خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پشت پرده جنجال بازی خیبر - پرسپولیس/ از دعوت به فحاشی ناموسی با بلندگو تا کتک زدن افشین پیروانی

اعتماد | همه | شنبه، 20 اردیبهشت 1404 - 10:12
متاسفانه در هفته ماقبل پایانی بازی های لیگ برتر و در حاشیه دیدار تیم‌های خیبر خرم‌آباد و پرسپولیس در لرستان، شاهد صحنه‌هایی بودیم که به‌ شدت ناگوار بود.
بازي،تيم،پرسپوليس،تماشاگران،فوتبال،عليپور،هواداران،ليگ،شاهد، ...

متاسفانه در هفته ماقبل پایانی بازی های لیگ برتر و در حاشیه دیدار تیم‌های خیبر خرم‌آباد و پرسپولیس در لرستان، شاهد صحنه‌هایی بودیم که به‌ شدت ناگوار بود.
کد خبر: 712465 | ۱۴۰۴/۰۲/۲۰ ۱۰:۱۰:۳۲
روزبه دلاور| متاسفانه همچنان شاهد رفتارهای پرخاشگرانه و ناپسند در ورزشگاه‌های فوتبال ایران هستیم.
فحاشی، پرتاب اشیا و عصبانیت بیش از حد هواداران، پدیده‌ای است که با وجود جریمه‌ها و محرومیت‌های کمیته انضباطی فدراسیون، ریشه‌کن نشده.
دلایل این پدیده چندوجهی و پیچیده است.
به گزارش «اعتماد»، بخشی از آن به فشارهای روانی، اجتماعی و اقتصادی گسترده در جامعه بازمی‌گردد که ورزشگاه را به محلی برای تخلیه هیجانات منفی تبدیل کرده است.
همچنین احساس تبعیض، قضاوت‌های بحث‌برانگیز داوری، ناکارآمدی در مدیریت فدراسیون، باشگاه‌ها و لیگ و فقدان فرهنگسازی مناسب در زمینه هواداری مسوولانه، به این وضعیت دامن می‌زند.
تمرکز صرف بر برخوردهای انضباطی پس از وقوع حادثه، به جای سرمایه‌گذاری بر آموزش، پیشگیری و بهبود زیرساخت‌ها و مدیریت کلی فوتبال، باعث شده تا جریمه‌ها صرفا مسکن باشند و نتوانند ریشه اصلی پرخاشگری را بخشکانند.
متاسفانه در هفته ماقبل پایانی بازی‌های لیگ برتر و در حاشیه دیدار تیم‌های خیبر خرم‌آباد و پرسپولیس در لرستان، شاهد صحنه‌هایی بودیم که به‌ شدت ناگوار بود.
رفتارهایی که زیبنده فوتبال پاک و فرهنگ غنی این منطقه نبود.
پیش از به صدا درآمدن سوت داور و در طول نود دقیقه بازی، عده‌ای قلیل برخلاف هواداران فرهنگ‌مدار حاضر در استادیوم، با رفتارهای زشت و زننده خود، فضای ورزشگاه را مسموم کرده و به جای تشویق تیم خود، به تخریب و توهین پرداختند.
اوج این زشتی‌ها، فحاشی‌های رکیک و بی‌شرمانه به خانواده بازیکنان تیم مهمان، به‌خصوص علی علیپور بود که فارغ از هر نتیجه‌ای، به هیچ‌ وجه قابل توجیه نیست و قلب هر شنونده‌ای را به درد می‌آورد.
این نوع رفتار، نه‌تنها کمکی به تیم میزبان نمی‌کند، بلکه فرسنگ‌ها با روح جوانمردی و اخلاق ورزشی فاصله دارد و چهره‌ای ناپسند از فوتبال ما به نمایش می‌گذارد.
متاسفانه پایان بازی هم با آرامش و احترام متقابل همراه نشد.
در کنفرانس خبری پس از مسابقه، شاهد حواشی ناخوشایندی بودیم که جای تأسف داشت.
رفتار عجیب، خارج از عرف و غیرحرفه‌ای یکی، دو نفر از حاضران که خود را خبرنگار می‌نامیدند، در مواجهه با سرمربی پرسپولیس بر تلخی اتفاقات افزود و نشان داد که متاسفانه معضل بی‌اخلاقی تنها محدود به سکوهای ورزشگاه نیست و نیازمند توجه جدی در تمام ارکان مرتبط با فوتبال است.
این اتفاقات ناگوار، زنگ خطری جدی برای فوتبال ماست.
برای بررسی بیشتر پیرامون اتفاقاتی که در لرستان رخ داد از یک شاهد عینی که از نزدیک و در کنار تیم مهمان حضور داشت اما نمی‌خواست نامش فاش شود اطلاعاتی گرفتیم و درنهایت قضاوت را برعهده شما خوانندگان می‌گذاریم!
ماجرا از بازی رفت این دو تیم شروع شد؛ وقتی علی علیپور، مهاجم پرسپولیس پس از باز کردن دروازه خیبر به سمت هواداران تیم مهمان «هیس» نشان داد همان زمان قابل پیش‌بینی بود که این خوشحالی غیرحرفه‌ای مهاجم سرخپوشان تهرانی بی‌جواب نمی‌ماند و در بازی برگشت تلافی خواهد شد.
