خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 19 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جزئیات حفاری اکتشافی در دریای خزر پس از ۲۸ سال

مهر | اقتصادی | جمعه، 19 اردیبهشت 1404 - 12:46
وزیر نفت گفت: پس از ۲۸ سال توقف، عملیات حفاری اکتشافی در دریای خزر آغاز شد و هدف، حفاری تا عمق ۵ کیلومتری از بستر دریا است.
نفت،حفاري،عمليات،نمايشگاه،مطالعات،ساختار،گاز،صنعت،هيدروكربني ...

به گزارش خبرنگار مهر، محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت، امروز (جمعه، ۱۹ اردیبهشت) در حاشیه دومین روز از بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این نمایشگاه فرصتی برای نمایش توانمندی‌ها و قابلیت‌های شرکت‌های سازنده تجهیزات، تأمین‌کنندگان و ارائه‌دهندگان خدمات در حوزه‌های بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت است.
وی افزود: تأکید داریم روند سنتی نمایشگاه بازنگری شود و سال آینده تمرکز بر نوآوری‌ها، ایده‌های جدید و استفاده از هوش مصنوعی در صنعت نفت و گاز باشد؛ حوزه‌ای که تاکنون از آن غافل بوده‌ایم.
امیدواریم همکاران ما و فعالان بخش خصوصی، به‌ویژه در انتقال فناوری و مسائل مرتبط با هوش مصنوعی، مشارکت بیشتری داشته باشند.
وزیر نفت ادامه داد: این نمایشگاه فرصتی برای مذاکره، شناسایی ظرفیت‌ها و منتهی شدن این تعاملات به قراردادهایی است که به رونق اقتصادی کشور و صنعت نفت منجر خواهد شد.
پاک‌نژاد درباره آغاز عملیات حفاری در دریای خزر گفت: حدود ۲۸ سال است در حوزه آب‌های کم‌عمق دریای خزر، به‌ویژه بخش جنوبی آن، فعالیت اکتشافی متوقف شده بود.
اکنون در ساختار هیدروکربنی «رودسر»، در فاصله ۱۵ کیلومتری ساحل و در عمق ۷۰ تا ۷۵ متری، عملیات حفاری آغاز می‌شود، هدف، حفاری تا عمق ۵ کیلومتری از بستر دریا است.
وی تصریح کرد: با انجام این حفاری اکتشافی، مشخص خواهد شد که این ساختار ساختار هیدروکربنی، مخزن یا میدان نفتی محسوب می‌شود یا نه.
برآوردهای اولیه، بر اساس مطالعات «زمین‌شناسی» و «لرزه‌نگاری» دوبعدی، از وجود بیش‌از ۶۰۰ میلیون بشکه نفت خام درجا و حدود دو تریلیون فوت مکعب (TCF) گاز حکایت دارد.
البته این اعداد تقریبی است و نیازمند تطبیق با مطالعات تکمیلی است.
این عملیات حدود یک سال طول می‌کشد.
وی با اشاره به سرمایه‌گذاری انجام‌شده برای این پروژه اظهار کرد: عملیات بر اساس قرارداد (EPD) با مبلغ ۵۰ میلیون دلار از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران انجام می‌شود.
همچنین پروژه فشار افزایی پارس جنوبی مهم است و تلاش داریم هرچه سریع‌تر از مرحله مطالعات پایه عبور کرده و وارد فاز اجرایی شویم.
گزینه‌های مختلفی برای تأمین مالی در نظر گرفته‌ایم که محور اصلی آن استفاده از منابع صندوق توسعه ملی است.
تکمیل می‌شود…