بیل گیتس ادعا کرد، تمام ثروتش را به خیریه میدهد - تسنیم
میلیاردر آمریکایی و بنیان گذار شرکت مایکروسافت طی اظهاراتی اعلام کرد تقریباً تمام ثروت خود را به امور خیریه اختصاص خواهد داد و بنیاد گیتس را تا 20 سال آینده تعطیل می کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سیانان، بیل گیتس، میلیاردر آمریکایی و بنیانگذار شرکت مایکروسافت، طی اظهاراتی اعلام کرد تقریباً تمام ثروت خود را به امور خیریه اختصاص خواهد داد و بنیاد گیتس را تا 20 سال آینده تعطیل میکند.
زمانی که بیل گیتس و ملیندا فرنچ گیتس، همسر پیشین وی، در سال 2000 «بنیاد گیتس» را تأسیس کردند، برنامهشان این بود که این سازمان با استفاده از باقیمانده ثروتشان تا چندین دهه پس از مرگشان به فعالیت خود ادامه دهد.
اما اکنون این میلیاردر میگوید دیگر نمیخواهد تا آن زمان برای بخشش ثروت خود صبر کند.
گیتس روز پنجشنبه اعلام کرد که اکنون قصد دارد «تقریباً تمام» ثروت خود را که حدود 200 میلیارد دلار برآورد میکند، در طول 20 سال آینده ببخشد و این اتفاق پیش از آنکه در 31 دسامبر 2045 بنیاد گیتس را تعطیل کند، رخ خواهد داد.
این اظهارات در زمانی مطرح میشود که دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در تلاش است بودجه بهداشت، کمکهای خارجی و سایر برنامههای حمایتی عمومی یعنی همان حوزههایی که بنیاد گیتس از آنها حمایت میکند را کاهش دهد که این مسئله نگرانیهایی را درباره توقف پیشرفت تحقیقات و دیگر پروژههای حیاتی به وجود آورده است.
گیتس در یک پست وبلاگی که صبح پنجشنبه منتشر کرد، گفت که میخواهد فعالیتهای این بنیاد در حوزه سلامت جهانی و ابتکارات عدالت اجتماعی را تسریع کند و امیدوار است این اقدام الگویی برای دیگر میلیاردرها باشد.
این تعهد ادامهدهنده مسیر بیل گیتس در ترویج فعالیتهای بشردوستانه است.
وی همراه با فرنچ گیتس، همسر سابقش، و وارن بافت، رئیس میلیاردر شرکت برکشر هاتاوی، در سال 2010 جنبش «تعهد بخشش» (Giving Pledge) را راهاندازی کرد تا افراد ثروتمند را تشویق کند بخش عمده ثروت خود را در طول زندگی یا از طریق وصیتنامه به اهداف خیریه اختصاص دهند.
این تعهد اکنون بیش از 240 امضاکننده دارد.
گیتس نوشت: مردم پس از مرگم چیزهای زیادی درباره من خواهند گفت، اما مصمم هستم که جمله «او ثروتمند مُرد» یکی از آنها نباشد.
مشکلات فوری زیادی وجود دارند که باید حل شوند و من نباید منابعی را نزد خود نگه دارم که میتوانند برای کمک به دیگران استفاده شوند.
بنیاد گیتس که یکی از بزرگترین نهادهای خیریه جهان است، تاکنون بیش از 100 میلیارد دلار در زمینههای مختلفی از جمله توسعه واکسنهای جدید، ابزارهای تشخیص بیماری و مکانیزمهای ارائه درمان برای مقابله با بیماریها در سراسر جهان کمک کرده است.
گیتس در سالهای اخیر، بهویژه پس از همهگیری کرونا، سرعت کمکهای مالی خود را افزایش داده، اما اعلامیه پنجشنبه، نشانه جهشی چشمگیر در روند بخشش ثروت وی محسوب میشود.
این بنیاد از آن بهعنوان «بزرگترین تعهد بشردوستانه در تاریخ مدرن» یاد کرده است.
بر اساس این گزارش، در طول 20 سال آینده، تمرکز بنیاد گیتس بر سه هدف اصلی خواهد بود: پایاندادن به مرگهای قابل پیشگیری مادران و نوزادان، ریشهکنکردن بیماریهای عفونی کشنده و بیرونکشیدن صدها میلیون نفر از فقر.
در بیانیه این بنیاد، نگرانیهایی درباره آنچه «رکود در روندهای سلامت جهانی» توصیف شده، مطرح شد.
در مصاحبهای که روز پنجشنبه با روزنامه فایننشال تایمز منتشر شد، گیتس همچنین «ایلان ماسک» میلیاردر دیگر را به دلیل فعالیتش در «وزارت کارآمدی دولت» در زمینه کاهش بودجه برنامههای کمکرسانی بینالمللی ایالات متحده، به «کشتن فقیرترین کودکان جهان» متهم کرد.
گیتس گفت که در ماه فوریه با ترامپ دیدار کرده است تا نگرانی خود را بهویژه درباره کاهش بودجه «آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده» (USAID) ابراز کند.
در رویدادی که روز پنجشنبه در نیویورک برای اعلام تعهد گیتس برگزار شد و مایک بلومبرگ، میلیاردر آمریکایی و دیگر شرکای خیریه در آن حضور داشتند، مارک سوزمان، مدیرعامل بنیاد گیتس گفت که جهان اکنون با «سختترین موانع سیاسی و اقتصادی در برابر برنامههای ما از زمان تأسیس» بنیاد روبهرو است.
وی افزود: بخش زیادی از پیشرفتهای شگفتانگیز ما در معرض خطر قرار دارد.
با این حال، گیتس در پست وبلاگی روز پنجشنبه خود ابراز خوشبینی کرد که پیشرفتهای هوش مصنوعی در کنار کمکهای مالی او میتواند سرعت پیشرفت را افزایش دهد.
ارزش خالص داراییهای گیتس در حال حاضر 108 میلیارد دلار است و شاخص میلیاردرهای بلومبرگ او را پنجمین فرد ثروتمند جهان میداند.
وی اکنون میگوید که تا سال 2045، داراییهای خود را 99 درصد کاهش خواهد داد.
رقم 200 میلیارد دلاری که قرار است در طول 20 سال آینده از طریق بنیاد گیتس اهدا شود، از محل 77 میلیارد دلار سرمایه موجود این بنیاد و داراییهای شخصی گیتس، از جمله درآمدهای ناشی از سرمایهگذاریهای کنونی او مانند شرکت انرژی هستهای «تراپاور» که وی بنیانگذاری کرده است، تأمین خواهد شد.
فرنچ گیتس، پس از طلاق پر سر و صدایشان در سال 2021، در سال گذشته میلادی از بنیاد گیتس خارج شد.
وی در سال 2022 اعلام کرده بود که عمده ثروتش را از طریق این بنیاد نخواهد بخشید.
این اعلامیه تنها چند هفته پس از آن منتشر شد که شرکت مایکروسافت که اکنون بیش از 3 تریلیون دلار ارزش دارد، پنجاهمین سال تأسیس خود را جشن گرفت.
انتهای پیام/