تحولات اوکراین|پوتین تلاش خود را برای حلبحران انجام میدهد - تسنیم
عدم تمایل اوکراین برای مذاکره با روسیه، دفاع فرستاده ویژه ترامپ از مذاکرات مستقیم با پوتین، اخراج دو دیپلمات اوکراینی از مجارستان و مقابله به مثل کی یف با این اقدام و واکنش تند اتحادیه اروپا به سفر فیتسو به مسکو، از رویدادهای مهم جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در مصاحبه با شبکه تلویزیونی آمریکایی ABC News که بخشهایی از آن بامداد امروز، شنبه، منتشر شد، تاکید کرد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، تمام تلاش خود را برای حلوفصل درگیری در اوکراین بهکار میگیرد، اما مقامات کییف از گفتوگو طفره میروند.
وی گفت: «رئیسجمهور پوتین تمام تلاش خود را میکند تا این مناقشه را حل کرده و از راههای مسالمتآمیز و دیپلماتیک به راهحلی دست یابد، اما وقتی ابزارهای صلحآمیز و دیپلماتیک در دسترس نیستند، ناچار به ادامه عملیات نظامی هستیم.»
دبیر مطبوعاتی رئیسجمهور روسیه یادآور شد که مقامات اوکراینی آمادگی گفتوگو با روسیه برای حلوفصل درگیری را ندارند.
وی افزود: «مقامات اوکراین برای مذاکرات آمادگی ندارند.
ولادیمیر پوتین، از آتشبس حمایت میکند، ولی پرسشهایی را نیز در این زمینه مطرح نمود.
پسکوف با تاکید بر اینکه گفتوگوی جدی درباره آتشبس 30 روزه میان روسیه و اوکراین ممکن نیست، مگر با در نظر گرفتن جزئیات و شرایط خاص، گفت: «پس از طرح ایده آتشبس بلندمدت از سوی رئیسجمهور دونالد ترامپ، رئیسجمهور پوتین از آن حمایت کرد، با این شرط که در این خصوص، نکات و جزئیات بسیاری وجود دارد که باید بررسی شوند و بدون پاسخ به آنها، گفتوگوی جدی در این باره بسیار دشوار است.»
سخنگوی کرملین یادآور شد که روسیه از تلاش همه کشورها برای حلوفصل درگیری اوکراین استقبال کرده و برای مذاکرات در این باره آماده است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و صد و هفتاد و دومین (1172) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
ویتکاف انتقادها از تماس مستقیم خود با رهبری روسیه را رد کرد
استیون ویتکاف، فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا در گفتوگویی با پایگاه خبری "بریتبارت نیوز" با انتقادها از تماسهایش با رهبری روسیه مخالفت کرده و از رویکرد دولت دونالد ترامپ در مذاکرات بینالمللی دفاع کرد.
وی گفت: «این نظریه که نباید با رئیسجمهور پوتین گفتوگو کنیم، یا اینکه من فقط در صورتی باید با او صحبت کنم که مترجم یا افراد دیگری را همراه ببرم، مضحک است.»
فرستاده ویژه رئیسجمهور ترامپ یادآور شد که به دستور مستقیم رئیسجمهور آمریکا با ولادیمیر پوتین تماس برقرار کرده و به گفته او، گفتوگو با بازیگران کلیدی در مناقشهها ضروری است.
ویتکاف همچنین از رویکرد مرسوم وزارت امور خارجه آمریکا انتقاد کرد و آن را «کند، بوروکراتیک و ناکارآمد» خواند.
او بر اهمیت دیدارهای شخصی بدون واسطه تأکید کرد.
وی افزود: «مذاکرات من با پوتین بدون حضور افراد دیگر انجام شد.
این روش مؤثرتر بود- چرا که توانستم بعداً اطلاعات را بهطور دقیق و با جزئیات به دونالد ترامپ منتقل کنم.»
دولت آلمان بار دیگر ارسال تسلیحات به اوکراین را محرمانه خواهد کرد
خبرگزاری DPA به نقل از منابعی در کابینه دولت فدرال آلمان، فاش کرد که مقامات برلین پس از سه سال شفافیت در زمینه کمکهای نظامی به اوکراین، بار دیگر قصد دارند ارسال تسلیحات به کییف را بهصورت محرمانه انجام دهد.
