خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

فرانسه به دنبال یافتن روزنه‌ای برای نقش‌آفرینی در سوریه است

اعتماد | همه | جمعه، 19 اردیبهشت 1404 - 14:06
در میان فریادهای اعتراض مخالفان حضور رئیس ساختار موقت حاکم بر سوریه در کاخ الیزه و توصیفش به عنوان تروریست سابق، امانوئل ماکرون اخیراً با احمد الشرع (ابو محمد الجولانی) دیدار و گفت‌وگو کرد.
سوريه،فرانسه،الشرع،موقت،نفوذ،رئيس،اليزه،كاخ،تروريسم،حاكم،ملل ...

در میان فریادهای اعتراض مخالفان حضور رئیس ساختار موقت حاکم بر سوریه در کاخ الیزه و توصیفش به عنوان تروریست سابق، امانوئل ماکرون اخیراً با احمد الشرع (ابو محمد الجولانی) دیدار و گفت‌وگو کرد.
کد خبر: 712256 | ۱۴۰۴/۰۲/۱۹ ۱۴:۰۰:۰۰
در میان فریادهای اعتراض مخالفان حضور رئیس ساختار موقت حاکم بر سوریه در کاخ الیزه و توصیفش به عنوان تروریست سابق، امانوئل ماکرون اخیراً با احمد الشرع (ابو محمد الجولانی) دیدار و گفت‌وگو کرد.
به گزارش اعتمادآنلاین، فارغ از جزئیات این ملاقات، برخی از رسانه‌ها تلاش کردند تا به حواشی این سفر و ملاقات بپردازند.
به گفته برخی از تحلیلگران عرب، تصاویر کنفرانس خبری مشترک میان ماکرون و الشرع نشان‌دهنده تنش در زبان بدن رئیس‌جمهور فرانسه بود.
ماکرون به ویژه پس از حملات تند اپوزیسیون فرانسه علیه او، در این نشست خبری دستپاچه به نظر می‌رسید.
اپوزیسیون فرانسه به شدت از تصمیم ماکرون برای استقبال از ابو محمد الجولانی، رهبر گروه تروریستی تحریر الشام، که امروز با نام احمد الشرع خود را رئیس موقت و انتقالی سوریه نامیده، انتقاد کرده و پذیرش الشرع را «لگدمال کردن خون قربانیان» اخیر در سوریه توصیف کرد.
این انتقاد به دلیل ارتباط الشرع با گروه‌های متهم به تروریسم و گزارش‌هایی از کشتار علویان و دروزی‌ها در ساحل سوریه و جرمانا مطرح شد که گروه‌های مسلح سوری متهم به انجام آن هستند.
کارشناسان بر این باورند، با وجود آن‌که کاخ الیزه تلاش کرد تا تشریفات رسمی مراسم استقبال از الشرع پایین‌تر از یک «میهمان ویژه» قرار دهد، اما چنین اقدامی هم نتوانست این واقعیت را برای طرفدارانش تغییر دهد که به هر شکل رئیس‌جمهور فرانسه از «رئیس موقت سوریه» استقبال و پذیرایی کرد؛ این در حالی است که رئیس موقت سوریه فردی است که حتی بعد از ورود به کاخ الیزه هم همچنان مشروعیتش از سوی سازمان ملل به طور فراگیر به رسمیت شناخته نشده است.
به هر شکل، الشرع (الجولانی) همچنان به دلیل سابقه رهبری در گروهی که بر اساس قطعنامه سازمان ملل به عنوان گروه تروریستی شناخته می‌شود، در فهرست تروریسم سازمان ملل قرار دارد و باعث می‌شود تا این موضوع، سفر او به فرانسه را نقض تعهدات قانونی فرانسه در مبارزه با تروریسم کند.
با وجود آن‌که الشرع با دریافت مصونیت ویژه از سازمان ملل توانسته بود به پاریس سفر کند، اما همچنان در فهرست تروریسم باقی مانده است.
رسانه‌هایی مانند «لوموند» تناقض میان شعارهای فرانسه درباره حقوق بشر و میزبانی از الشرع را مورد انتقاد قرار دادند و نوشتند: «کراوات، جرایم گذشته را پاک نمی‌کند».
برخی دیگر از رسانه‌ها اما، به منافعی که فرانسه از این پذیرایی کسب می‌کند اشاره کرده و آن را در راستای رقابت قدرت‌ها برای افزایش دامنه نفوذ خود در منطقه بعد از تحولات پسا ۷ اکتبر توصیف کردند که برخی از آنها به این ترتیب‌اند:
الف- تلاش برای نقش آفرینی در خاورمیانه، به ویژه کسب نفوذ در سوریه و تبدیل شدن به واسطه‌ای میان اروپا و سوریه، به خصوص پس از آن‌که آلمانی‌ها موفق شدند گوی سبقت را از فرانسه در این زمینه بربایند.
ب- با لغو تحریم‌ها، فرانسه می‌خواهد شرکت‌هایش از منافع مادی گسترده بازسازی سوریه بهره‌مند شوند.
دولت جدید سوریه قراردادی به ارزش ۲۳۰ میلیون یورو برای توسعه بندر لاذقیه به شرکت فرانسوی CMA CGM واگذار کرده که خود گویایی حساب ویژه‌ای است که پاریس برای دوره بازسازی سوریه باز کرده است.
پ- فرانسه همواره خود را پدرخوانده لبنان و طرف برتر تاثیرگذار بر شرایط آن می‌داند و از این رو به دنبال آن است که از طریق تقویت روابط خود با ساختار جدید حاکم بر سوریه، مسائل مرزی و موضوعات پیچیده دیگر حاکم بر روابط دو کشورهمسایه را حل کند؛ موضوعی که عربستان نیز در آن نقش‌آفرینی می‌کند.
ت- فرانسه با همکاری کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس به دنبال نقشی است که بتواند از طریق آن نفوذ روزافزون ترکیه در سوریه را مهار و متعادل کند.
به هر شکل، فرانسوی‌ها در سایه ترافیک سنگین برنامه‌های نفوذ و تاثیرگذاری در سوریه که از آمریکا تا چین امتداد پیدا کرده، نه تنها امیدوار به کسب سهمی از بازسازی سوریه است، بلکه تلاش دارد تا روزنه‌ای برای نفوذ سیاسی خود در این کشور هم بیابد.