حسین الشیخ، عنصر صهیونیستی در تشکیلات خودگردان فلسطین/ رسانهههای عبری زبان در رابطه با معاون جدید محمود عباس چه میگویند؟
«حسین الشیخ» عضو ارشد جنبش فتح و فردی که به نزدیکی با محافل امنیتی اسرائیل شهرت دارد، به عنوان معاون محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان منصوب شد.

سرویس جهان مشرق - پس از انتصاب حسین الشیخ به عنوان معاون محمود عباس، این مسئله واکنشهای زیادی را در پی داشت، چه از طرف جریانهای مقاومت و فلسطینی و چه از سوی صهیونیستها.
انتصاب حسین الشیخ، واکنش منفی جنبش حماس را به دنبال داشت.
جنبش مقاومت اسلامی حماس اعلام کرد: ما تصمیم کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین جهت تصویب تعیین حسین الشیخ به عنوان معاون رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را یک گام تقبیح شده میدانیم که در راستای پاسخ به دیکتههای خارجی، نهادینه کردن رویکرد تکروی، به حاشیه راندن دیگران و به دور از توافق ملی و اراده مردمی فلسطین صورت گرفته است.
جنبش حماس افزود: این تصمیم منعکس کننده پافشاری رهبری بانفوذ در سازمان آزادی بخش برای ادامه به تعطیلی کشاندن نهادهای این سازمان به جای آن است که چتر فراگیری برای مبارزه مردم ما و نیروهای آن باشد.
جنبش حماس تصریح کرد: اولویت مردم فلسطین در حال حاضر توقف تجاوزات و جنگ کشتار جمعی و گرسنگی دادنها و همچنین یکپارچه کردن تلاشها برای رویارویی با اشغالگر و شهرک سازیها است، نه اینکه توزیع منصبها و تقسیم کیک قدرت در راستای راضی کردن طرفهای خارجی صورت بگیرد.
جنبش حماس تاکید کرد: ما از تمام گروههای فلسطینی میخواهیم تا با این اقدام مخالفت کرده و به بازسازی سازمان آزادی بخش فلسطین بر اساس اصول ملی و دموکراسی به دور از دیکتهها و قیمومیتها و آنگونه که بیانگر اراده مردم ما در خدمت آرمان عادلانه آنها باشد، پایبند باشند.
الشیخ، که مسئول روابط مدنی با اسرائیل است و به عنوان «وزیر امور مدنی» در تشکیلات خودگردان فلسطین خدمت میکند، در سالهای اخیر به دلیل نزدیکیاش به محمود عباس، تصدی سمتهای حساسی را برعهده گرفته و محرم اسرار محمود عباس است و در تصمیمگیریهای مهم در سیاست تشکیلات خودگردان فلسطین نقش دارد، از او به عنوان جانشین بالقوه محمود عباس یاد میشود.
الشیخ در تمام تصمیماتی که رئیس تشکیلات خود گردان اتخاذ میکرد - حتی آن دسته از تصمیماتی که میان فلسطینها بحثبرانگیز هستند - مانند ممنوعیت پرداخت حقوق به نیروهای مقاومت و خانوادههایشان، با او موافق بود.
پس از شروع نبرد طوفان الاقصی، الشیخ در یک مصاحبه تلویزیونی خواستار «تسویه حساب با حماس» شده بود.
از این رو، در رسانههای عبری زبان، موج گستردهای از خوشبینی و رضایت از این انتصاب وجود دارد، به گونهای که از حسین الشیخ، به عنوان شخص نزدیک به اسرائیل یاد میشود.
در همین رابطه، وب سایت صهیونیستی mekomit در گزارشی در رابطه با حسین الشیخ اینگونه در رابطه با او مینویسد: «الشیخ یکی از معتمدان محمود عباس است.
به ابتکار محمود عباس و اسرائیل، الشیخ دورهای آموزشی در زمینه مسائیل سیاسی گذراند که طی آن با مقامات ارشد آمریکایی و اروپایی آشنا شد.
آنها او را فردی عملگرا و میانهرو توصیف کردند.
یک مقام ارشد سابق در تشکیلات امنیتی اسرائیل در مقالهای در نشریه فارین پالیسی او را "مرد ما در رامالله" نامید.»
در حالی که مروان برغوثی نماد مبارزه ملی علیه اشغالگری اسرائیل است، الشیخ جایگاه خود را به عنوان جانشین محمود عباس تثبیت کرد.
نخبگان پیشین اسرائیلی، همانهایی که مسئول توافق اسلو و حامی نظامیگرایی صهیونیستی بودند، از محمود عباس و الشیخ حمایت کردند.
آنها در خدمت این نخبگان، نظامیگرایی داخلی علیه جامعه فلسطینی خود را به کار گرفتند و به اسرائیل اجازه دادند تا کنترل خود را گسترش دهد.
تشکیلات فلسطینی به نیرویی فاسد و کمکی برای استعمارگری اسرائیل تبدیل شد.
از اینجا، استعمارگری اسرائیل به الحاق عملی و رژیم آپارتاید تکامل یافت.
لازم به ذکر است که الشیخ به دلیل رسواییهای متعدد فساد و حتی جرائم جنسی مرتبط با نامش، از سوی بسیاری از فلسطینیها به عنوان نماد فساد در تشکیلات خودگردان فلسطین دیده میشود.
جریان مقاومت از جمله دو جنبش حماس و جهاد اسلامی، او را نمادی از همکاری با اسرائیل میدانند.
منابع:
https://www.davar1.co.il/596923/
https://www.ynet.co.il/news/article/sjmtl009yle
https://B2n.ir/ws8536