این منابع اعلام کردند: «در آینده، دولت آلمان حجم اطلاعرسانی درباره ارسال سامانههای تسلیحاتی را بهطور قابل توجهی کاهش خواهد داد.
هدف اصلی از این تصمیم، ایجاد «ابهام راهبردی» عنوان شده تا اقدامات دولت از دید دشمن پنهان بماند.»
بدین ترتیب، دولت صدراعظم آلمان، فریدریش مرتس، به شیوهای بازمیگردد که بلافاصله پس از آغاز درگیری در اوکراین در دوران صدراعظمی اولاف شولتس نیز اجرا شده بود.
در 27 فوریه 2022، شولتس تصمیم به ارسال سلاح به اوکراین گرفت، اما تا حدود چهار ماه اطلاعاتی درباره این ارسالها منتشر نشد.
در ژوئن 2022، تحت فشار افکار عمومی، دولت آلمان تصمیم گرفت فهرستی دقیق از تمامی تسلیحات تحویلی و در حال تحویل به کییف را در وبسایت خود منتشر کند.
هنوز مشخص نیست که در آینده چه شیوهای برای اطلاعرسانی به بوندستاگ (پارلمان آلمان) در خصوص این ارسالها اتخاذ خواهد شد.
برخلاف اعزام نیروهای نظامی، ارسال تسلیحات نیازی به تأیید پارلمان ندارد، با این حال احتمالاً پارلمان در نشست محرمانه کمیته دفاعی بوندستاگ در جریان این موضوع قرار خواهد گرفت.
اوکراین دو دیپلمات مجارستان را اخراج کرد
آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین اعلام کرد که سفیر مجارستان در کییف روز جمعه به وزارت خارجه فراخوانده شده و یادداشت اعتراضی به وی تحویل داده شده که بر اساس آن، دو دیپلمات مجارستانی باید ظرف 48 ساعت خاک اوکراین را ترک کنند.
سیبیگا گفت: «دو دیپلمات مجارستانی باید ظرف 48 ساعت کشور ما را ترک کنند.
ما سفیر مجارستان را به وزارت خارجه احضار کرده و یادداشت مربوطه را به وی تسلیم کردیم.
این کار در پاسخ به اقدام مشابه مجارستان، بر اساس اصل عمل متقابل و منافع ملی خود انجام شد.»
بوداپست دو دیپلمات اوکراینی را جاسوس خوانده و اخراج کرد
این در حالی است که روز گذشته پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان اعلام کرد که این کشور دو مأمور اطلاعاتی اوکراینی که تحت پوشش دیپلمات در سفارت کییف در بوداپست فعالیت میکردند، را اخراج کرده است.
سییارتو گفت: «امروز ما دو جاسوس را که با پوشش دیپلماتیک در سفارت اوکراین در بوداپست فعالیت میکردند، از مجارستان اخراج کردیم.
ما تصمیم خود را به همراه یادداشت دیپلماتیک به سفیر اوکراین در بوداپست ابلاغ کردیم.»
وی همچنین تأکید کرد که مجارستان «هرگز به اوکراین سلاح ارسال نکرده و هرگز چنین کاری نخواهد کرد» و افزود که کشورش اجازه نخواهد داد در این درگیری درگیر شود.
سییارتو یادآور شد که از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه، کییف بهطور مداوم اقدامات افتراآمیزی علیه مجارها به راه انداخته است.
فیتسو: کالاس صلاحیت انتقاد از سفر من به مسکو را ندارد
روبرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی روز جمعه اعلام کرد که کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هیچگونه صلاحیتی برای انتقاد از سفر وی به مسکو ندارد؛ سفری که به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم انجام شد.
فیتسو در صفحه فیسبوک خود نوشت: «شما بهعنوان یکی از مقامات عالیرتبه کمیسیون اروپا، هیچ صلاحیتی برای انتقاد از نخستوزیر یک کشور مستقل ندارید؛ نخستوزیری که با رویکردی سازنده به تمام موضوعات مطرح در دستورکار اروپا میپردازد.»
وی تأکید کرد که با حضور در پایتخت روسیه، قصد دارد به بیش از 60 هزار سرباز ارتش سرخ که در جریان آزادسازی اسلواکی جان باختند، ادای احترام کند.
فیتسو همچنین تاکید کرد که با سیاست «پرده آهنین» علیه که اتحادیه اروپا در حال دنبال کردن آن است، موافق نیست.
