خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 21 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

زیارت؛ راهی برای تقرب به نور

تسنیم | فرهنگی و هنری | جمعه، 19 اردیبهشت 1404 - 22:30
زائر سرزمین وحی هستید و قصد تشرف به مکه و مدینه را دارید؟ در جست وجوی چه هستید در این وادی پُر اسرار؟ به زیارتِ که می روید، برای چه؟ غیر از نور و تقرب به چشمه جوشان نور در چه اندیشه اید؟
زيارت،زائر،خدا،قبور،نور،كمال،ياد،تقرب،قرب،معصومين،نوراني،مزا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم، رابطه‌ای است میان زائر و زیارت و تقرب به خدای متعال؛ یک رشته به‌هم متصل که از زائر شروع می‌شود و با گام نهادن در مسیر زیارت به قرب الهی ختم می‌شود.
این رشته نورانی را استاد جواد محدثی اینچنین بیان و توصیف کرده است:
«زائر هرکه باشد، زیارت هرگاه که انجام شود، مزار در هرجا و هر سرزمینی که باشد، کانونی برای رشد معنویات و زمینه‌ای برای رشد ارزش‌های الهی در انسانهاست.
حال چه زیارت خانه خدا باشد.
چه زیارتِ مرقد رسول‌الله، چه زیارت قبور اولیای دین و مدفونین مظلوم بقیع و چه شهدای «احد»، مدفونین قبرستان ابوطالب در مکه و به خاک آرمیدگان در شهرهای مختلف زیارتگاه‌های دور و نزدیک و مشهور و گمنام.
اینها همه دل و جان را روشن ساخته و امید می‌بخشند، حتی زیارت قبور مؤمنان و صالحان نیز انسان را به یاد آخرت و صلاح می‌اندازد و یاد خدا را در دلها بیدار می‌کند.
از قبور اولیاء‌الله نور معرفت و هدایت می‌درخشد.
مکان‌های مقدس و مذهبی انسان را به خدا نزدیک می‌کند و حالت خضوع و آرامش ایجاد کرده، روح را سرشار از خلوص، دل را پر از امید، جان را لبریز از صفا و عشق می‌کند.
زیارت مرقدهای مطهر معصومین (ع) گامی در مسیر تزکیه است.
این دیدارها، مقدمه قرب معنوی است.
زمینه را برای همسو شدن با آن انسان‌های والا و اسوه‌های کمال فراهم می‌سازد.
زیارت، یک عمل تکراری و بی‌روح نیست.
زائر نباید به ظواهر و شکلها و ساختمان‌ها و در و دیوار و نور و رواق بنگرد و از عظمت و معنویت معصومین غافل شود.
زیارتگاه‌ها، محیط‌هایی پاک هستند که صداقت و کمال را به یاد می‌آورند و بازدارنده از رذایل و افزاینده فضایل هستند.
هر چه میزان خداشناسی، پیغمبرشناسی و ولی‌شناسی بیشتر باشد، به همان اندازه نصیب از برکت این قبور نورانی و مزارهای متبرک بیشتر خواهد بود.
زائر، وقتی در برابر یک حجت خدا و امام معصوم و پیشوای شهید قرار می‌گیرد و در مزار رهبران دین، با شناخت و بصیرت حضور می‌یابد و می‌داند که آنها کمال مجسم و فضیلت متبلور هستند و آنها را به عنوان جلوه‌ای از نور خدا و چشمه‌ای از فیض رب و تبلوری از ایمان و اخلاص و عبودیت می‌شناسند، عظمت آنها را دریافته و متوجه نقصها و ضعف‌های خود می‌شود.
اینجاست که «زیارت» کلاسی برای شناسی و خودسازی می‌شود و زائر، شاگردی در این مکتب و استادانش اولیاء الله، و مکانش؛ زیارتگاهها...
نتیجه اینکه سفر حج زمانی تاثیرگذارتر خواهد بود که آدمی به عنوان یک زائر چنین رابطه‌ای با زیارتگاه‌ها برقرار کند و در پرتوی وجود آنها نور را بجوید و به دنبال تقرب به درگاه ایزد متعال باشد.
انتهای پیام/