خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فرسنگ‌ها دورتر از منطق! - تسنیم

تسنیم | سیاسی | شنبه، 20 اردیبهشت 1404 - 11:12
سخنان ترامپ نشان می دهد وی با اساسی ترین مبانی سیاسی، فنی و حقوقی در خصوص ماهیت غنی سازی صنعتی اورانیوم ناآشناست و پیچیده ترین مسائل را کماکان به مانند یک کودک نابالغ مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.
سياسي،آژانس،گروسي،كاخ،سفيد،مذاكرات،نكته،نفت،آمريكا،برنامه،اس ...

گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم-دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در گفتگو با ان‌بی‌سی نیوز مدعی شده است که هدف از مذاکرات هسته‌ای واشنگتن و تهران برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران است.
او با این حال افزود که حاضر است امکان استفاده ایران از برنامه هسته‌ای غیرنظامی را بررسی کند.
وی در این خصوص مدعی شده است: "اما من می‌گویم آن‌ها این همه نفت دارند، برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز به چه کارشان می‌آید؟
البته می‌دانم کشورهای دیگری که نفت بسیار دارند هم دنبال چنین چیزی بوده‌اند."
سخنان ترامپ نشان می‌دهد وی با اساسی‌ترین مبانی سیاسی، فنی و حقوقی در خصوص ماهیت غنی‌سازی صنعتی اورانیوم ناآشناست و پیچیده‌ترین مسائل را کماکان به مانند یک کودک نابالغ مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد!
واقعیت امر این است که در امر غنی‌سازی اورانیوم، ما با حق ذاتی اعضای ان‌پی‌تی مواجه هستیم.
این مسئله، در جریان مذاکرات ده سال قبل ( مذاکرات منتهی به برجام ) از سوی یوکیو آمانو مدیر کل وقت آژانس و افراد خبره‌ای مانند هانس بلیکس مورد توجه و تاکید قرار گرفت.
بنابراین، اکنون موضوع یک حق ذاتی و متعاقباً، یک حق اکتسابی مطرح است: حق غنی‌سازی و متعاقبا، حق غنی سازی صلح آمیز در داخل خاک یک کشور.
نکته دوم اینکه مرجع تشخیص صلح‌آمیز بودن یا نبودن ماهیت و فعالیت هسته‌ای یک کشور، قطعاً کاخ سفید و روسای جمهور مستقر در آن نیستند.
این قاعده درخصوص ترامپ نیز صادق است.
در چنین شرایطی، اساساً بهتر است سازمان‌های بین‌المللی از جمله آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسماً منحل شده و اساسنامه‌های خود را نیز ابطال نمایند!
سکوت رافائل گروسی مدیرکل آژانس در برابر مواضع اخیر ترامپ نشأت گرفته از نقش خاص دولت اول وی (ترامپ) در راهیابی گروسی به رأس معادلات آژانس بوده است.
از این رو گروسی خود را به لحاظ سیاسی به کاخ سفید و لابی‌های صهیونیستی بدهکار می‌داند.
نکته پایانی اینکه مطابق استدلال کودکانه ترامپ، اکنون آمریکا و کل کشورهایی که دارای فناوری هسته‌ای (آن هم از نوع خطرناک و تسلیحاتی) هستند باید "همه" زیرساخت‌های هسته‌ای خود را نابود کنند.
وفق آنچه ترامپ می‌گوید، اساساً آمریکا به‌دلیل بهره‌مندی از نفت و ذخایر طبیعی، کمترین نیازی به انرژی هسته‌ای ندارد.
نکته قابل توجه اینکه ترامپ در موضع‌گیری سخیف اخیر خود که فرسنگ‌ها با حداقلی‌ترین اصول حقوقی و منطقی فاصله دارد، حتی ظواهر یک موضع‌گیری سیاسی و عامدانه را نیز رعایت نکرده و بار دیگر، ناآشنایی خود را با بدیهیات و واقعیات گذشته و کنونی در عرصه حقوق بین‌الملل و علوم سیاسی را در برابر دیده مخاطبان خاص و عام کاخ سفید به اثبات رسانده است.
انتهای پیام/