خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

خانواده، کانون تحول شهری؛ مشهد پیشگام طرح‌های اجتماعی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 20 اردیبهشت 1404 - 10:30
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد از تصویب طرح های مهم فرهنگی و اجتماعی با محوریت مسجد و خانواده در این کلان شهر خبر داد.
فرهنگي،شهر،مشهد،شوراي،طرح،اسلامي،اجتماعي،عنوان،كميسيون،منصور ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حجت‌الاسلام حسن منصوریان،صبح امروز در نشست مشترک اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس و شورای شهر مشهد از تصویب طرح مهم "مسجدمحوری" به عنوان یک مصوبه فاخر فرهنگی در شورای اسلامی شهر مشهد خبرداد و اظهار داشت: این طرح که پس از بررسی‌های تخصصی در کمیسیون‌های مختلف شورای اسلامی و کمیسیون‌های ویژه تصویب شد، مسجد را به عنوان یک عنصر هویت‌بخش و محور فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی شهر معرفی می‌کند.
وی با بیان اینکه مصوبه طرح مسجدمحوری از سوی شورای اسلامی شهر مشهد به عنوان الگویی در نشست‌های فصلی روسای کمیسیون‌های فرهنگی کلان‌شهرها مطرح و به دیگر شهرها نیز ابلاغ شده است، افزود: شهرهای دیگر نیز با استقبال از این مصوبه، در حال بهره‌برداری از آن هستند.
منصوریان در ادامه به اهمیت طرح «تحکیم و تعالی خانواده» اشاره کرد و بیان کرد: خانواده به عنوان کوچک‌ترین نهاد اجتماعی، اگر در محور توجه و برنامه‌ریزی قرار گیرد، می‌تواند در پیشگیری از بسیاری از ناهنجاری‌های اجتماعی مؤثر واقع شود.
ما بر این باوریم که پایه‌گذاری هر حرکت اجتماعی موفق، از بنیان خانواده آغاز می‌شود.
وی ضمن اشاره به کمبود سهم بودجه فرهنگی در گذشته، افزود: زمانی که وارد شورای اسلامی شهر شدیم، تنها 2 درصد از بودجه شهرداری کلان‌شهر مشهد، که به عنوان یک شهر مذهبی شناخته می‌شود، به حوزه فرهنگ اختصاص داشت که همخوانی با جایگاه فرهنگی این شهر نداشت؛ اما اکنون این رقم به 10 درصد از بودجه بیش از 70 هزار میلیارد تومانی شهرداری افزایش یافته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی با تأکید بر توجه ویژه شورای اسلامی شهر مشهد به مناسبت‌های قمری و اهمیت فرهنگی آنها افزود: برنامه‌ریزی فرهنگی شهر باید منطبق بر تقویم قمری باشد؛ مناسبت‌هایی همچون دهه کرامت، دهه ولایت، ایام محرم و صفر، فاطمیه، اعیاد شعبانیه و ماه مبارک رمضان، محور اصلی فعالیت‌های فرهنگی شهر هستند.
وی با اشاره به نقش نخبگان خراسان در سطوح ملی گفت: خراسان رضوی از ظرفیت‌های بی‌نظیری در عرصه‌های ملی برخوردار است که باید از این پتانسیل‌ها در پیشبرد سیاست‌های فرهنگی بهره گرفت.
منصوریان از تشکیل نخستین قرارگاه اجتماعی مدیریت شهری مشهد نیز سخن گفت و افزود: با توجه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص مسائل اجتماعی، مشهد پیشگام تشکیل این قرارگاه بود و سایر شهرها از جمله تهران نیز از این مدل الگوبرداری کردند.
وی ادامه داد: در حوزه فرهنگی، اقدامات مهمی همچون راه‌اندازی زیست‌بوم رسانه‌ای، تعریف صنایع خلاق به عنوان ابزار رسانه‌ای شرق کشور، طراحی رویدادهای بزرگ همچون نشان مشهد، ساماندهی معتادان متجاهر، و تصویب طرح منزلت خدمات ویژه سالمندان صورت گرفته است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد همچنین از اجرای طرح «زیارت آسان» و ترویج فرهنگ میزبانی زائران خبر داد و افزود: با هدف تسهیل زیارت برای اقشار مختلف، معافیت‌هایی برای ارائه خدمات ارزان‌قیمت به زائران در نظر گرفته شده و همچنین طرح پیشخوان زیارت با هدف نمادسازی فرهنگی شهر در ارتباط با حرم مطهر امام رضا(ع) اجرایی شده است.
وی با اشاره به تأسیس دو کمیسیون جدید در شورای شهر خاطرنشان کرد: به دلیل حجم بالای فعالیت‌های فرهنگی، دو کمیسیون ویژه با عناوین "ورزش و جوانان" و "بانوان و خانواده" تشکیل شد که ریاست آنها به ترتیب بر عهده علوی‌مقدم، جوان‌ترین عضو شورا و سرکار خانم سلیمی، تنها بانوی عضو شورای اسلامی شهر مشهد است.
منصوریان تأکید کرد: تمامی این طرح‌ها در قالب کارنامه‌ای جامع ارائه خواهند شد تا شهروندان از دستاوردهای فرهنگی شورای اسلامی شهر مشهد مطلع شوند، این موفقیت‌ها مرهون تلاش و نگاه ویژه اعضای محترم شورا به حوزه فرهنگ و اجتماع است.
انتهای پیام/282