خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بازگشت حیات به قنات حاجی احمد نیر پس از 25 سال

تسنیم | استان‌ها | جمعه، 19 اردیبهشت 1404 - 16:13
قنات حاجی احمد نیر در شهرستان تفت پس از 25 سال مسدودیت، با همت جهاد کشاورزی و مشارکت مردم، دوباره به جریان افتاد و منبع آبی حیاتی برای 60 خانوار منطقه فعال شد.
كشاورزي،قنات،جهاد،منطقه،نير،باغي،زراعي

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، کاظم مسروری، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تفت، گفت: سیلاب‌ها، ریزش دیواره‌ها، فرسودگی سازه‌ها، خشکسالی و عدم نگهداری مناسب، از جمله عوامل انسداد چندین ساله این قنات بوده است.
وی افزود: با بهره‌گیری از اعتبارات فنی و اعتباری جهاد کشاورزی و همراهی فعالانه مردم، عملیات بازگشایی مسیر قنات با موفقیت انجام شد و این اقدام، گام مهمی در تأمین امنیت آبی منطقه محسوب می‌شود.
سیدرضا میررحیمی، رئیس مرکز جهاد کشاورزی نیر، نیز با اشاره به اهمیت احیای این قنات گفت: با جریان یافتن دوباره آب، کشاورزان منطقه قادر خواهند بود تولید محصولات زراعی و باغی نظیر گندم، جو، گردو و بادام را از سر بگیرند.
وی افزود: اکنون 60 بهره‌بردار اراضی زراعی و باغی حاجی احمد نیر از نعمت آب مستمر بهره‌مند شده‌اند و این موضوع نویدبخش رونق دوباره کشاورزی در منطقه است.
این پروژه علاوه بر ارتقاء بهره‌وری اراضی، گامی مؤثر در احیای کشاورزی سنتی و حفظ منابع آبی بومی به شمار می‌رود.
انتهای پیام/781