خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پرتاب ۱ ماهواره با ۲ ماموریت با پرتابگر روسی در اواسط امسال

مهر | دانش و فناوری | شنبه، 20 اردیبهشت 1404 - 08:46
مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: ماهواره ای به نام «دو نمای یک» با ماموریت اینترنت اشیا و تصویربرداری با هدف کشاورزی دقیق امسال به فضا پرتاب می شود.
ماهواره،كوثر،هدهد،منظومه،پرتاب،ايستگاه،مأموريت،شهرابي،پرتابگ ...

حسین شهرابی مدیرعامل شرکت دانش بنیان امید فضا در خصوص عملکرد و آخرین وضعیت دو ماهواره‌ هدهد و کوثر که چندی پیش به فضا پرتاب شدند و داده‌های دریافتی از این دو ماهواره گفت: سال گذشته ماهواره هدهد با مأموریت مخابراتی، اینترنت اشیا و ماهواره کوثر که مأموریت تصویربرداری با هدف کشاورزی دقیق بود به فضا پرتاب شد که می‌توان گفت در ماهواره هدهد، تمام چک لیست‌هایی که داشتیم با موفقیت انجام شد و در حال حاضر ماهواره هدهد طبق ماموریت‌هایی که برایش تعریف شده کار خود را انجام می‌دهد.
وی با بیان اینکه پلن های بین المللی خوبی بر روی ماهواره هدهد رفتیم، افزود: با توجه به اینکه خودمان را سازگار کرده بودیم با استانداردهای بین‌المللی، بالای هزار ایستگاه بین‌المللی هم گزارش دریافت از ماهواره هدهد داشته‌اند و تقریباً هر لحظه که آخرین وضعیت ماهواره را دریافت می‌کنیم یک یا دو دقیقه قبل چند ایستگاه گزارش می‌کنند که از ماهواره هدهد داده دریافت می‌کنند.
شهرابی در خصوص وضعیت ماهواره کوثر نیز گفت: در ماهواره کوثر تقریباً ۷۰ درصد چک لیست‌ها را پشت سر گذاشتیم ولی هنوز نتوانستیم متأسفانه به مرحله تصویر گیری از ماهواره برسیم که علت اصلی این موضوع این است که با مشکل ارتباطی با ایستگاه زمینی برخوردیم و این به این دلیل است که مشخصات ایستگاه زمینی با مشخصات آنتن ماهواره تطابقی که انتظار داشتیم نداشت و نتوانستیم ارتباط پایدار را با ماهواره کوثر داشته باشیم.
وی به راه حل دستیابی به تصویرگیری از ماهواره کوثر اشاره کرد و افزود: راه حل این بود که یک اصلاح در ایستگاه زمینی انجام دهیم که در حال حاضر این اصلاح انجام شده و تقریباً در مراحل انتهایی آزمون‌های ایستگاه هستیم امیدواریم که اگر این مرحله را با موفقیت اصلاح کنیم، مرحله بعدی را با ماهواره کوثر بگیریم و انشاالله به مرحله تصویرگیری برسیم.
ادغام ۲ ماموریت در یک ماهواره
مدیرعامل شرکت دانش بنیان امید فضا به برنامه‌های آینده و ساخت ماهواره جدید اشاره کرد و گفت: صرف نظر از اینکه ادامه عملکرد این دو ماهواره به کجا برسد نمونه بعدی خودمان را شروع کردیم که ترکیب مأموریت‌های مخابراتی اینترنت اشیا با مأموریت‌های تصویربرداری کشاورزی دقیق است که این دو مأموریت را در یک ماهواره خلاصه کردیم و داریم نمونه بعدی خودمان را می‌سازیم که تست‌های سازگاری این ماهواره جدید را با پرتابگر انجام دادیم و امیدواریم این نمونه ارتقا یافته که ازنظر مأموریتی هر دو مأموریت را انجام می‌دهد و ازلحاظ مشخصات فنی هم ارتقا یافته در میانه امسال پرتاب شود.
پرتاب با پرتابگر روسی
وی بابیان اینکه این ماهواره جدید نیز با پرتابگر سایوز پرتاب می‌شود تصریح کرد: دو عنوان برای این ماهواره داریم که برای برنامه داخلی خودمان به نام کوثر ویرایش یک و نیم شناخته می‌شود ولی از نظر بین‌المللی دو نمای یک است که اسمی که به پرتابگر اعلام کردیم به انگلیسی توسی وان(Two see one ) است که برای ما به معنای اولین ماهواره از منظومه دو نما می‌شود.
شهرابی در ادامه با بیان اینکه هدف شرکت ما این است که انشاالله به یک منظومه پر تعداد برسد و آن منظومه باید همزمان اینترنت اشیا و تصویر برداری با هدف کشاورزی دقیق را باهم انجام دهد افزود: با توجه به اینکه ما دو پرتاب انجام دادیم و جداگانه این دو فناوری را ارزیابی کردیم حالا وقتش هست که این دو فناوری را در قالب یک ماهواره ترکیب کنیم که این اولین آزمون ما از منظومه پر تعداد می‌شود بنابراین اسم بین‌المللی این پروژه دو نمای یک می‌شود.
وی ادامه داد:اگر IOD 1 و IOD 2 را هدهد و کوثر در نظر بگیریم این ماهواره جدید، IOD3 می‌شود و پیش بینی کرده‌ایم که می‌توانیم تا IOD6 یا IOD7 پیش برویم یعنی اینکه باید بتوانیم قبل از رسیدن به نسخه نهایی منظومه، ۶ الی ۷ ماهواره در مدار آزمایش کنیم که در حال حاضر با ماهواره جدیدی که در دست داریم سومین آزمون ما محسوب می‌شود ولی اولین ماهواره‌ای می‌شود که دو مأموریت را با هم انجام می‌دهد.
شهرابی در پایان گفت: تمایل داریم کار خودمان را در سطح بین‌الملل و پیشنهاد منظومه را هم در سطح بین‌الملل دنبال کنیم امیدواریم هر کسی از دولتمردان که در این حوزه می‌تواند کمک کند و باید گفت که در قانون برنامه توسعه هفتم و قانون شرکت‌های دانش بنیان این درک را به قانون گذار وارد آورده که باید ریسک‌های فناوری را پوشش دهند مایک مقداری در این موضوعات بعضاً با دستگاه‌های نظارتی چالش داریم، قوانین فعلی برای پوشش ریسک‌های ما یک مقدار ضعیف است و فکر می‌کنم می‌طلبد همراهی بیشتر انجام دهند ما سعی کردیم این همراهی را داشته باشیم، و امیدواریم بخش‌های خصوصی دیگری هم غیر از ما بتوانند در این راه قدم بردارند.