خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رشد مالیات ستانی باید متناسب با بزرگ شدن اقتصاد باشد

تسنیم | اقتصادی | شنبه، 20 اردیبهشت 1404 - 10:12
یک اقتصاددان با اشاره به چالش های 50 سال مالیات ستانی تورمی در ایران گفت: پایه های جدید مالیاتی یک گنج بی پایان نیست که محدودیت نداشته باشد و باید اقتصاد بزرگ شود تا مالیات ستانی رشد کند.
ماليات،ستاني،مالياتي،دولت،نفتي،تورمي،رحماني،متعارف

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تیمور رحمانی دبیر علمی همایش سیاستهای مالی و مالیاتی ایران گفت: پیشتر در سازمان مالیاتی و بانک مرکزی فعالیت کرده ام و هر دو در ایران درحال مالیات ستانی هستند.
در زمان شکل گیری دولت مدرن مالیات ستانی با واریز درآمدهای نفتی همراه شده و براین اساس تمرکز جدی روی حوزه مالیات شکل نگرفت، این روند تاجایی ادامه یافت که درآمدهای نفتی کفاف هزینه های نفتی دولت را نمی‌داد.
وی افزود، از سال 1350 تا کنون مالیات تورمی اخذ می‌شده است، از آنجا که درآمدهای نفتی ادامه داشته این مالیات تورمی قابل تحمل بوده است.
رحمانی گفت: کم کم این روند مالیات ستانی تورمی چالش‌هایی ایجاد کرده و این روند با تحریم نیز همراه شده که درآمد نفتی را کاهش داده است.
این مدرس اقتصاد گفت: در این شرایط دولت بعد از یک قرن ناچار شد به مالیات ستانی متعارف برگردد.
هم اکنون اقداماتی برای مدرن سازی مالیاتی انجام شده است.
این اقتصاددان گفت: در ایران سازمان مالیاتی نقش فعال در شکل گیری نظام مالیاتی داشته است.
در این شرایط دولت مجبور است در مالیات ستانی متعارف فشار را حفظ کند.
فراموش نکنیم مالیات بر مجموع درآمد یک زمان وجود داشته حذف شده و دولت مجددا به آن بازگشته است.
رحمانی گفت: مالیاتهای متعارف اگر از یک حدی عبور کند حتما عوارضی خواهد داشت.
این موضوع با مالیات تورمی نیز همراه شده است.
به گفته این اقتصاددان، پایه های جدید مالیاتی یک گنج بی پایان نیست که محدودیت نداشته باشد و باید اقتصاد بزرگ شود تا مالیات ستانی رشد کند.
در عین حال هزینه های دولت باید اصلاح شود و نباید از این موضوع غافل شد.
انتهای پیام/