نوسازی بیمارستان 29 بهمن به سد تأمین اجتماعی خورد؟
نوسازی بیمارستان 29 بهمن تبریز در نشست بی سرانجام مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ناکام ماند.

بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بیمارستان 29 بهمن در سال 1349 شمسی افتتاح شد و از زمان بهرهبرداری تا نیمه اول سال ١٣٨١ به عنوان بیمارستان جنرال فعالیت میکرد که با راهاندازی بیمارستان استاد عالینسب تبریز و انتقال بخشهای آن به بیمارستان مذکور بهصورت بیمارستان تکتخصصی زنان و زایمان با ٤� تخت بستری اصلی دارای پلی کلینیک تخصصی و واحدهای کلینیکی و پاراکلینیک ادامه فعالیت کرده است.
نظر به افزایش بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی و بهمنظور برآورد نیازهای درمانی، تشکیلات بیمارستان مورد بازنگری مجدد قرار گرفته و افزایش تعداد تختهای اصلی بستری تا سقف ٩٦ تخت مورد موافقت مقامات سازمان قرار گرفته و در این راستا در روز ٢٩ بهمن سال ١٣٨٦ مصادف با سالروز قیام مردم غیور تبریز بخشهای نفرولوژی، داخلی، جراحی عمومی، NICU و کودکان و بخش دیالیز با ١٤ تخت افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
با فعالیت بخشهای مذکور بیمارستان از حالت تکتخصصی خارج و بهصورت بیمارستان جنرال ادامه فعالیت داد.
بازدید کمیسیون اجتماعی مجلس از بیمارستان 55 ساله تأمین اجتماعی
در بازدید اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی از بیمارستان 29 بهمن تأمین اجتماعی در تبریز، نوسازی این بیمارستان، مسئلهای بود که با ایجاد حاشیههای فراوان در نشست بیسرانجام مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ناکام ماند.
وقتی سالاری، در تبریز غوغاسالاری کرد
مخالفت مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با نوسازی بیمارستان 29 بهمن در حالی بود که اصرار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کمیسیون اجتماعی راه به جایی نبرد و ماحصل این جلسه کوتاه چیزی جز حاشیهسازی در رسانهها نبود؛ تا جایی که موجب گلایهمندی شدید نمایندگان مردم استان آذربایجانشرقی از غوغاسالاری تأمین اجتماعی شد.
حاشیهسازی و جدل پیشآمده میان مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و نمایندگان مردم در بهارستان، حتی به مخالفت با حضور رسانهها نیز منجر شد و پس از مدت اندکی، این جدل بیسرانجام با حضور رسانهها به سرانجام رسید و بازدیدی میدانی از وضعیت زمین در اختیار بیمارستان 29 بهمن تبریز برای احداث مجموعه جدید صورت گرفت.
مخالفت مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بودجه 9 همتی
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در حالی با اختصاص بودجه 9 هزار میلیارد تومانی مورد نیاز برای توسعه بیمارستان 29 بهمن تبریز مخالفت کرد که یکی از اهداف سفر استانی اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، بررسی نیازهای استان در حوزه تأمین اجتماعی و تصمیمگیری راهگشا در این حوزه بود.
استدلال مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی برای عدم نوسازی بیمارستان 29 بهمن تبریز مبنیبر عدم توانایی پرداخت و تأمین هزینه این پروژه بود در حالیکه ضرورتها و نیازهای درمانی استان آذربایجان شرقی چیزی بیشتر از بودجههای پیشنهادی است و اهمیت این مهم با توجه به ظرفیتهای استان در توریسمدرمانی بیش از پیش به چشم میآید.
غفلت از توریسمدرمانی در آذربایجان شرقی
آذربایجان شرقی بهدلیل برخوداری از تنوع گردشگری باید جایگاه خود را بهعنوان یکی از استانهای مقصد صنعت توریسمدرمانی در کشور حفظ کند و در کنار برخورداری از ظرفیتهای مختلف تاریخی و طبیعی، از زیرساختهای مناسبی در حوزه پزشکی و درمان بهرهمند شود.
باید به این مهم توجه جدی داشت که گردشگری سلامت در کشور با توجه به بالا بودن کیفیت خدمات ارائهشده و همچنین قیمت پایین آن در مقایسه با کشورهای همسایه، یکی از حوزههایی است که نظر گردشگران خارجی را همواره به خود جلب کرده است، اما متأسفانه در سالهای گذشته بهدلایل مختلف، این گردشگران علیرغم مزیتهایی که گردشگری سلامت تبریز دارد مقصد خود را به دیگر کشورهای همسایه تغییر دادهاند که جلب دوباره آنها و بازگشت به دوران طلایی دهه 90 در این عرصه، نیازمند آسیبشناسی جدی، ارائه راهکارهای لازم و رفع موانع موجود است.
جبران به کدام طریق؟
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در این نشست با اشاره به اینکه پروژه نوسازی بیمارستان 29 بهمن تبریز باید از تمام ابعاد مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد، گفت: ما میتوانیم از طریق دیگر کمبود فضای بیمارستانی را جبران کنیم.
این گفته، در حالی است که نیاز اساسی تبریز در حوزه تأمین اجتماعی، نوسازی این بیمارستان است و تصمیمات و اظهارنظرهای اینچنینی، القاکننده بیاهمیت بودن موضوع برای مسئولان است.
فرصتسوزی تاریخی تبریز توسط دولتمردان
فرصت تاریخی تبریز برای دستیابی به اعتلا، نباید با بهانهجویی مدیران و در گیرودار فرصتسوزیهای اداری، از دست برود و از همین رو، رویکرد جدی دولت باید نسبتبه نمایندگان دولت مکررا تأکید شود تا حداقلهای اعتلای استان آذربایجان شرقی با غوغاسالاری مدیران به محاق فراموشی سپرده نشود.
انتقاد شدید نماینده مجلس
رضا صدیقی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، انتقاد شدید خود نسبتبه عدم آمادگی سازمان تأمین اجتماعی برای ساخت این پروژه را اعلام کرد.
به گفته وی، تأمین اجتماعی باید در راستای تأمین نیازهای درمانی آذربایجان شرقی و کلانشهر تبریز ایفای نقش کند.
نوسازی بیمارستان بینتیجه نماند
در ادامه، علی جعفری آذر، دیگر نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نمایندگان آذربایجان شرقی طی جلسات مکرر با تأمین اجتماعی برای ساخت بیمارستان جدید به توافق رسیدهاند.
وی، اظهار کرد: قرار بر این بود که امروز مسئولان سازمان تأمین اجتماعی خبر ساخت بیمارستان جدید را اعلام کنند و عملیات اجرایی آن شروع شود.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: بیمارستان 29 بهمن، مرکز درمانی فرسوده و قدیمی است که نیاز صددرصدی به بازسازی دارد اما با وجود چنین رویکردی از سوی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی نمیتوان به اقدام مؤثر این سازمان امیدوار بود.
جعفریآذر با تأکید بر اینکه دولت و مجلس شورای اسلامی باید تأمین اعتبار مراکز درمانی را در اولویت قرار دهند، گفت: در خصوص دیگر نیازهای درمانی استان آذربایجانشرقی، طبق درخواست سازمان تأمین اجتماعی، زمینی از طریق شرکت عمران شهر جدید سهند تأمین شده بود که احداث بیمارستان در شهر سهند نیز بینتیجه مانده است.
وی، اظهار کرد: مردم استان آذربایجان شرقی استدلالهای مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی را قبول نمیکنند که احداث بیمارستان بینتیجه بماند.
انتهای پیام/