خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جنجال در عربستان؛ برگزاری نمایش کمدی در ایام حج

اعتماد | همه | شنبه، 20 اردیبهشت 1404 - 08:11
اجرای یک نمایش کمدی آمریکایی در شهر جده عربستان که دارای محتوای غیراخلاقی بوده، با واکنش و انتقاداتی به دلیل همزمانی آن با آغاز ایام حج مواجه شد.
نمايش،حج،عربستان،اسلامي،جده،انتقادات،اجراي،دليل،فرهنگي،غيراخ ...

اجرای یک نمایش کمدی آمریکایی در شهر جده عربستان که دارای محتوای غیراخلاقی بوده، با واکنش و انتقاداتی به دلیل همزمانی آن با آغاز ایام حج مواجه شد.
کد خبر: 712450 | ۱۴۰۴/۰۲/۲۰ ۰۸:۰۵:۲۸
این نمایش که توسط "کوین هارت" کمدین آمریکایی اجرا شده است، دارای محتوای غیراخلاقی بوده و به دلیل همین محتوا مسئولان سالن "آرنا عبادی الجوهر" جده مجبور به اعمال محدودیت‌هایی ازجمله ممنوعیت فیلم‌برداری، توقیف تلفن همراه و جلوگیری از ورود افراد زیر 18سال هنگام اجرای آن شدند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ماهیت طنز این نمایش که به‌عنوان بخشی از برنامه‌های فصل جده برگزار شد، نتوانست مانع انتقادات و واکنش‌های شدید در شبکه‌های اجتماعی به دلیل تضاد با ارزش‌های اسلامی شود.
منتقدان این نمایش را توهینی آشکار به هویت اسلامی عربستان و نقض نقش این کشور به‌عنوان متولی حج آن‌هم در زمانی که میلیون‌ها مسلمان برای انجام مناسک حج وارد مکه شده‌اند، دانستند.
چشم‌انداز 2030: اصلاحات فرهنگی یا افول اخلاقی؟
براساس گزارش وب‌سایت vatanserb تونس، انتقادات در این زمینه فراتر از اجرای نمایش رفت و به سیاست‌های جدید مرتبط با سرگرمی در عربستان سعودی رسید؛ سیاست‌هایی که تحت برنامه چشم‌انداز 2030 ولیعهد محمد بن سلمان اجرا می‌شود.
بسیاری معتقدند این تحول فرهنگی در قالب اصلاحات، به‌جای گشودگی فرهنگی، نوعی فروپاشی اخلاقی است که تحت عنوان «مدرن‌سازی» و «بهبود کیفیت زندگی» پیش می‌رود.
منتقدان ادعا می‌کنند که این گونه رویدادها، که اغلب با محدودیت‌هایی در اعمال دینی نظیر ممنوعیت اعلام عمومی اذان همراه است، تناقضی را در روایت رسمی دولت نشان می‌دهد: آزادی‌های نامحدود در سرگرمی در کنار محدودیت‌های اسلامی.
کسانی که از این تغییرات خشمگین هستند، این سوالات را مطرح کرده‌اند: آیا سرزمین دو مسجد مقدس به صحنه‌ای برای سرگرمی‌های بدون نظارت تبدیل شده است؟
آیا عربستان از اصلی‌ترین نقش خود به‌عنوان نگهبان حج و عمره به ترویج اجراهای مغایر با ارزش‌های اسلامی روی آورده است؟
با ادامه سکوت رسمی، این انتقادات همچنان در فضای عمومی و رسانه‌ای در جریان است.