خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تجهیز گلخانه‌های خاکی به سامانه‌های نانوحباب ایرانی

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | شنبه، 20 اردیبهشت 1404 - 09:40
فناوران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با توسعه سامانه‌های نانو حباب توانستند طی ۵ سال اخیر علاوه بر تجهیز گلخانه‌های هیدروپونیک به این فناوری چندین گلخانه خاکی نیز از این فناوری برای بهبود سطح عملکرد خود بهره برداری کردند.
خاكي،كشت،هيدروپونيك،فناوري،گذشته،سامانه،افزايش،كشور،كازروني

باشگاه خبرنگاران جوان - حسین کازرونی، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان از تجهیز چندین گلخانه خاکی در نقاط مختلف کشور به سامانه نانوحباب NANOX خبر داد و گفت: پس از استقبال قابل توجه گلخانه‌های هیدروپونیک از این فناوری، طی سال گذشته کاربرد آن در کشت خاکی نیز در دستور کار قرار گرفت و نتایج اولیه حاکی از افزایش چشمگیر تولید و رضایت بهره‌برداران است.
وی با بیان اینکه سامانه نانوحباب NANOX طی پنج سال گذشته به‌تدریج به جامعه گلخانه‌داری کشور معرفی شده و در حال حاضر، گلخانه‌های هیدروپونیک متعددی در سراسر ایران از این فناوری بهره‌مند شده‌اند، اظهار کرد: چهار مزیت کلیدی این فناوری در کشت هیدروپونیک به تفصیل در گذشته ارائه شده است و اکنون تمرکز ما بر توسعه آن در بستر کشت خاکی است؛ حوزه‌ای که در سطح بین‌المللی نیز دستاورد‌های درخور توجهی داشته است.
به گفته وی، این شرکت از سال گذشته چند گلخانه خاکی را به سامانه نانوحباب مجهز کرده و در این زمینه گزارش‌هایی از نتایج میدانی در دست تهیه است که به‌زودی منتشر خواهد شد.
کازرونی درباره اثرات منحصر‌به‌فرد این فناوری در کشت خاکی گفت: در کنار مزایای شناخته شده در کشت هیدروپونیک، در کشت خاکی دو ویژگی مهم دیگر نیز مشاهده شده است؛ نخست، بهبود ساختار خاک و افزایش تخلخل آن در اثر استفاده مداوم از آب غنی شده با نانو حباب‌های اکسیژن و دوم، تقویت فعالیت میکروارگانیسم‌های هوازی مفید در خاک که نقش بسزایی در افزایش حاصلخیزی و عملکرد محصولات ایفا می‌کنند.
وی در پایان تأکید کرد: کشاورزان و گلخانه‌داران باتجربه بهتر از هر کسی از تأثیر مثبت این فرایند‌ها بر کیفیت و کمیت برداشت آگاه هستند و استفاده از فناوری‌های پیشرفته‌ای مانند نانوحباب می‌تواند به‌عنوان یک راهکار علمی در بهینه‌سازی تولید کشاورزی کشور نقش‌آفرینی کند.
منبع: ستاد نانو