برای همین هم آقای گل فعلی لیگ از خرم‌آبادی‌ها عذرخواهی کرد.
با این حال، ماجرا برای بعضی هواداران و به خصوص لیدرهای خیبری تمام نشده بود!
پرسپولیسی‌ها از روز چهارشنبه که پای‌شان به شهر خرم‌آباد باز شد با تعدادی از لیدرها و تماشاگران مقابل محل اسکان خود مواجه شدند که با ایجاد سر و صداهای زیاد تلاش می‌کردند مانع از استراحت کردن اعضای این تیم شوند.
سر و صداها به قدری زیاد بود که دو تن از مسوولان اجرایی باشگاه پرسپولیس از ماموران حراست و پلیس درخواست کردند تا افراد را متفرق کنند.
در اینجا باید به این ‌نکته هم اشاره کرد که مردم فوتبال‌دوست لرستان قبلا هم در لیگ ‌برتر نماینده داشتند که مهمان‌نوازی‌‌شان مورد ستایش عام و خاص بود و حساب این مردم دوست‌داشتنی با این تماشاگران اندک که با تعدادی لیدر قاطی شده بودند، کاملا جداست.
اما برسیم به حواشی که در جریان بازی رخ داد.
پرسپولیسی‌ها از همان ابتدای شروع بازی، زیر رگبار فحاشی تعداد زیادی از تماشاگران حاضر در ورزشگاه قرار گرفتند.
نکته عجیب‌تر اینکه یکی، دو لیدر با بلندگو علیه بازیکنان به خصوص علی علیپور فحاشی ناموسی می‌کردند و از بقیه تماشاگران می‌خواستند تا آن کلمات رکیک را تکرار کنند.
علیپور که از فحاشی‌ها بهت‌زده شده بود خیلی تلاش کرد تا واکنشی نشان ندهد تا مبادا جو از آن هم بدتر نشود که اتفاقا توانست خودش را تا پایان بازی کنترل کند اما فشارهای بیرونی ادامه‌دار بود و حتی با به صدا درآمدن سوت پایان بازی جو بدتر هم شد!
یکی، دو تن از عوامل منتسب به باشگاه خیبر که ظاهرا جزو بادیگاردهای مدیران منتسب به این باشگاه بودند به سمت افشین پیروانی، سرپرست پرسپولیس حمله کردند و یک لگد به کمر او و یک مشت هم به صورتش زدند تا به نوعی بازیکن اسبق و ملی‌پوش قرمزها را تنبیه کنند!
اینکه این وسط سرپرست پرسپولیسی‌ها که معمولا پس از بازی سراغ بازیکنان خودی می‌رود تا آنها را به رختکن ببرد چه گناهی داشته که باید مورد ضرب و شتم قرار بگیرد، جای سوال دارد!
به همین دلیل هم در رختکن از مسوولان برگزاری بازی خواسته شد نام افرادی که ناجوانمردانه به پیروانی حمله کردند را دراختیار باشگاه قرار بدهند تا در مراجع قضایی پیگیری کنند.
پرسپولیسی‌ها حتی تهدید کردند تا زمانی که نام آن دو دراختیارشان قرار گرفته نشود حاضر به ترک رختکن نیستند!
مسوولان فدراسیون هم برای اینکه جو بیش از این به‌هم نخورد دستور محرومیت موقت برای افراد خاطی را صادر کردند تا حدودی روی حواشی مدیریت کنند.
ضمن اینکه روز گذشته رضا کرمانشاهی یکی از مدیران باشگاه پرسپولیس به رسانه‌ها خبر داد این دو فرد بازداشت شده‌اند.
براساس اطلاعات دریافتی، پرسپولیسی‌ها به ناظر بازی هم معترض بودند که چرا پس از سوت پایان بازی دستور ایجاد تونل امنیتی برای خروج تیم مهمان از زمین بازی را صادر نکرده تا اعضای تیم با امنیت بیشتری وارد رختکن شوند.
نکته دیگر اینکه به اعتقاد پرسپولیسی‌ها وقتی تماشاگران تیم خودشان یا تیم‌های دیگر به علیرضا بیرانوند فحاشی کردند با برخورد سریع و سفت و سخت کمیته انضباطی تنبیه شدند اما درقبال تماشاگران خیبری که نود دقیقه به علیپور توهین ناموسی کردند برخوردی تا این لحظه صورت نگرفته است.
از ماجرای کنفرانس مطبوعاتی و آن رفتار زشت با سرمربی ترکیه‌ای هم که بگذریم.
سوال اینجاست بساط این رفتارهای خارج از عرف و نامعقول در استادیوم‌های کشور تا چه زمانی ادامه پیدا می‌کند؟
سوال مهم‌تر اینکه فدراسیون که مدیرانش تا حد زیادی مستاصل مانده‌اند و گاهی با تصمیم‌گیری‌ها دوگانه روی اعصاب هواداران تیم‌ها هستند تا چه حد در این بلبشوهای تمام‌نشدنی نقش دارند؟