خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

صدور قبوض ۳۰۰ میلیونی گاز برای مشترکان پرمصرف در سال گذشته/ افزایش تعرفه‌های گاز در دست بررسی است

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | جمعه، 19 اردیبهشت 1404 - 16:23
معاون وزیر نفت گفت: صدور قبوض مشترکان پرمصرف گاز در دست بررسی است و پیشنهادات خود را برای سازمان برنامه و بودجه ارسال کرده‌ایم.
گاز،مصرف،افزايش،انرژي،مديريت،ناترازي،تعرفه،قيمت،مشتركان،توكل ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محبوبه کباری- سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران در خصوص افزایش تعرفه های گاز مشترکان پرمصرف گفت: افزایش تعرفه های گاز در حوزه سازمان برنامه و بودجه است اما شرکت ملی گاز در این خصوص نظرات خود را اعلام کرده به طوری که‌ در سال گذشته تعرفه مشترکان بد مصرف پله های ۱۱ و ۱۲ مشمول افزایش تعرفه گاز شدند.
وی ادامه داد:طی سال گذشته قبض گاز برای برخی از استخر‌های پر مصرف و همچنین برخی از واحدهای ویلایی سه طبقه ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان صادر شد.
توکلی افزود: قیمت تمام شده گاز بدون ارزش ذاتی حدود ۵سنت است و بر این عدد هم باید قیمت اکتشاف و قیمت پالایش را هم باید حساب کنید در صورتی که قیمتی که از مشترکان دریافت می شود به هیچ عنوان با این قیمت تمام شده برابری نمی‌کند.
این درحالیست که رئیس جمهور در دولت چهاردهم بر توزیع عادلانه گازو تمامی فرآورده‌های سوختی در تمامی بخش ها تاکید دارد‌.
وی با بیان اینکه بحث افزایش تعرفه‌ها و مدیریت مصرف گاز در فصل زمستان از جمله مسائل پیچیده‌ای است که در شرایط ناترازی انرژی باید به دقت مدیریت شود گفت: به نظر می‌رسد که در حال حاضر افزایش تعرفه‌ها در دستور کار قرار دارد، اما ممکن است این افزایش به صورت پلکانی و متناسب با میزان مصرف و وضعیت موجود انجام گیرد.
وی ادامه داد :همانطور که اشاره کردید، در سال گذشته، بعضی از مناطق تهران با مصرف بسیار بالای گاز روبرو شدند که باعث افزایش هزینه‌ها شد و این موضوع می‌تواند باعث توجه بیشتر به مدیریت مصرف و افزایش قیمت‌ها به‌طور تدریجی شود.
توکلی در خصوص ناترازی انرژی و قطعی گاز گفت: در بحث ناترازی گاز، به نظر می‌رسد که همچنان با مشکلاتی روبرو هستیم.
برای حل این مشکل، نیاز به برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای داریم تا سوخت مورد نیاز به طور مناسب توزیع شود.
او بیان کرد: یکی از اقداماتی که برای این منظور انجام می‌شود، استفاده از سوخت جایگزین برای نیروگاه‌ها و مدیریت مصرف در بخش خانگی است.
همچنین، همانطور که اشاره شد، مصرف غیرمجاز مانند ماینرهای ارز دیجیتال نیز به مشکلات افزوده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در فصل زمستان نیاز به گاز بیشتری داریم، احتمالاً محدودیت‌هایی برای مصرف‌کنندگان خانگی وجود خواهد داشت، اما تلاش بر این است که با تدابیر مختلف، این محدودیت‌ها به حداقل برسد.
از طرفی، سوخت معادل برای نیروگاه‌ها و دیگر بخش‌های انرژی نیز افزایش یافته که نشان‌دهنده اهمیت مدیریت مصرف و تخصیص منابع بهینه است.
وی خاطرنشان کرد: مفهوم ناترازی به این معناست که همه مصرف‌کنندگان انرژی باید به گاز متصل شوند.
در این راستا، تأمین حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز برای فصل زمستان ضروری است و این موضوع نیاز به برنامه‌ریزی دقیق دارد.
او گفت: در نهایت، به نظر می‌رسد که این اقدامات و تدابیر با همکاری نهادهای مختلف، از جمله وزارت نفت و سازمان‌های مربوطه، می‌تواند به بهبود وضعیت انرژی و کاهش بحران‌های احتمالی کمک کند.»