خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

8هزار کیلومتر اسب‌سواری برای احیای مسیر حج مسلمانان اندلسی - تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | جمعه، 19 اردیبهشت 1404 - 15:12
سه دوست اسپانیایی با احیای مسیر تاریخی سفر حج مسلمانان اندلسی، سوار بر اسب به حج رفتند.
سفر،هرناندز،حج،اسب،مسلمان،اسپانيا،كشور،عبور،استقبال،عربستان، ...

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم، سه مسلمان اهل اسپانیا با سفری 8000 کیلومتری از جنوب اروپا تا عربستان سعودی، مسیر زیارتی مسلمانان اندلسی که بیش از 500 سال پیش استفاده می‌شد، را دوباره زنده کردند.
این سه دوست که با اسب راهی سفر حج امسال شدند، هفته گذشته از مرز شمالی عربستان عبور کردند تا به‌موقع به مراسم حج امسال برسند.
این سه زائر اسپانیایی به نام‌های "عبدالقادر حرکاسی"، "عبدالله هرناندز" و "طارق رودریگز"، 35 سال پیش به دین اسلام گرویدند و از همان زمان به دنبال برنامه‌ریزی برای این سفر 8000 کیلومتری با اسب بودند و امسال رویای دیرینه خود را برای انجام حج به روش "نیاکان اندلسی‌شان" محقق کردند.
در این سفر، "بوعشیب جدیل"، استاد کار ساختمانی ساکن اسپانیا، نیز آن‌ها را به عنوان پشتیبان و تامین‌کننده نیازهای زائران با خودرو همراهی می‌کند.
عبدالله هرناندز در گفت‌وگو با Arab News گفت که 35 سال پیش پس از مسلمان شدن، عهد کرد حج را به سبک اجداد اندلسی‌اش به‌جا آورد.
اعضای تیم پس از دو سال تمرین، در اکتبر 2024 سفر خود را از مسجد المونستر در جنوب اسپانیا آغاز کردند.
این سه دوست اسپانیایی پس از عبور از کشورهای اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، اسلوونی، کرواسی، بوسنی، صربستان، ترکیه، سوریه و اردن، هفته پیش در 2 مه 2025 وارد عربستان شده و جمعه گذشته به شهر القریات در استان الجوف در شمال این کشور رسیدند؛ نقطه‌ای که پایان سفر هفت‌ماهه آن‌ها با اسب را رقم زد.
هرناندز در ادامه گفت: هرچه به مکه و مدینه نزدیک‌تر می‌شویم، هیجان تیم بیشتر می‌شود.
این شهرهای مقدس برای ما معنای خاصی دارند و مدت‌هاست که آرزوی رسیدن به آن‌ها را داریم.
دل‌هایمان پر از عشق و امید است و با احترام و شادی به استقبال این لحظه می‌رویم.
او افزود: این سفر تلاشی برای احیای مسیر تاریخی مسلمانان اندلس به سمت حرم مکه است.
هر گام در این سفر، هم برای ما و هم برای اسب‌ها، همراه با چالش است، اما در عین حال، این سفری معنوی برای جان ما نیز است.
عبدالقادر حرکاسی نیز تأکید کرد که آن‌ها خوشحال‌اند که سنتی فراموش‌شده را احیا کرده‌اند و گفت: ما این مسیر را فقط برای تحقق حج آغاز کردیم.
حالا که تقریباً به مقصد رسیده‌ایم، امیدواریم ادامه راه آسان‌تر باشد.
هرناندز درباره چالش‌های سفر گفت: عبور از مرزها دشوارترین بخش بود.
چون امروزه اسب به‌عنوان وسیله نقلیه شناخته نمی‌شود و باید به‌عنوان دام وارد هر کشور شود، اما الحمدلله تا حالا موفق به تکمیل تمام مدارک لازم شده‌ایم.
او همچنین افزود که از آغاز سفر با استقبال گرم مردم، چه مسلمان و چه غیرمسلمان، روبه‌رو شده‌اند: در هر کشوری با آغوش باز از ما استقبال شده، حتی هر کشور بعدی از کشور قبلی هم مهمان‌نوازتر بود، ماشاءالله.
مردم در خانه‌هایشان از ما پذیرایی کردند، غذا با ما شریک شدند و با علاقه درباره اسلام صحبت کردند.
هرناندز تجربه حضور در کشورهای مسلمان را «عمیقاً روح‌بخش» توصیف کرد و افزود که روح وحدت میان امت اسلامی در ویدیوهای اخیر آن‌ها از ترکیه و سوریه مشهود است.
انتهای پیام/