از فوریهٔ 2023 تاکنون محسوب می‌شود.
این ارز در میانهٔ معاملات به کف 85٫7625 نیز رسید.
شاخص‌های اصلی بورس هند یعنی بی‌اس‌ای سنسکس (BSE Sensex) و نیفتی 50 (Nifty 50) نیز به ترتیب 0٫5 درصد و 0٫6 درصد افت کردند.
بازده اوراق قرضه شاخص دولت هند نیز با افزایشی نزدیک به 7 واحد پایه به 6٫3983 درصد رسید.
ابیلاش کوئیکارا، رئیس بخش ارز و نرخ‌ها در گروه مشتریان حرفه‌ای شرکت «نوواما»، در این باره گفت: روپیه ممکن است در کوتاه‌مدت همچنان تحت فشار باقی بماند و حتی تا سطح 86٫50 سقوط کند.
وی افزود: خرید هراسان دلار از سوی واردکنندگان ممکن است شدت گیرد، که این موضوع بر فشارهای موجود خواهد افزود.
علاوه بر این، نرخ‌ معاملات آتی دلار و روپیه نیز جهش داشت؛ به‌طوری که بازده ضمنی یک‌ساله 16 واحد پایه افزایش یافت و به 2٫34 درصد رسید که بالاترین سطح طی تقریباً یک ماه گذشته محسوب می‌شود.
همچنین نوسان ضمنی یک‌ماههٔ روپیه که شاخصی از انتظارات آتی بازار است، به 6٫3 درصد رسید که بالاترین سطح طی بیش از دو سال گذشته است.
انتهای پیام/