واکنش تند اتحادیه اروپا به سفر فیتسو به مسکو در روز پیروزی
سفر روبرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی به مسکو برای شرکت در رژه به مناسبت هشتادمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم، با واکنش تند اتحادیه اروپا روبهرو شد.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در همان روز به همراه سایر مقامات این اتحادیه به اوکراین رفته بود، این سفر را محکوم کرد.
کالاس در نشست خبری وزرای خارجه کشورهای اتحادیه اروپا در شهر لووف گفت: «فیتسو در سمت اشتباه تاریخ ایستاده است.
ما امروز در اروپا، روز اروپا را جشن میگیریم و به نظر من بسیار نمادین است که ما اینجا هستیم.
چطور ممکن است کسی امروز در مسکو باشد؟
من نمیتوانم این مسئله را درک کنم.»
روته: هیچ تضمینی برای عضویت اوکراین در ناتو در توافق صلح وجود ندارد
مارک روته، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی اعلام کرد که در چارچوب توافق صلح برای حل و فصل مناقشه اوکراین، هیچ تضمینی برای عضویت این کشور در ناتو وجود نخواهد داشت.
وی گفت: «تمامی اعضای ناتو با مسیر غیرقابل بازگشت اوکراین برای پیوستن به ناتو موافقت کردهاند، اما ما هرگز توافق نکردهایم که در چارچوب توافق صلح، عضویت اوکراین در ناتو تضمین شود.
چنین چیزی هیچگاه مورد توافق قرار نگرفته است.»
به گفته روته، اگرچه در بلندمدت امکان پیوستن اوکراین به ناتو وجود دارد، اما این موضوع بخشی از مذاکرات صلح فعلی نیست.
پیش از این، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده تاکید کرده بود که اوکراین احتمالاً هرگز به ناتو نخواهد پیوست و یادآور شد که ادعای اوکراین برای عضویت در این ائتلاف، یکی از عوامل اصلی آغاز درگیری نظامی با روسیه بوده است.
خرید تسلیحات نظامی برای اوکراین توسط دانمارک، فرانسه و ایتالیا
دنیس شمیگال، نخستوزیر اوکراین روز جمعه اعلام کرد که دانمارک، فرانسه و ایتالیا قصد دارند تسلیحاتی به ارزش یک میلیارد یورو برای کییف خریداری کنند.
او یادآور شد که اتحادیه اروپا رسماً اعلام کرد که قصد دارد حدود 1.9 میلیارد یورو از داراییهای مسدود شده روسیه را برای حمایت نظامی از اوکراین اختصاص دهد.
شمیگال در کانال تلگرام خود نوشت: «از این مبلغ، یک میلیارد یورو بر اساس مدل موسوم به «الگوی دانمارکی» برای خرید مستقیم تسلیحات از تولیدکنندگان اوکراینی اختصاص خواهد یافت.
<…> از دانمارک، فرانسه، هلند و ایتالیا بهطور ویژه سپاسگزاریم که خرید این تسلیحات اوکراینی را عملی خواهند کرد.»
وی همچنین یادآور شد که بیش از 600 میلیون یورو از این منابع برای خرید توپخانه و مهمات و بیش از 200 میلیون یورو برای تقویت سامانه پدافند هوایی اوکراین تخصیص خواهد یافت.
نیروهای اوکراینی چهار بار تلاش کردند وارد خاک روسیه شوند
وزارت دفاع روسیه روز جمعه گزارش داد که نیروهای مسلح اوکراین در طول آتشبس اعلامشده به مناسبت مراسم روز پیروزی، چهار بار تلاش کردهاند از مرزهای دولتی فدراسیون روسیه عبور کرده و به خاک این کشور وارد شوند.
در بیانیه این وزارتخانه آمده است: «با وجود اعلام آتشبس، یگانهای نیروهای مسلح اوکراین اقدامات نظامی خود علیه نیروهای روسیه را متوقف نکردهاند.
آنها چهار تلاش برای نفوذ از مرز دولتی فدراسیون روسیه در مناطق کورسک و بلگوراد انجام دادند.»
همچنین گزارش شده است که نیروهای اوکراینی در کنار این تلاشها، 15 حمله و یک عملیات شناسایی رزمی را نیز در نزدیکی چندین منطقه مسکونی در مناطق مختلف انجام دادند که با آنها مقابله و دفع شدد.
انتهای پیام/